Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Villanyvezeték a falon kívül? fórum

Villanyvezeték a falon kívül? (beszélgetés)

jún. 13. 15:05

Értem. Köszönöm a válaszokat!

El tudnám vezetni belső falon is, így az előbb írt penészesedéstől sem kellene nagyon tartani. Viszont ebben az esetben a küszöb alatt kellene elvezetni egy kis részen. Megoldható, de nem tudom egy idő után sérülne e a kábel.

12. 1a7810dfaf (válaszként erre: 9. - Felhasznalo2)
jún. 13. 14:57
Az a különbség, hogy egy kábelcsatornában védett mind a fizikai sérülésektől, mind a falad vizesedése miatt keletkező lecsapódó víztől, mind a vegyszerek behatásaitól.
jún. 13. 14:53
Ha nagyon hideg a fal, a csatorna alatt és a csatornán belül is megjelenhet a penész. Ezt próba nélkül senki nem fogja tudni megmondani neked. Ha az is bedzsuvàsodik, marad a gyűrűs megoldás kinti opciónak.
10. Lady Lavender (válaszként erre: 9. - Felhasznalo2)
jún. 13. 14:44

Annyiban lehet különbség, hogy az amúgy is hideg fal alul a leghidegebb, több pára csapódik le. Na, meg ugye a víz lefelé folyik. Ha nincs ott a kábel, jobb szellőzést lehet biztosítani a sarokban. Ha nem is túl szép, én nem is tenném vissza a szegélyt, vagy csak úgy, hogy rés legyen közte és a fal között.

Amíg a kábel nem törött, vagy vágott, nem veszélyes, a csatlakozások meg gondolom nem ott vannak, és amúgy sem jut eszedbe belefújni a tisztítószert.

jún. 13. 13:44
Nem kértem, hogy győzzön meg bárki is. Csak egy kérdést tettem fel. Nem értem mi a különbség a szegély alatti elvezetés és a kábelcsatornában való elvezetés között biztonság szempontjából. Erre kerestem volna választ, ami alapján döntök, hogy így hagyom vagy megoldom kábelcsatornában.
jún. 13. 11:05

Akkor vezesd továbbra is a szegélyléc alatt...teljesen felesleges ezen rugózni...ha nem, akkor nem.

...persze lehet, hogy olyan luxuslakásod van, ahol zavaró a kábelcsatorna látványa, így érthető.

jún. 13. 07:32
:(
jún. 13. 04:22
Kábel csatornában van. Szakember csinálta, semmi baja.
jún. 12. 23:08
Miért nem biztonságos?
4. 94a06e9696 (válaszként erre: 3. - Felhasznalo2)
jún. 12. 23:05
Hát nem...
jún. 12. 22:21
Tehát akkor a kábelcsatornában kellene elvezetni? Ez így nem biztonságos?
2. bnedora (válaszként erre: 1. - Felhasznalo2)
jún. 12. 22:19
A biztonság fontosabb, mint az, hogy látszik v. sem.
jún. 12. 22:15

Egy átalakítás miatt a villany nagyon távol volt az ajtótól, ezért el kellett vezetni. A villanyvezeték a fal tövében, a szegőléc alatt van elvezetve. Ez a fal egy külső fal ami olykor vizesedik a tövében, illetve ma rovarirtóval fújtam be a szegőléc alatt, nem közvetlenül a kábelra fújtam a szert, de olyan lett a kábel is amikor visszaraktam a helyére és visszaraktam a szegőlécet.

Ettől lehet valami baja, vagy esetleg jobb lenne más megoldást találni ennek az elvezetésére?

Azért választottuk ezt a megoldást, mert a kábelcsatorna feltűnőbb, ez pedig egyáltalán nem látszik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook