Vallásos vagy-e, szoktál-e imádkozni? (beszélgetős fórum)
A felvilágosodást korát megelözendö korokban (amely az emberiség létezésének lényegesen számottevöbb része) a különféle kultúrák "isteni hatalommal" ruháztak fel pl. olyan természeti, fizikai jelenségeket, melyeknek okát akkor még nem ismerték (hold- és napfogyatkozás, sarki fény, stb.). A tudomány azóta választ adott sok, régen megmagyarázhatatlan, ezért isten müvének titulált jelenségre. Manapság pl. a nyugati kultúrában nem valószínü, hogy bárkit is páni félelem fogna el egy napfogyatkozást látva, mert az rossz ómen, "isten haragja" lenne.
A vallás is ilyen babona, amelynek órái megszámláltak.
Nem kötözködésképp kérdem: hol van a kézzelfogható bizonyíték mindezek létezésére? Kökemény, racionális, megcáfolhatatlan bizonyítékokra gondolok (mint amilyen pl. a HIV-vírus, a galaxisok létezése, a radioaktivitás, stb.), nem elferdített, szubjektív filozofálásra.
Én vagyok olyan piszok (materialista), hogy csak azt tudom elfogadni, ami tudományosan is bizonyított, alátámasztott; minden mással szemben szkeptikus - és kíváncsi is- vagyok (ha látom értelmét).
Van ugye Isten, AZ Isten, a "főgóré". Már bocsánat... Az emberiség elmúlt pár ezer évét tudomásom szerint Jahve irányította, akit az Ószövetségben említenek. Ő NEM azonos az Istennel, csak egy kisebb isten. Lehetőséget kapott, hogy kipróbálja módszereit az emberiségen, és ezek a következők (voltak): anyagiasság, erőszak, karma. Nos, nem vált be... Most valamiféle karanténban tartják, ahol megbánhatja amit tett, az emberiséget pedig a hamarosan bekövetkező Aranykorban egy másik valaki fogja irányítani, aki szelídebb módszereket követ. Nos, én ennyit tudok... a beállítottságom eléggé ezoterikus.
Csak azon filózom sokat, hogy vajon a gonosz erő is létezik-e vagy csak mi teremtjük meg? És különben is, ki ez az Isten egyáltalán, ahogy ugye a Galaxis Utikalauzban is kérdezik...(:
Még valami:
"csávó"?! Én meg úgy tudtam, hogy "nemtelennek" tartják. (De titkon reméltem, hogy nö!) :-D
Ez valóban igen alternatív szemlélet. Elmagyarázod, hogy értelmezed?
(Nekem nagyon új.) :-)
Találó! Nem egy életet oltottak már ki vagy tettek tönkre -a nemlétezö ill. kétes létezésü- istenre hivatkozva a történelem során.
Gonosz egy istent talált ki magának az emberiség!... Nyilván a saját arculatára "teremtette". :-/
Agnosztikus ill. gyakorlati ateista vagyok; a "magam istene" úgymond.
Sosem imádkozom.
Imádkozom,hogy férjem meggyógyúljon.
Segítséget kérek Istentől,hogy legyen egészségem őt ápolni.
Én meg közben drukkoltam Neked imámban,hogy sikerüljön a tészta.És kész vagy már vele?
Remélem nagyon finom lett!!!.
Küldj egy darabkát ha maradt.
XDDDDD
Én meg megjöttem már nagyon rég a templomból....mert mikor felébredtem szerencsére az ágyamban (vagyis a templomomban XD), nem a földön, és beleállt a vállamba a görcs, akkor én is imádkoztam hogy múljon már el, mert nem fogok tudni felkelni... XD Én se offoltam. :P
Én is készülök a templomba ami jelen esetben a konyha és imádkozom, hogy a leveles tésztám olvadjon ki végre, mert a sütemény ami lesz belőle megér egy misét XD
(és nem offoltam.. a témához kapcsolódva fogalmaztam meg.. :P )
Közöntelek.
Én is épp most készülök.
További ajánlott fórumok:
- A szó vége legyen -as vagy-es(nem kell felváltva)
- Hogyan és milyen kortól tanítod gyermeked imádkozni?
- Ajándékötlet vallásos személynek
- Ki szeretnék ábrándulni a vallásosságból
- Szolgáltatás kifizetésekor (fodrász, kozmetika, körmös) kell-e, szoktál-e, illik-e borravalót adni? Kb. mennyit?
- Úgy érzem a szigorú, vallásos neveltetésem és a...