Várandós vagyok és nem tudom, hogy voltam-e rubeolás, bárányhimlős, stb.? (tudásbázis)
Nekem a szokásosnál hatványozottan többmindent néztek meg. Szinte havonta volt nagyvérkép, 3 hetente ultrahang. Nem volt problémás a terhességem, "csupán" alapos és maximalista orvost fogtam ki.
Akkor felesleges macerának tartottam a vizsgálatokat, de igazából nem okoztak kellemetlenséget, és sokkal nyugodtabb voltam egész várandósságom alatt (mind a két kisfiamat ugyanannál az orvosnál szültem, és ugyanazokat a vizsgálatokat kérte mind a kettőnél; mivel az első terhességem alatt kiderült, hogy nem voltam bárányhimlős, ezért a második terhesség előtt beoltattam magam - ami nagyon nagy szerencse, mert 5 hós várandós voltam, mikor a bölcsiben himlőjárvány lett, és a nagyfiam akár haza is hozhatta volna - )
kimondottan ilyen miken estem átra gondolsz?
volt TORCH panel, toxoplazma, rubeola (hogy utóbbi kettő a panel része volt-e azt nem tudom), hepatitis
hello
nekem is a nőgyógyász az első vérvétel alkalmával minden ilyesmit megvizsgáltatott. nem kell aggódni, abból minden kiderül :) esetleg ha gondolod h alapból nem nézetné, akkor szólj neki, vagy annak a dokinak aki az első beutalód adja vérvételre.
itt a terhesgondozóba intézik ezt
Én sem tudtam, hogy átestem e ezeken
nem kell emiatt idegeskedned
Anyukámtól már sajnos nem kérdezhetem meg, apukám nem tudja, a régi gyermekorvosom még nem vezetett nyilvántartást...
Tudja valaki, hogy mi az útja a kivizsgálásnak ebben az esetben?
További ajánlott fórumok:
- Érdemes beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást?
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban
- Akik már beadattátok a bárányhimlő elleni oltást, mik a tapasztalaitok?
- Tudtátok? Bárányhímlő ellen újraoltás szükséges!
- Volt már valaki felnőttként bárányhimlős? Hogyan zajlott le?