Válogatott fehérköpeny szindrómám van. Mit tegyek ellene? (tudásbázis)
Nem probléma,csak furcsa.Nem hinném,hogy két egymástól függgetlen helyen rossz lenne a vérnyomásmérő 15-20 évig,általában nem is a doki méri.
Mindegy,évente 5-6 alkalommal találkozom velük,azt a kis időt kibírom magas vérnyomással is.
Vegyél egy vérnyomásmérőt. Csuklós vérnyomásmérő is jó. Csodálkozom, hogy még nem vettél. Ma már rengeteg háztartásban van vérnyomásmérő.
Ha magas a vérnyomásod, javasolt a galagonyatea, fokhagyma, niacin, szívtea, E-vitamin, K2 vitamin.
Biztosan visszaáll utána,nem szoktam mérni.Ez már évek (évtizedek) óta így van,és most kezdtem el rajta gondolkodni.Tudom (egyiküknél biztosan)hogy változatlan az állapotom,nincs tennivaló.Bár tavasszal meglepetésképpen bedobta,hogy esetleg be kéne rakni egy sztentet.Lassan kiöregednek mellőlem és megoldódik a probléma.Egyébre én se tudok gondolni,hogy már attól félek,magas lesz a vérnyomásom-persze erre is csak azt írják,ha több alkalommal magasat mérnek,akkor gyógyszerbeállítás szükséges.Már ők is tudják,mi várható tőlem.
Csak orvosi szemmel nézek rájuk,a dokijaim között mást választanék:)-ha választamon mindenképpen kellene.Bezzeg ott rendben a vérnyomásom
Talán az lehet,Ildi, hogy mindkettőhöz olyan miatt jársz, ami fontos a betegségeid szempontjából.Tudat alatt benned a félsz, hogy vajon most mit mondanak, van-e változás,kell-e menni újabb vizsgálatra, műtétre.
Csak erre tudok gondolni, hogy ettől lehet magasabb a vérnyomásod akkor. Eszembe nem jutott feltételezni, hogy más szemmel nézel rájuk, mint orvosra,és ezért.:)Inkább az izgalom lehet a ludas ebben, a magas vérnyomásos dologban náluk!Utána is biztos lemegy normál szintre az értéked.
figyi, egyszerű a megoldás: ehhez a két dokihoz ezentúl nem mész. ennyi.
azt neked kell tudnod, hogy miért stresszelsz rá a velük való találkozásra.
Válogatott fehérköpeny szindrómám van.Mit tegyek ellene?
Sok orvoshoz járok,van,akihez rendszeresen,néha olyan orvoshoz os,akit csak egyszer látok.Magas vérnyomásra szedek gyógyszert,tökéletesen be van állítva,pl. egy új orvosnál 110/80 volt,műtét előtt és alatt 120-130/90.
Két orvos van (24 ill 16 éve ismerem őket)akikél mindig 160-180/100-110)Mindig mondják,hogy át kellene állítani a gyógyszerezésemet.
Mitől lehet,hogy válogatok?