Verekedés, csípés, karmolás, harapás az oviban (beszélgetés)
Én is így gondolom, emiatt is nem pattogtam eddig különösebben, ill. a másik kislány anyukájával is egyetértünk ebben.
Csak azt nem értem, mit vár tőlem az óvónő ebben az ügyben.
Szerintetek kinek és hogyan kell ezeket kezenie? Mit tehet a szülő?
Kislányommal soha semmi ilyen gond nem volt, itthon tanítjuk rá, hogy nem bántjuk egymást, nem is viselkedett soha agresszíven.
Az oviban van néhány vadócabb kisfiú, akikkel jóban van, Ők a barátai. Amúgy helyesek egyébként, normális családok normális gyerekei, de valóban vadabbak mint az én lányom. Luca rendszeresen szed össze harapás-karmolás nyomokat, de nem viseli meg, ha rákérdezek elmeséli, ki volt, de az oviban szerintem nem panaszkodik.
A héten többször jelezte az óvónéni, hogy Luca verekszik, és néz rám, mint aki tőlem várja a amegoildást. Mint kiderült egyetlen alkalommal csapott oda az egyik kislánynak, akit egyébként szintén nem viselt meg az ügy (Anyukája az egyik legjobb barátnőm, megbeszéltük), az előzményekről nem tudni semmit.
Elbeszélgettem a lánykámmal, szóltam óvónéninek, hogy jó lenne, ha figyelnének a többeikre, mert valaki Lucát is bántja. Erről persze nem tud, a többi szülővel nem tudom beszéltek-e. Nem nagyon tudom, mit várnak tőlem, úgy érzem ezt az oviban szedte fel, ott is kellene megoldani... Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a harapásról? Nagyon vad, nem érti meg, hogy nekem fáj ha megharap.
- Iskolai verekedés
- Szerinted férfias a verekedés?
- Hogyan szoktassam le a 2 éves gyerekem a verekedésről?
- Volt egy összeszólalkozásom egy jó haverommal, nagyon felhúzta magát, majdnem verekedés lett, és sajnos bokszoló volt.. mit csináljak?
- A karmolást mivel kezeljem, hogy gyorsan és szépen gyógyuljon?