Van itt olyan, aki megcsináltatta a rossz AFP miatt az amnicentézist és elvetélt? (beszélgetés)
én már bennevagyok a korban :))) 34:))
nekem leginkább az életkori kockázat miatt lett rossz az eredmény, maga az AFP és egyéb szérumalkotók nem voltak annyira vészesek
Szia! Nekem is rossz lesz az afp-m 0,61.Én 19-re kaptam időpontot a Sotéra.Ma vagyok 17+2.
Én nem tudom hogy fogok dönteni ha javasolják az amiot.29 éves vagyok.Te hány éves vagy?
Na sziasztok!
Megcsinálták tegnap, pihenek, jól vagyok, kicsit szúrt tegnap a tű helye, de nem jobban, mint egy sima vérvétel után, néha szurkál a hasam, de az amúgy is szokott. Maga az eljárás teljesen fájdalmatlan volt, legalább is nekem.
Azért reagálok pont a Te írásodra, mert én valahol azt az anyukát is megértem. Az, hogy a fertőzéstől vetélhet el, igaz. Hogy attól alakulna ki nyúlszája, viszont szerintem nem lehetséges, azt egy fertőzés nem okozhatja, ugyanúgy genetikai rendellenességnek kellene a háttérben állnia. Hogy miért értek egyet ezzel az anyukával? Mert az AFP egy nagy szar. Ezt maguk az orvosok is állítják. Az én rossz véreredményem ellenére 3 orvos állította az UH alapján, hogy szerintük "valószínű" makkegészséges a gyermek, de hát, azért ... döntsem el én. Senki nem fog helyetted dönteni. Jó véreredmények ellenére születnek Downos gyerekek, és rengeteg rossz ellenére egészségesek. Szerintem nem volt meggondolatlan, de nem gondolkodunk egyformán. Aki úgy gondolja, hogy felnevel egy Downos gyermeket, minden tiszteletem az övé. Én ehhez belátom túl önző vagyok, magam, a családom és az egészséges meglévő gyermekem miatt is. Ezért el lehet ítélni, de nem hiszem, hogy a szeretett gyermekemnek majd jobb lesz 40 éves korától (amikor én már lehet nem leszek) egy otthonban leélni az életét. Én így gondolom.
Szorítsatok, hogy a következő napok is olyan eseménytelenül teljenek, mint az elmúlt egy nap! 3 hét múlva lesz eredmény, minden reményem szerint egy egészséges kislányról szólnak majd.
Én is azt hallottam, hogy ha baj van akkor kb 2 hét után felhívnak.
A tanácsadás után mennyi időre kaptál időpontot a vizsgálatra?
Én most pénteken megyek a tanácsadásra.
Volt esetleg valaki a Sotén közületek? Nekem oda kell majd menni.
Moncsy, mikorra várod az eredményt?
nekem az amnio a 17. héten csinálták és 3 hetet kellett várni az eredményre... senkinek sem kívánom azt az érzést.
Ha úgy döntesz, hogy megcsináltatod, az a legfontosabb, hogy ne idegeskedj, az a legrosszabb. mielőtt volt a vizsgálat, megbeszéltem a babámmal, hogy most szép nyugodtnak kell maradnia és minden rendben lesz. az egészet végigaludta:-)
Mellékhatás lehet esetleg görcsölés, vagy pici vérzés. Elvileg ez normális, de majd biztos mindent elmondanak neked. A biztonság kedvéért otthon maradtam egy hetet és csak pihiztem.
Majd írd meg, hogy döntöttél.
Minden rendben lesz, nagyon szorítok neked! Mindenhol azt olvasni, hogy az afp már elavult vizsgálat!
Én 17 hetes vagyok most, de mire vizsgálatra kerül a sor én is kb 18-19 hetes leszek.
Ha lesz időd, légyszi írd meg mi volt!
Megy a drukk neked!
tudod az a gáz, hogy nekem a 12 hetes kombinált eredményem tökjó lett
ez már a 16 hetes AFP-s vérvétel eredménye, én már 18 hetes vagyok
Debrecenbe megyek holnap, nyíregyházi vagyok
szia
nekem tutira jókor vették le, maga az AFP eredmény nem rossz, hanem a szérum alkotók összessége és az életkori kockázat eredmények pozitívak
UH-n nem láttak remdellenességet, de a végszó az volt, hogy döntsem el én, hogy megcsináltatom-e vagy nem a magzatvízvételt
Én még nem tudok konkrétan hozzászólni a témához, viszont érdekel (sajnos).
Nekem a kombinált tesztem lett pozitív, pénteken megyünk genetikára, én amniora készülök...
Kb egy idős terhesek vagyunk, ugye?
Hány hetes vagy most?
Hol fogják csinálni neked?
Szia,
én csináltattam amniocentézist a kombinált teszt eredménye miatt. 1:110-hez volt a Down-kór esélye, kor alapján ennél sokkal kevesebbnek kellett volna lenni. A vetélés esélye 1% körül van, vagy inkább kevesebb, és a terhesség 18-20. hetében a spontán vetélés esélye ennél jóval magasabb, ha jól emlékszem, 10% körül van.
Ha a Down kór magas kockázata miatt szeretnéd megcsináltatni a vizsgálatot? Ha igen, biztos találsz a neten olyan kimutatást, hogy az afp nem igazán alkalmas ennek a betegségnek a kiszűrésére. A vérvétel időpontja is nagyban befolyásolja az eredményt. Nekem az afp alacsony volt, mert túl korán vették le e vért.
Szerencsére a vizsgálatot nagyon jól viselte a babám, semmilyen rossz tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. szerintem sokkal rosszabb, ha az idegeskedsz még 20 hétig, teljesen feleslegesen.
Remélem tudtam segíteni.
További ajánlott fórumok:
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Ti engeditek tévézni a babáitokat? Ha nem, mit csináltok velük, amíg muszáj megcsinálnotok otthon valamit?
- Mit csináljak, ha tesiórán egyszerűen nem merek megcsinálni valamit?