Vesetágulat miatt lehet fehérje a vizeletben terhesség alatt? (tudásbázis kérdés)
igyál sok folyadékot, az tisztítja a vesét.
Ami nálad nem jöhet szóba a cukor miatt, nekem tavaly azt mondta a doki, hogy szénhidrát gazdag étrend a vese tágulat miatt. De ez neked most nem tenne jót. Igyál minél többet, így átmosod a veséid
Köszönöm a tanácsokat. Tudnál segíteni hogy melyik gyógytea használható terhesen?
Sosem fogyasztottam fehérjeport, de igen elég fehérjedúsan táplalkoztam, de közben terhessegi cukros is vagyok, es sok túróval / sajttal / stb volt csak határon belül a cukrom..
Mivel nem vagyok orvos nem akarlak semmilyen irányba befolyásolni a veséid állapotát illetően.
Szerintem azért egy biztos, hogy neked és minden embernek többet kellene törődnie a veséivel. Itt elsősorban a rendszeres és legalább napi 2,5 liter tiszta víz és a veseműködést támogató gyógyteák fogyasztására gondolok. Ilyen gyógynövények a mezei zsurló, a csalánlevél, a diófalevél, a nyírfalevél. E gyógynövényekből készült teákat naponta legalább 2-szer kéne innod, mert támogatják a veseműködést.
Szerintem a napi fehérjefogyasztásodat is csökkenteni kellene. Itt említem meg, hogy a sok fiatal által tudatosan fogyasztott fehérjedús, vagy proteinporos táplálkozás (pl. a fogyás, vagy a szálkásítás végett) mennyire megterhelő és veszélyes lehet a vesékre, amire egyikük sem gondol. Nem szabad ilyen módon leterhelni senkinek sem a veséit, mert az ilyen egyoldalú táplálkozás idővel vesekárosodást okozhat.
Mindenképpen fordulj szakorvoshoz és tanulmányozd a neten a gyógyteák irodalmát! Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Sziasztok!
Kedden iszonyatos bal oldali vesegörcsökkel kórházba mentem, majd nagyfokú bal vesetágulatot állapítottak meg. Felraktak egy belső katétert a vese es a húgyhólyag közé, hogy a pangó vizelet távozni tudjon. A fájdalom a vesémben megszűnt. Vizeletemben ver es genny volt ott, de semmi gyógyszert nem kaptam. Hazaengedtek utana rogton. Itthon csinaltam vizelet tesztet es feherje volt benne. Ez még lehet a vese problama miatt? Vagy aggódjak kezdodo toxemia miatt?
Köszi