Van közetetek vitiligós? (szerzett pigmenthiányos) (beszélgetés)
Nagyon sok eljárást kipróbáltam a vitiligora, de sajnos igazi, áttörő eredményhez és gyógyuláshoz egyik sem vezetett. Már annyira feladtam, hogy nem is foglalkoztam az újabb vitiligos eredményekkel, kutatásokkal, egészen addig, amíg egy boltban meg nem szólított egy hölgy, aki látta a vitiligos foltjaimat és elkezdtünk beszélgetni. Elmondta, hogy neki is vitiligos foltjai voltak, de a vitiligo gyógyítás könyvek segítettek neki a gyógyításban és mondta, hogy feltétlenül olvassam el és alkalmazzam az ott leírtakat. Én vettem a fáradtságot, megvettem, elolvastam és alkalmaztam. A vitiligos foltok jó pár hónap elteltével elkezdtek halványodni és rá egy kis időre el is tűntek. Azóta nagyon boldog vagyok. Szeretnék segíteni másoknak is, ha valakit érdekel, akkor itt még lehet, hogy beszerezhetők.:
[link] l
Sziasztok. Mivel engem is érint, igyekszem tájékozódni a témában. Annyi az egymásnak ellentmondó információ, hogy nem tudom, merre mozduljak... Csak egy valami, amiben úgy néz ki, mindenki egyetért: a bőrgyógyász által felírt krém(ek), gyógyszer, UVB terápia hatástalanok,és/vagy az alkalmazásuk abbahagyása után visszatérnek a foltok.
A kezemen az ujjaim végén kezdődött a fehéredés, sokáig olyan kis mértékben, hogy nem is foglalkoztatott. Az utóbbi három évben gyorsulni kezdett a folyamat, de legjobban idén terjed, megjelentek a foltok a lábfejemen, bokámon, de a derekamon, a két könyökömön, hónaljban is vannak. A kezemen az ujjaim már teljesen fehérek. Olvastam, hogy lelki okai vannak a kialakulásának, és a pajzsmiriggyel is összefügg, mindkettőben látok rációt. Van valaki, akinek javulni kezdett valamitől, akár kismértékben is, és a javulás tartósnak bizonyult?
Sziasztok.
Kiskorom óta vagyok festékhiányos, kb. 4 éves lehettem, mikor megjelentek az első foltjaim.
Most 28 vagyok, eddig semmit nem találtam, ami használt volna, vagy csak nem voltam elég kitartó, senki nem tudott rá gyógymódot, a szokásos szöveg fogadd el...
DE tavaly novemberben elhatároztam, hogy eljárok UVB fényterápiára, heti 3 alkalom szükséges. Először egy bőrgyógyászt kellett találnom, aki jóváhagyja, majd kezdhettem a kezeléseket. A bőrgyógyász isoprinosine-t írt fel 5 napig 3×2 tabletta, majd 3 hét szünet, ezt amolyan immunerősítőnek szánta (csak kétszer csináltam). Kaptam 2 krémet. Az egyik Closanasol, a másikat úgy keverik ki a gyógyszertárban tanninos kenőcs. 1 hétig ezzel 1 hétig azzal kenem az érintett területet. Most nemrég kezdtem el szedni a nutrival triaktivot, 2 hónapig lehet szedni aztán szünet, de szerintem segít. Lényeg a lényeg 3 hónap kitartás meghozta gyümölcsét ennyi idő kellett hogy megjelenjenek az első pöttyök. Én a térdemen utáltam a legjobban a foltokat, és most elég jól beindult a pigmentálódás. 5,5 hónapnál tartok jelenleg. Remélem 7-8 hónap alatt, már csak a hűlt helye marad. :)) KITARTÁS.
Akit zavar, ne adja fel...
én egy ideje mindennap szenvedek a tudattal. mert most már a könyökömön és a hónaljamon is van. nagyon régóta az egyik mellbimbón, a fenekem hajlatában. nőként szörnyű megélni ezt a betegséget. bármikor látok egy fényképet nőkről, arra vágyom, bárcsak én is ilyen szép lennék. mostanában egyret többször nem akarok élni emiatt. gondolkodtam, hogy kipróbálok valamilyen fényterápiát, de szerintem semmi értelme.
az efféle oldalakon látni pár képet, de ha hatásos lenne, akkor szerintem tele lenne az eredményekről készült képekkel, ami sajnos nem így van.
próbáltam a kozmetikai tetoválást. azon kívül, hogy azt hittem meghalok a fájdalomtól, és kevesebb lettem jó pár tízezressel, semmi értelme nem volt.
csak abban bízom, hogy ha tágabb teret kap a téma, talán történik előrehaladás. ha nem adom fel közben az életet.
annyira rossz, hogy nézem az embereket, és senkin nem látok ilyet. mindenki olyan szép bőrű. csak én érzem magamat egy szerencsétlen szörnynek. ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem is tudják ezek az emberek, hogy milyen szerencsések.
sziasztok, en is sorstars vagyok, 12 eves korom ota.
En mar teljesen elfogadtam es belenyugodtam hogy ez van. Nem mondom hogy nem utalom hogy soha többet nem leszek szep barna nyaron, de ugysem tudok ellene tenni :(
Facebook-on keress rá találsz egy közösségi oldalt és weblapot is. Rengeteg infó van fent és rengeteg sorstárs.
Sajnálom, hogy Nálad is kijött. Nem akarlak elkeseríteni, de nem fog elmúlni sajnos...
Szia! Leggyakrabban ezeket említik:
Pajzsmirigy betegség, savhiányos gastritis, Diabetes mellitus (cukorbetegség), Addison-kór (idült, elsődleges mellékvesekéreg-elégtelenség), Anémia pernicióza (vészes vérszegénység).
Köszönöm szépen és viszont kívánom Önnek és a lányának is!
Nekem is a kezem érintett, bár a könyökömön és az arcomon is kezdődik a dolog. Már vagy 8 éve kezdődött, időnként csökken a foltok mérete, de általánosságban elmondható, hogy lassan nő:-(
Érdekes módon egyébként nagyon nem vagyok beteges. Gyerekkoromból is alig emlékszem a kötelezőkön kívül, hogy beteg lettem volna.
Sajnos a lányomnak van a kezén, de a kezelések folytán, szinte megállt a további foltok terjedése. Bízom benne, hogy így is marad. Nálunk a Svédcseppek szedése és a cseppel történő ecsetelé, is nagyon jónak bizonyúlt.
Jó egészséget kívánok neked szeretettel: Ilcsi Mama
Kedves Ilcsi mama!
Köszönöm az összefoglalót, végigolvastam. Sokmindent már eddig is tudtam (nem most kezdtem el a vitiligoval foglalkozni). Bizonyos dolgokkal kapcsolatban viszont szkeptikus vagyok.
Sok sorstársammal együtt keressük eme érdekes betegségnek az okát, sajnos egyenlőre eredménytelenül. Nincs tudomásunk gyógyult vagy tünetmentes emberről... pedig a terápiák száma lassan határtalan. Jómagam még nem szántam rá magam semmilyen kezelésre, mert szeretnénk még gyermeket és ugye ki tudja, hogy a különböző terápiáknak milyen hatásai vannak.
A vizeletterápiával kapcsolatban vannak kételyeim Én biológus vagyok és nem látok összefüggéseket a leírtak és a hatás között. Mi lenne a vizeletben, ami a vitiligóra gyógymódot jelenthet?
Egyébként megkérdezhetem, hogy Ön is szenved-e ebben a betegségben?
Bocs! Az előző kommentben (mijen szót tévesen elírtam.)
Javítok: ..... milyen.......
További ajánlott fórumok:
- 11.000 Ft-os (1990-ben szerzett) bérrel 1990-ben nyugdíjba vonuló férfinak lehet 180.000 Ft nyugdíja 2023-ban?
- Vitiligo - avagy a szerzett pigmenthiány
- 8 hónapos babának pigmenthiányos a retinája. Tud valaki segíteni, hogy ez pontosan mit jelenthet a továbbiakban nála?
- Van köztetek Vitiligos vagy a családi körötökben?
- Van közetetek angoltanár? Aki tényleg tanár, nem csak jól beszél
- Van közetetek evás?