Vásárlás... Többet veszünk, mint, amire szükségünk van? (beszélgetés)
Nem vásárolok többet, mint amire szükségem van, sem mást.
Nem veszek meg valamit, amire akció van írva, azt veszem meg, ami valóban kell.
Listát írok és tartom magam hozzá, nem vagyok gyerek.
A kiló- és literárakat hasonlítom össze, nem az ilyen meg olyan kiszereléseket, illetve az összetevőket és a lejáratot mindig megnézem.
tényleg botrányos lenne:D
remélem,az utolsó előtti tagmondatomat is olvastad az előbbi hsz-emben..
Már hogyne csinálnám - bár nem nekem címezted - hiszen hogy nézne az ki, ha a harisnyám nem egyezik a körömlakkom vagy a rúzsom színével?
;)
Nekem a férjem szokta mondani, ha tetszik valami, hogy vegyem meg.
Szerencsére most elég csúnya a divat, így két éve már nem vettem ruhát kabátot..
Cipőt azt igen, de hordom is. :)
Ragaszkodó típus vagyok, van olyan csizmám amiből két párat vettem, mert annyira tetszik, és a stílusom.
Szerintem igenis elengedhetetlen 10 féle piros rúzs, mert az árnyalatot is meg kell válogatni a ruhához.
Kajánál még akkor éreztem, hogy felesleges volt megvenni, ha a polc hátulján felejtettem vki ritka alapanyagot.
Az ár-érték arányra találták ki az egységár nevű kis rublikát, aminek csak az ilyen helyeken van értelme.
Nekem ha van is listám, az olyasmire szól, ami tökáltalános használati cikk és kifogyott, ki fog fogyni, esetleg ha konkrét receptem van, akkor annak az alapanyagai. Nincs azzal baj szerintem, ha az ember fejben főz, miközben leseget. Én főleg a piacon szeretem azt csinálni, mikor nyáron dugig van friss zöldséggel, gyümölccsel. Olyankor egyenesen bűn előre listázni!
Nálunk inkább csak úgy keletkezik felesleg, hogy megveszem, megfőzőn, a férjem meg nem eszi meg, inkább elmegy gyrost zabálni. Tegnap pl. kacsamellet evett a macska.
Inkább a könyveimmel vagyok lemaradva, több földem van, mint amennyit eddig meg bírtam szántani, de az nem felesleges :)
Jesssz! Köszi:)
Nah, csak vicceltem. Persze nem rágódom én, sőt... Inkább utólag "bánkódom", hogy ha ezt sem, meg azt sem vettem volna meg... De különben, ha nem vettem volna meg, akkor meg elkölti az ember másra. Való igaz, hogy az élelmiszer nem vész kárba... Karácsony előtt példul rogyásig volt mind a két hűtőnk, és érdekes módon most már van hely benne :)
9 lila:D
de ha neked ez tényleg örömet okot,és nem csinálod ugyanezt rúzzsal,sállal,harisnyával,főleg a családi alapkassza terhére,akkor élvezd:)
ha élelmiszert veszel,és azt szereti is valaki a családban,akkor az nem felesleges..elfogy.
én nem szeretek annyira bevásárlóközpontban lenni,úh. ezért is könnyebb:) lista van,tudom,mit hol találok,hamarabb jöhetek ki:)
Viszont szerintem nem érdemes minden forinton rágódni,mert ez is egyfajta uralma a pénznek a gondolataidon.
Olyankor kell menni, amikor nincs sok időd, és nem veszel felesleges dolgokat hidd el.
Többször észrevettem, hogy az akció előtt egy termék mondjuk 1200, viszont akcióban ugyanaz már 2000-ről van szerintük leakciózva 1500-ra.
Nem szabad bedőlni ezeknek. :)
Sok sikert a jövőben.
kajánál még sose éreztem azt, hogy fölösleges lett volna
bezzeg a cipők, rúzsok, ketyerék... ha elnézem a gyűjteményem, néha tényleg azt gondolom, aranyanya, azt a LILÁT minek kellett tényleg megvenni?
Én általában tartom magam a bevásárlólistához.
Épp arra vannak ezek a nagy hipermarketek kitalálva,hogy vásárolj,vásárolj!!!Ritkán dőlök be nekik!Sokszor csak kiírják hogy akciós,pedig valójában nem az!Mindig vigyél listát magaddal és próbálj ellenállni a csábításnak!
További ajánlott fórumok:
- Ha van egy 30 °C-os radiátorunk, és ebből kettőt veszünk, majd mindig többet és többet, növekedni fog a hőmérséklet?
- Miért van szükségünk táplálékkiegészítőkre?
- Miért van szükségünk a hoxára, iwiw-re, meg hasonlókra?
- Miért eszünk többet, sokkal többet mint amenyire szükségünk lenne?
- Mire van szükségünk, ha kecskét szeretnénk tartani?
- Legbutább médiaszemélyiségek? Erre van szükségünk vajon?