Van olyan, hogy egy gyerek (15-16 éves) nem felelőtlenségből esik teherbe? (tudásbázis)
A korosztályában lehet, hogy magasabbak a hányadosai, de mégsem felnőtt felelősséggel gondolkodik még.
Véleményem szerint a felnőtté váláshoz kell egy bizonyos mértékű élettapasztalat, egy bizonyos mérvű érettség.
Biztosan van olyan is, aki alkalmas rá.
Mégis azt gondolom, ebben az életkorban tanuljanak, barátkozzanak, szórakozzanak, bulizzanak, helyezkedjenek munkaerőpiacon, mint egyből családot alapítsanak. Ne 40 évesen jöjjenek rá, hogy valami kimaradt. A felhőtlen fiatalság hamar elszáll.
Van aki kényszerből, és vannak többen akik ilyenek, magasabb IQ és EQ -val rendelkeznek, mint az átlag.
Az a nem normális, hogy sokan még 40 évesen sem nőnek fel, mert nehogymár dolgozzon, valamiért, valamiért felősséget
vállaljon, sérülne az egója, a lelke.
12 évesen én is etettem, pelenkáztam a hugomat, főztem a családnak (hősiesen megette mindenki).:)
De nem gondoltam 15-16 évesen, hogy nekem baba kéne.
Persze, a legtöbb gyerekben ott van, hogy minél előbb szeretnének felnőni, hogy a szülőtől le tudjon szakadni.
Más véleményen vagyok más tapasztalatokkal.
"felnőttebb a felnőttnél"
Vajon mi az oka, hogy egy gyermeknek korán fel kell nőnie? Miért nem marad gyermek és éli a gyermekek életét?
Hidd el, nagyon sok gyerek, felnőttebb a felnőttnél.
Ezt munkám során is tapasztalom.
Csak ezek nem látványosak.
Az idétlenséget látjuk meg, és természetesen tudom jogilag ki a gyerek, és azt is , hogy nem 12 évesekről szól a fórum.
Akkor is áll a véleményem, sok felnőtt sem alkalmas gyermeknenelésre.
Ha vizsgálathoz lenne kötve, sokan nem szülhetnének.
Ezt megfordítanám. Sok olyan felnőtt van, aki egy 12 éves értelmi szintjét sem közelíti meg.
Egy 12 éves jogi és értelmi, mentális értelemben is GYEREK.
Az, hogy ronotokat épít, programokat ír, zenei zseni nem jelenti azt, hogy felkészült egy gyermek vállalására.
Tisztelet a kivételnek. Van amelyik gyerek 12 évesen értelmesebb, mint sok felnőtt.
És attól, mert betöltötte valaki a x évét, mem biztos, hogy agyilag is érett egy gyermekvállalására.
"nem felelőtlenségből"
Akkor hogyan? Szándékosan?
A másik kulcsszó a GYEREK.
Egy gyerek még gondoskodás alatt áll, tehát a szülő dönti el, hogy Mariska teherbe eshet-e szándékosan.
Egy 15-16 éves GYEREK nem képes még felelős, a jövőbeni életét erősen meghatározó döntésekre.
Szerintem a régi 15-16 évesek is jobban jártak volna játékbabával, csak nem volt rá lehetőségük 😅
FI kérdésére válaszolva el tudom képzelni hogy van olyan tini, akinek ez minden vágya, sőt, akár a társát is megtalálja hozzá ennyi idősen, de szerintem aki értelmes, vagy a szülei értelmesnek nevelik, az vár vele legalább egy pár évet még.
Egy mai 15-16 éves jobban jár, ha a játékboltban vesz magának egy babát.
Attól, hogy nagyon szerelmes a Pistibe, mert annak olyan jó márkás szerkói vannak és jó a szövege, nem kéne gyermeket szülni neki.
Elvárt volt? Mikor? A középkorban? A romáknál?
És miből tartaná el a gyermek a gyermekét? Mert Pisti le fog lépni mihelyst megtudja az "örömhírt.
"
Akár ez is megeshet, de nem tartom jellemzőnek.
És aki véletlenül lesz várandós 15-16 évesen az is lehet éppen olyan jó szülő, mint aki 45 évesen várja az elsőt.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Ti nem érzitek felelőtlenségnek, ha a leendő anyuka a terhessége 12. hetéig nem megy el orvoshoz?
- Amióta abortuszom volt, minden alkalmat megragadnak a szüleim, hogy a fejemhez dörgöljék, milyen felelőtlen voltam! Mit tehetnék?
- Ha szeretnétek már gyereket, de nincs pasitok, hogy esnétek teherbe?