Van olyan ország, ahol bevezették már a gyermektelenségi adót? (tudásbázis)
Ugye, hogy nem lett belőle semmi!!
Viszont Németországban van olyan törvény, hogy aki egy gyermeket szült és felnevelt, egy év nyugdíjkorkedvezményt kap (nemrégiben olvastam).
De még lehet!!! :(
Tényleg úgy fizetjük az adót, hogy abból a részből semmit nem veszünk ki belőle, ami a bölcsikre, ovikra, iskolákra megy el, arról a részről is lemondunk, amit gyerekkórházakra, gyerekorvosi ellátásra fordítanak, aztán abból sem, ami gyesre és családi pótlékra megy + minden egyéb családtámogatásra...
Tehát igen nagy mértékben hozzájárulunk a családok életéhez mi is. Nem a sajátunkhoz, hanem a többiekéhez. Boldogan, semmi gond ezzel, de ha ezen felül még fizetni kellene, az valóban felháborító lenne!
Ez egy gusztustalan állatság, felháborítónak tartom, de úgy rémlik, mintha szüleim v. nagyszüleim emlitették volna, hogy éppen Magyarországon volt valameddig bevezetve.
Volt egy olyan időszakom, hogy sokáig én sem akartam, gyereket, fiatal voltam, viszonylag csinos, jól kerestem, élvezni akartam az életet, nem hiszem, hogy ezzel egyedül voltam, de azt sem hogy az akkori ill. a jelenlegi családtámogatási rendszer, álságos családmodellek imádata mellett bárkinek joga lett volna elítélni vagy ne adj. isten. megadóztatni.- Ezt a korszakot sírom vissza mindig anyaként, feleségként, hiányzott , és ma 40-en túl is nagyon hiányzik a magammal , időmmel, keresetemmel való szabad rendelkezés
Nem családtervezés eredményeképp született meg a fiam , de fel sem merül bennem, hogyha netalán anyagi problémáink lennének, a társadalom v. mások segítségére számíthatok, nemhogy a gyermektelenségi adóra.
Lélekben szingli maradtam.
Ez a tervezet egyrészt súlyosan diszkriminatív, másrészt az emberi méltóságot is sérti.
A történelemtanárom idézte a Ratkó-korszak jelmondatát a szülésről: Asszonynak kötelesség, lánynak dicsőség. Az diktatúra volt. Ez demokrácia?
Milyen adónemet kellene fizetniük azoknak a nőknek, akik szülnek 10 gyereket de egyet sem nevelnek?
Milyen büntetés jár annak aki bezáratja az óvodákat , bölcsödékét, vagy gyerekes anyát nem vesz fel dolgozni?
Milyen jutalom jár annak, aki csak annyi gyereket szül ahányat fel is tud nevelni?
Minden orvosi beavatkozás ingyenes lesz? (lombik program)
Abban az országban ahol a gyermekotthonok tele vannak, ott az "okosak" maradjanak csöndben
Pont így gondoltuk mi is. Egy kétszer kettes kisszobában kezdtük együtt, a férjem nehezen talált munkát, nekem szerencsére jó melóm volt. A munkahelyemen keresztül tudtunk időlegesen egy garzonba költözni. A lányom már ide született. Innen akkor tudtunk visszaköltözni a harminchat négyzetméteres, egy szoba+hálófülkés lakásba, amikor anyósom meghalt. A négy négyzetméteres hálófülkében nőtt fel a lányunk.
Ide nem vállalhattunk több gyereket, anyagilag meg sosem álltunk úgy, hogy törleszteni tudtunk volna bármilyen kölcsönt.
Vagy azt, amikor egy fiatal pár létminimum alatt él az anyósnál egy kis szobában, mert nincs munkája, az mire vállaljon gyereket, ha pedig nincs neki, miből fizetne adót? Én, meg a férjem így kezdtük.
Csak egy lányunk van, mert felelősséggel nem tudtunk többet vállalni, eladósodni nem akartunk és nem is fogunk!
Boross róluk is azt mondta: aki nem nevel gyereket, az nem is költ rá, annak megmarad a pénze, tehát tud adót fizetni.
Gusztustalan ebben külön az, hogy egy idős férfi beszél így nőkről.
Konkrétan a Boross Pétert!
Láttam a riportot és nagyon kiakadtam. Utána egy 60 körüli hölgyet interjúvoltak meg, na ő még kiakasztóbb volt!
Szégyen!!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan jó és hasznos dolgokat, amit más országokban bevezettek és nálunk is jó lenne?
- Szerintetek van olyan ország, ahol a hölgyek hűségesebbek?
- Tud valaki az országaban olyan intézményt, ahol terápiás jelleggel a túlsúlyosoknak segítenek orvosi felügyelet mellett fogyni?
- Az országban van most valahol bárányhimlő járvány?
- Van olyan oldal, ahol az épp aktuális ajánlatok vannak összegyűjtve az ország hoteljeiről?
- Van olyan város ahol bevezették már az igényvezérelt utazást? Milyenek a tapasztalatok?