Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vesekőzúzás fórum

Vesekőzúzás (beszélgetés)

23. Eni50
2021. febr. 7. 12:13

0,9 mm es kövem lecsuszott a vesevezetékbe és megállt.

van e rá lehetőségem hogy kipisiljam? mit tudtok rá ajánlani hogy porlassza vagy kilökődjön természetes uton? és mennyi idő alatt? gyógyszert vagy bármit.

zúzás elsőre sikerülni szokott? tudtok e orvost esetleg klinikát ajánlani aki vállal kőzüzast és sikeres is nála?

van itt a forumban valaki akinek szintén a Vezetékbe csuszott a köve és megakadt?? tőle kérdezném neki szétzuzták a kövét duplakatéter nélkül? vagy azt mindenkinek felrakják kőzuzás előtt?

hogy lehet egylépcsőben eltávolitani ezt a követ a legegyszerübben? vagy endoszkopos műtét egyszerűbb volna? de azt nem csinálnak a co vid miatt még sürgősségi alapon se.

2018. okt. 5. 11:00

Édesanyámnak "nyugvó köve" volt egyik nap erősen begörcsölt, kapott infúziót.Felrakták a tubust, hogy a vese nehogy leálljon, aztán próbálták elhajtani a követ.

2* zúzták, levették a tubust, de pár óra után ismét begörcsölt, pedig az ultrahang és a röntgen már nem mutatta a követ...

Van egy ismerősöm, többször zúzták, aztán tönkretették a húgyvezetékét:(

Jobbulást kívánok!

21. Mezei Virág (válaszként erre: 20. - Pbogar)
2018. okt. 3. 13:45

Amíg nem kell műteni, addig legalább megpróbálhatod, kisebbíteni. Talán könnyebb lenne megszabadulni akkor tőle. 1 hónap rövid idő azért, hogy érezhetően csökkenjen a mérete, de vannak még csodák! :) Sosem lehet tudni.

Az UH megmutatja, ha mégis ...

20. pbogar (válaszként erre: 19. - Mezei Virág)
2018. okt. 3. 13:38

Köszönöm szépen a drukkolást! :)

Persze, írok majd, hogy hol tartok a dologgal.

Az a baj, hogy a vesekővel nagyon sok mindent nem lehet kezdeni, a dokim is azt mondja, hogy a műtétet egyelőre nem javasolná ő sem.

19. Mezei Virág (válaszként erre: 18. - Pbogar)
2018. okt. 3. 13:31

Remélem, hogy sikerül megszabadulni a kőtől mielőbb!

Hátha segít a tea is, hogy kisebb, törhetőbb legyen az a kő.

Drukkolok neked!!!

Sok szerencsét kívánok!🍀🍀🍀

Majd adj ám hírt róla!

18. pbogar (válaszként erre: 17. - Mezei Virág)
2018. okt. 3. 13:21
Nagyon kedvesek vagytok a sok segítséggel! Novemberben elmegyek még vesekő zúzásra, hátha történik valami :) Az urológusom azt mondta, hogy ez nem drámai, ha valakinek 2-3 alkalom után sem törik össze a köve, állítólag ez nem abnormális. A nyírfalevél teát nyugodtan iszogathatom, azt mondta. nagyon remélem, hogy apránként, de megtörténik a csoda :) Október végén úgyis megyek UH-ra.
17. Mezei Virág (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2018. okt. 2. 19:23
Igen, de UH ellenőrzés mellett hasznos lehet a György tea is, mert a kisebb kő már kihajtható. Azzal is, amit te belinkeltél. De dokival érdemes ezt megbeszélni, ellenőriztetni.
2018. okt. 2. 19:20
Csakis úgy szabad szerintem is.
15. Mezei Virág (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2018. okt. 2. 19:17
Tudom, tettem be hasznos linket, hogyan tudják még megoldani. Az dokik által végzett, biztonságos.
14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Mezei Virág)
2018. okt. 2. 19:14
A kérdező írta, hogy már háromszor volt zúzáson.
13. Mezei Virág (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2018. okt. 2. 19:12

Lemorzsolja a György tea. Nem ugyanazt írja. Megelőzésre és kihajtható kövek eltávolítására jó a kőtörőfű.

A kőtörés lenne a legbiztonságosabb, de ezt az orvossal kell megbeszélni. Van többféle módszer már, amit a dokik ismernek, én meg nem.

12. Guruljka (válaszként erre: 11. - Mezei Virág)
2018. okt. 2. 19:07

De hát ugyanazt "tudja", mint amit én írtam.

Az alma is, meg az alatta levő kőtörőfű is :-)

A követ szó szerint összetörni valószínűleg egy növény sem képes, de esetleg a három UH "törés" után valamivel moccanásra lehetne bírni.

2018. okt. 2. 19:00

A kőtörőfű a kő kihajtására való az én ismereteim szerint.

Izomlazítókat tartalmaz, nem lesz tőle kisebb a kő.

[link]

10. Amaunet (válaszként erre: 9. - Guruljka)
2018. okt. 2. 18:35

Ajánlanám. A mamás szedett ilyesmit.

Hatékonyabb és gyorsabb, mint a "doktornő" által ajánlott tea.

Vizet viszont inni kell. Sokat.

2018. okt. 2. 18:26
8. Mezei Virág (válaszként erre: 7. - Pbogar)
2018. okt. 2. 18:23

Igen, ezt gondolom én is. Remélem, hogy segít is.

Én epekőre Schüssler sókat használtam, gondolom vesekő ellen is jó, de nem tudom biztosan. Ha az agykontrollt ismered, azt is használhatod... :)

7. pbogar (válaszként erre: 6. - Mezei Virág)
2018. okt. 2. 18:08
Ekkora követ valóban nem lehet elhajtani, abból tuti, hogy csak baj lenne. De az általad ajánlott nyírfalevél teát megpróbálom. Azt írják róla, hogy jó "kő morzsoló" hatása van. Ha szép lassan is, de kisebb lesz, már jó!
2018. okt. 2. 14:56

9 mm-es követ nem hiszem, hogy el lehetne hajtani, azt össze kell törni.

Ha beszorul a vesevezetékbe, elfertőződhet.

[link]

Mi történik, ha mégsem reagál a kő az ismételt zúzásra?

– Amennyiben nagyon nagy kőről van szó, s az a vesében van, akkor percután kőeltávolítást alkalmazunk, amikor is megcélozzuk a beteg vese valamelyik „kehelyszárát”. Azon a kehelyszáron keresztül "bemegyünk" egy punkciós tűvel, azt a csatornát egyre vastagabb és vastagabb tágító szondákkal tágítjuk, majd az 1–1,2 cm vastagságú percután kőeltávolító eszközt bevezetjük a vesébe. Azon keresztül egy optikát juttatunk be a vese üregrendszerébe, és a szemünk ellenőrzése mellett egy ultrahang szondával vagy lézerszondával a követ apró darabokra zúzzuk. Amikor már olyan darabokat érünk el, amelyek kiférnek ennek az eszköznek a 4-5, vagy jobb esetben 6 mm-es munkacsatornáján, akkor ezeket a gyufafej nagyságú, apró törmelékeket eltávolítjuk. Ezen folyamatok során az egész vese üregrendszerét átnézhetjük, és szinte maradványkő nélkül, az összes követ el tudjuk távolítani, ha csak meg nem bújik valamelyik, látótérbe nem hozható kehelyszárban, vagy kehelyvégecskében.

5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Pbogar)
2018. okt. 2. 14:21

Kővel még nem találkoztam, csak vesehomokom volt. Ezt fájdalomcsillapítással (valami ánizsos cseppeket kellett akkoriban szednem) és sok folyadék fogyasztásával megoldottuk.

Örökletesen érzékenyek a veséim, így nagyon kell rájuk vigyáznom.

Nagyon sok ajánlást olvashatsz a neten a kő elhajtására.

Ez egy gyors módszer rá:

[link]

Persze, miután megszabadultál tőle fontos lesz odafigyelned a vízfogyasztásodra.

4. Mezei Virág (válaszként erre: 3. - Pbogar)
2018. okt. 2. 13:44
Nagyon szívesen, és mielőbbi sikeres kőmentesítést kívánok!
3. pbogar (válaszként erre: 2. - Mezei Virág)
2018. okt. 2. 13:36
Nagyon-nagyon köszönöm!!!!
2. Mezei Virág (válaszként erre: 1. - Pbogar)
2018. okt. 2. 13:29

[link]

Olvasd el!

Orvossal megbeszélném azért, ajánlja-e?

2018. okt. 2. 13:09

Sziasztok!

A dolog úgy kezdődött, hogy egy hasi ultrahang vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a jobb vesémben van egy 9 mm-es kő. Szerencsére különösebb panaszom nincsen vele, de jobb a dolog végére járni.Ezt követően már 3 alkalommal voltam vesekő zúzáson, amit ultrahangos lökéshullámokkal csinálnak, de sajnos sikertelen volt a beavatkozás, a kö meg sem moccant.

Tapasztalataitokról szeretném ha írnátok és szívesen fogadok hasznos tanácsokat is. Ugyanis a műtétet nagyon el szeretném kerülni, illetve azt az orvosom sem javasolja még.

Volt e olyan, hogy valakinek csak a többedik vesekő zúzás járt eredménnyel? Mert az az igazság, hogy néha kicsit elkeseredem, hogy ez ennyire nem akar sikerülni.

Illetve van e valami alternatív eljárás, készítmény vagy akármi, amivel eredményt lehet leérni műtét mélkül, hogy kisebb legyen kő vagy fellazuljon.

Nagyon köszönöm az érdemi hozzászólásokat!

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook