Villanyvezeték a falon kívül? (beszélgetés)
Értem. Köszönöm a válaszokat!
El tudnám vezetni belső falon is, így az előbb írt penészesedéstől sem kellene nagyon tartani. Viszont ebben az esetben a küszöb alatt kellene elvezetni egy kis részen. Megoldható, de nem tudom egy idő után sérülne e a kábel.
Annyiban lehet különbség, hogy az amúgy is hideg fal alul a leghidegebb, több pára csapódik le. Na, meg ugye a víz lefelé folyik. Ha nincs ott a kábel, jobb szellőzést lehet biztosítani a sarokban. Ha nem is túl szép, én nem is tenném vissza a szegélyt, vagy csak úgy, hogy rés legyen közte és a fal között.
Amíg a kábel nem törött, vagy vágott, nem veszélyes, a csatlakozások meg gondolom nem ott vannak, és amúgy sem jut eszedbe belefújni a tisztítószert.
Akkor vezesd továbbra is a szegélyléc alatt...teljesen felesleges ezen rugózni...ha nem, akkor nem.
...persze lehet, hogy olyan luxuslakásod van, ahol zavaró a kábelcsatorna látványa, így érthető.
Egy átalakítás miatt a villany nagyon távol volt az ajtótól, ezért el kellett vezetni. A villanyvezeték a fal tövében, a szegőléc alatt van elvezetve. Ez a fal egy külső fal ami olykor vizesedik a tövében, illetve ma rovarirtóval fújtam be a szegőléc alatt, nem közvetlenül a kábelra fújtam a szert, de olyan lett a kábel is amikor visszaraktam a helyére és visszaraktam a szegőlécet.
Ettől lehet valami baja, vagy esetleg jobb lenne más megoldást találni ennek az elvezetésére?
Azért választottuk ezt a megoldást, mert a kábelcsatorna feltűnőbb, ez pedig egyáltalán nem látszik.