Vastagbél műtét (beszélgetés)
Jó ötlet, kipróbáljuk rokonnál.
Sajnos, még a colonoscopia előtti 2 tasak béltisztító is hatástalan maradt, a vizsgálatot nem sikerült elvégezni. Annyi derült ki korábban, hogy diverticulosisa van + egyéb lassító alapbetegsége. Valami kellene, ami nem beöntés...🙂
Szia! Azért érdeklődöm, mert az utóbbi hónapokban sajnos nekem is gondjaim vannak a vastagbéllel, széklettel... persze még megyek orvoshoz (már voltam is) és nem valószínű, hogy holnap megműtenek, vagy hogy egyáltalán most szóba kerül a lehetősége, de jó lenne tudni, hogy mik a kilátások...
Szal érdekelne, hogy milyen az életminőség egy ilyen műtét után? Vannak e következményei, szövődményei? Főleg azok érdekelnének, amik zavarnak a mindennnapokban és úgymond meg kell tanulni velük együttélni.
Az étkezések után wcre járogatás engem most még boldoggá is tenne :) amúgy ez azóta rendeződött?
Szia Cullinan! Engem érdekelnének a tapasztalataid. Hogy vagy most a műtét után? Helyreállt már az emésztésed? Megkérdezhetem, hogy miért műtöttek? Illetve jól értelmezem hogy a műtét miatt lassult le az anyagcseréd??
Elnzést a sok kérdésért. Persze nem muszáj válaszolni, ha nem szeretnél.
Igen,nekem kivágtak egy darabot a vastagbélből. Holnap megyek vissza a három hónapos kontroll CT-re.
MInden rendben lesz!! Azelött se volt gyors az emésztésem, de most szerintem a stressz is rásegitett még. Nekem azt mondta a doki, hogy most már szinte mindent ehetek, káposztát kukoricát mellözve, rostosat se mertem az elején. Hashajtót egyéb dogokat se ajánlottak, igy aztán szinte semmit nem mertem enni.
Milyen műtéted volt,tehát kivettek a bélből,vagy ki tették oldalra?
Az én férjemnek az egész vastagbelét ki vették és a vékonybél volt kitágítva úgy,hogy a végbéllel összehozzák...
Nagyon nagy műtét volt,hála neki a vékonybél hamar átvette a vastagbél funkcióját...könnyű laza ételeket evett,neki a székelés nem igazán volt probléma,csak annyi ,hogy többször kellett mennie a Wc-re.
Nem lett jó a tükrözés utánni eredményed?
Én is most megyek tükrözésre a jövő héten.
Nem vagyok nyugodt.Veled mi lett?
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Kinek tükrözték már a vastagbelét?
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Téged is fenyeget a vastagbélrák?