Vaníliapudingos-meggyes pite recept

A piskótához:
12 tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 üveg magozott meggy
A krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 üveg meggybefőtt leve
1 csomag vaníliás pudingpor
A Vaníliapudingos-meggyes pite elkészítési módja:
Klasszikus piskótatésztát készítünk, nagyméretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük. A krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingport. Kikeverjük a vajat a cukorral, és amikor kihűlt a puding, összeelegyítjük. A meggylevet is felforraljuk, és belefőzzük a pudingport (nem kell hozzá cukor!). Ha mindez kész és kihűlt, akkor megkenjük a tészta tetejét a krémmel, végül rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Néhány órát hagyjuk dermedni, majd szeletelve, felkockázva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 16. 19:13
A vaníliapudingos-meggyes pite elkészítési módja és hozzávalói.