Vélemények és tapasztalatok férfi illetve női szülészorvosokról, terhesgondozókról. (beszélgetés)
Szerintem az, hogy egy orvos durva, vagy sem, emberséges vagy sem, nem azon múlik, hogy férfi vagy nő az illető. A vetélésemkor férfi nőgyógyászom volt, semmi bajom nem volt se vele, se a kórházzal. Amikor tavaly kiderült, hogy babát várok, azért kerestem másik orvost, mert a kórház, ahol az orvosom dolgozott, már magán alapon működik. Az interneten találtam meg a doktornőt, aki végül végigkísérte a terhességemet. Van magánrendelése, honlapja, de mindenhol kihangsúlyozza azt is, hogy a kórházban is elérhető és ott TERMÉSZETESEN nem kell fizetni. Nem azért döntöttem mellette, mert nő, hanem azért, mert mind szakmailag, mind emberileg megfelelt. A szülésemnél nem volt fogadott orvosom, egy férfi doki volt az ügyeletes, amikor a szülőszobára kerültem, végül másnap egy női nőorvos végezte a császármetszést. A kórházi benttartózkodásom alatt több orvossal is találkoztam, nem éreztem különbséget a női és férfi orvosok között.
A tanulókról: valahol tényleg meg kell tanulniuk a szakmát. Sajnálatos eset, ha nem jó helyen tapogatóznak, de szólni kell. Nálam szülésznő tanulók voltak bent, majd később az osztályon is találkoztam egy párral. Amikor a kanült (vagy branült, mit tudom én, minek hívják:D) vették ki a kezemből, megkérdezték, hogy megengedem-e, hogy a tanuló csinálja? Felkészültem, hogy nem lesz problémamentes (végülis az volt, szerencsére),de megengedtem. Gyakorolnak ők eleget bábukon, de valamikor ki kell próbálniuk élesben is. Úgyhogy ott álltam vagy tíz percig, mire a kislány elmondta az elméletet, majd gyakorlatban is alkalmazta.
Egy nő nődoki sokkal durvább, mint egy férfi.
Eddigi életem során kettővel találkoztam, de köszönöm elég volt!!!!!!!!!!!!!
Na ja... ha nálad fordult volna elő, hogy a férjed előtt kellett volna szolni a dokinak, hogy bocsika de kicsit feljebb az ujakkal, mert nem jó helyen kapizsgálsz...
Nem tudom neked milyen lett volna. Biztos kellemes. Ha gyakornok, akkor gyakornok, de legalább a lukakat ne keverje össze. :) És azok után, hogy vizsgálná pl. a kismamákat.?? hát én nem is tudom... kicsit azért félnék ha egy ilyen lenne az orvosom...
HÁT AZ ÉN DOKI IDŐSEBB!HÁT A NŐ NŐDOKI AZÉRT ZAVAR MERT NŐ!GONDOLOM ÉRTED!HÁT AZ ELÉG DURVA SZERINTEM,HOGY SZOLNI KELLETT NEKI,HOGY HALÓ ROSSZ HELYEN VAGY!AMUGY VELEM IS BENT VOLT A PÁROM!DE HA ILYEN LETT VOLNA BIZTI KIAKADTAM VOLNA ÉS A PÁROM IS!
MONDJUK AZT SEM ÉRTEM MIÉRT ENGEDETT BE UJJONCOKAT ÉS AHOGY KIVESZEM AZ ÍRÁSODBÓL NEM EGY VOLT BENN!NE ÉRTSD FÉLRE,DE AKKOR HÁNYAN VIZSGÁLGATTAK?MINEG GONDOLTAK!MÁRMINT ÉRTED MIRE GONDOLOK!
Szia!
Egy barátnőm kettő gyerekét szülte egy nő nőgyógyásznál. A harmadiknál rábeszéltem hogy váltson. Persze tudtam kit ajánlok neki... (férfit) A barátnőm nem bánta meg sőt!
Szerintem az hogy jó orvos valaki, nem azon múlik, hogy férfi vagy nő az illető. A személyiségéből fakad.
Mellesleg nekem gondot jelent, hogy férfi orvos van jelen a szülésemnél. A vizsgálatok során, a terhesgondozásnál nem zavar.
További ajánlott fórumok:
- Milyenek a tapasztalaitok a Kos, illetve a Skorpió csillagjegyű férfiakkal? Valóban "nehéz esetek"?
- Milyennek gondoljátok Fenyő Ivánt? Nektek tetszik, mint színész, illetve mint férfi?
- Hol találok Budapesten ujj nélküli kesztyűt, illetve férfi térdzoknit?
- Lányként női vagy férfi vázas kerékpárt használtok illetve vennétek-e?
- Szombathely - terhesgondozás - szülészorvos...
- Nyíregyházán Dr Orosz László magánrendeléséről van valakinek tapasztalata? Mennyibe kerül nála a terhesgondozás illetve a szülés?