Végbélnyilás meletti kitüremkedés, aranyér vagy valami más lehet? (tudásbázis kérdés)
Van esetleg valaki, akinek távolítottak már el ilyen visszamaradt bőrlebenyt? Én is szeretném leszedetni, de nem tudom, hogy nyomtalanul begyógyul-e, vagy problémát fog-e okozni a jövőben a vágás helye.
Kérem írjon, akinek van ilyen tapasztalata, mert addig nem merem leszedetni!
Köszönöm! :)
Esetleg valaki tud Budapesten jó orvost ajánlani erre a problémára?
Na szóval. Nem szeretnék új topikot nyitni, hátha itt is kapok választ. (Látom, hogy túl nagy tájékozottság nincs, de per pillanat nem tudom, hogy hova írhatnék. Kezdjük ott, hogy van külső aranyér, belső aranyér, végbélrepedés. Ezekről rengeteg anyag van fent a neten, mindenki tetszés szerint olvashat róla. Továbbá nyilván célszerű proktológushoz menni.)
Az én problémám a következő: belül végbélrepedésem volt (mostanában nem szokott lenni), kívül néhányszor nagyon hamar kialakuló külső aranyerem volt, ami gyak.lag nagyon nagy fájdalommal járt, de olyan hamar visszahúzódott, hogy nem kellett dokihoz menni és a visszahúzódott külső aranyér következménye az ún. bőrlebeny, ami ronda és idegesítő. (Nekem több pici is van.) Kérdésem, hogy mit lehet vele csinálni. Nyilván műtét, de hol és mennyiért és mennyire fáj és nem lesz-e rosszabb.
Igen:-))
"Véletlenül" becsusszant:-))))
Nyuszi papa úgy dönt, hogy éppen ideje csemetéjét felvilágosítani az élet dolgairól. Magához rendeli a gyermekét és így szól:
- Fiam! Eljött az idő, hogy megismerkedj a szex-szel. Itt van három Nyuszilány. Figyelj: egy, kettő, három! Na csináld utánam!
Mire a fiú:
- Eeegy... keeettőőő... háááárom.
- Fiam! Nem jól csinálod. Gyorsabban kell. Idenézz: egy, kettő, három. Most te jössz.
Fiú:
- Eegy... keettőő... háááárom...
- Fiam! Ha így folytatod tovább, kitagadlak. Ezt a szégyent. Még egyszer utoljára megmutatom: egy, kettő, három.
Fiú:
- Egy.. kettő.. három... négy. Ööö...!!! Bocs, papa!!
:DD
frankó lehetett....reméljük, elmúlik.
A végbél másra való, az egyirányú.
Elég sérülékeny az izomzata.
Úúúúú... na ez most nekem is fájt ahogy elolvastam... nem semmi lehetett! :S
Hát mondjuk lehet azért volt mert hirtelen megerőltette a szöveteid a hirtelen behatás...
Szerintem is aranyér kenőcs lehet használni fog, de ha nem múlik el 1 héten belül, én orvoshoz mennék.
Jobbulást! :)
Ilyen nekem is van. Sőt nagyon sok nőnek van. Nézz meg pár képet. Amikor észrevettem akkor én is nézegettem, hogy mitől lehet. De ez még nem feltétlen aranyér.
Ilyen baleset velünk is történt és tényleg szörnyű.
További ajánlott fórumok:
- Mi használ aranyeres panaszokra?
- Reális egy olimpiai aranyért a kb 30-35 millió?
- Volt már valakinek belső aranyere?
- A kutyám belei mostanában sokszor kutyorognak, szellent és utána halszaga van a végbélnyílásánál. Mi okozhatja ezt?
- 10 éves spániel kanomnak váladékozik a végbélnyílása, kissé véresnek látom és nagyon kellemetlen szagú, mitől lehet?
- Csomó a végbélnyílásnál