Van valaki, aki felnőttként jár/járt jogi egyetemre levelező oktatásra? (beszélgetés)
Én a diplomám minősítése miatt jutottam be anno, így a felvételit nem tudom, milyen.
Nagyon nehéz volt elvégezni munka mellett bevallom... szorgalmi időszakban szinte minden nap tanultam több órát, tehát a sporton kívül másra nem jutott időm.
A tv szöveget és a definíciókat szó szerint kell tudni minden vizsgán, ez alap a ketteshez, szóval a tv könyvvel a kezemben aludtam el szinte.
Az anyagi vonzata brutál: fel kellett vennem a diákhitelt a tandíjra, könyveket nem is vettem, csak kölcsönöztem. Sajnos, betegség miatt egy teljes vizsgaidőszak kimaradt, így az a befizetett összeg elveszett.
Találni állást pedig kéősbb, jól fizetőt... kapcsolatokkal esetleg.
Én a Miskolci Egyetemre járok, nálunk levelezősök szombaton járnak be, egész nap ott vannak.
Az alaptantárgyak megegyeznek a különböző egyetemeken, de azért vannak eltérések bőven.
Nekem ilyen tantárgyaim voltak/vannak (nem az összes, csak pár):
Római jog
Alkotmánytan
Jog és állambölcselet
Büntetőjog
Magyar állam és jogtörténet
Filozófia
Logika
Társadalomstatisztika
Közgáz
Európai jog
Bevezetés a jog és államtudományokba
Bevezetés a jogi tanok történetébe
Egyetemes állam és jogtörténet
Latin
Angol szakfordító
Jogszociológia
Iparjogvédelem Európában
Polgári jog
Közigazgatási jog
Joginformatika
Büntető eljárási jog
Munkajog
Fogyasztóvédelem
Agrárjog
stb.
A felvételin elég magasak voltak a ponthatárok, minden évben szűkül a felvettek száma a jogász képzésre. Ha van nyelvvizsgád az jó, nálunk speciel így lehet felvenni, vagyis így érdemes a szakfordítót. Meg diplomához amúgyis 2 kell. Nálunk a költségtérítést úgy számolják, hogy meg van adva, hogy kreditenkét és cv-s tárgyanként mennyi az összeg.
Sziasztok!
Én Győrbe járok levelezőre, nálunk 140000-150000 körül van egy félév.Nekem nyugdíjas évfolyamtársam is van az egyetemen és nagyon jól bírja és mi fiatalok felnézünk rá, hogy ennyi idősen tanul.
Az nem olyan vészes összeg, sokkal többre számitottam.
15 éve vezetek ingatlanirodát, ügyvédek közt dolgozom, az ingatlanjogban már benne vagyok. És igen, érdekel a dolog, nagyon. Csak -ne nevess ki- félek, hogy öreg vagyok hozzá már:-)
Milyen tárgyak vannak? Milyen időszakonként kell bemenni? Pécsett lakom, tehát helyben lenne. Levelezőn hogy működik a felvételi miből kell felvételizni? Bocs a sok kérdésért.
Sziasztok!
Töprengek rajta, szívesen elvégezném, tapasztalatokat szeretnék azoktól akik hasonló cipőben járnak. Mennyire nehéz munka mellett, felnőttként, mennyire nehéz bejutni, milye anyagi vonzata van. Köszi, ha válaszoltok.