Van aki a vajúdás alatt kapott EDA-t? (tudásbázis kérdés)
Köszi
Az nagyon durva ha érzed ahogy tisztinak belülről:((Milyen érzés ?
A fájdalomtól vagy a baba nyomja a gyomrot azért lehet hányinger, az erős görcsöktől.
Viszont attól függ mikor kapod az EDA-t... mert kb 1-1,5 órát tart csak.
Én a varrást teliben éreztem, de engem kaparni is kellett mert a burok és a méhlepény is bent maradt darabokban. Ekkor már nem adtak fájdalomcsillapítást, ki kellett bírni, hiába szóltam.
Van akinek időben szerencsésebben sikerül, és még az EDA hatása alatt varrják, tisztítják. De van akinek túl csúszik a vajúdás és a kitolási szakasz túl csúszhat a fájdalom csillapító elmúlásán túl is.
Nekem nem lehetett beadni. De mivel megpróbálták, és megszúrtak vagy négyszer, az összes mellékhatása jelentkezett a gerincből elfolyó folyadék miatt. Hetekig nem voltam ember, se járni, se felülni, se megmozdítani a fejem, semmit nem bírtam az iszonyatos fájdalomtól.
De én "kivételes" vagyok ezügyben, úgyhogy nem ez a jellemző. De sajnos megesik.
Nekem nem volt hányinger-gondom, se EDA előtt, se utána. Ahogy vikucka is írta előttem, a kitolási szakaszra nem szoktak adni, mert az "ajánlatosabb" érezni, de előtte imába foglaltam az altatós doki nevét, nekem annyira jó volt, hogy legalább arra az egy órára letompította a fájdalmakat!
Mivel a végére már nem kaptam, így a varrást érezni lehetett, de meglepő módon nem volt olyan kellemetlen, pedig engem közel egy órán át teljes hosszában varrni kellett... gondolom sok múlik az orvos ügyességén is.
Amúgy meg általánosság, hogy a szülés fájdalmai után a varrás és társai meg sem kottyannak, azóta az ember lánya átértékeli kicsit a fájdalom fogalmát :)
En kaptam es nem volt hanyingerem, de adtak meg pluszba hanyinger elleni gyogyszert. En attol fuggetlenul hanytam vajudas kozben is, mert nem ehettem sajnos semmit es terhessegem alatt ha ures volt a gyomrom egybol rosszul voltam. Szerintem ha ez nincsen, akkor nem hanyok. Ja meg szules utan hanytam ki egybol a kajat amit adtak, de ez azt mondtak teljesen normalis.
Amugy nem a hanyas less a legnagyobb bajod vajudas alatt, de ne elrettentesnek vedd. :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyire gyakori, hogy a kismamák a vajúdás alatt hánynak?
- Mennyire gyakori vajúdás és szülés alatt a hányás?
- Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott?
- Milyen zenét tudnátok ajánlani, ami a vajúdás és szülés alatt halkan szólhat?
- Melyik az a homeopátiás szer, ami vajúdás alatt segít tágulni?
- Meddig tart egy fájás vajúdás alatt?