Vállalnátok babát úgy, hogy egyenlőre nincs kilátásotok saját lakásra csak albérletre? (beszélgetés)
Az meglehet, de én akkor is arra szavazok, hogy ne az ablakon dobjam ki a pénzt albira, hanem a sajátomba fizessen.
Egyébként mi is albérletben élünk. Még.
Igen, mondjuk ebben is van valami. Mind a kettőnek meg van a maga előnye és hátránya..
A sajátod, ha nem hiteles mondjuk akkor mindig a tiéd marad és tudod, hogy mondjuk a gyerekeidnek lesz hol lakniuk. Azonban,ha hitel van rajta akkor szinte ugyanaz a helyzet, mintha albérletben laknál...
Tudom, hogy nem azt írta.
Csak te feltételezted, sőt kérdezted, hogy mire várnak, hisz az anyagi része megvan.
Nem akartalak megbántani. Örülök, hogy legalább nektek összejött.
Nem egyszerű és segítség élkül szinte lehetetlen megoldani a lakást. De egy kis családi összetartás is kell :)
Mindenkinek kívánom a legjobbakat! (babát, lakást, szerelmet) :)
Hogyhogy mire?
Az érzésre, a vágyra.
Mert az is kell hozzá, nem csak az anyagi dolgok.
Skócia. Ezerszer könnyebb itt a helyzet mindaddig, amíg nem akar gyereket az ember. :D
Mondtam is a munkatársamnak, hogy "haragszom" rá, hogy miért nem tudott vármi még egy kicsit a második babájával, hogy együtt legyünk terhesek és akkor egymásnak passzolhatnánk a gyereket, hogy mikor melyikünk mehessen dolgozni. Ez nagyon jó ötlet lenne, lehet, hogy végül ez lesz a legjobb megoldás, ezért fizetni se kell.
Az egyetem befejezése előtt kiköltöztünk és dolgozni kezdtünk, a párom abba is hagyta az iskolát, én befejeztem, mindig jártam haza a vizsgákra, sőt még jó is jött az átmeneti munkanélküli állapotom, mert meg tudtam írni a három szakdogám és még ugyanezen idő alatt haza is mentem megvédeni, államvizsgázni.
Amióta dolgozunk, azóta a lehető legtöbb pénzt félretesszük, mindenen spórolunk, amin csak lehet, de persze az önerőbe valamilyen szinten a szüleink is besegítettek, gyűjtögettek a takarékba és mondták, hogy akkor kapjuk meg a pénzt, mikor lakás vásárlásra adjuk a fejünket.
Nekünk azért volt célunk a saját lakás vásárlása, mert olcsóbb a törlesztőrészlet + lakásbiztosítás + életbiztosítások, mint albérletben lakni.
A probléma ott gyökeredzik, hogy külföldön élünk. Ahhoz, hogy kapjak bármi támogatást azért, mert gyermekem van, ahhoz egy bizonyos helyen be kell, hogy legyek jelentve 1 éven keresztül állandó teljes munkaidős állással, ebből jelenleg 5 hónap van meg, mert nem vmi fényes itt se a helyzet, nehéz munkát találni.
A saját lakást 3 hónapja sikerült megvennünk és bőven van mit csinálni rajta, ezt nem részletezném.
Ha megszületik a gyermekem az a bizonyos egy év előtt, akkor egy fillért se fogok kapni az államtól. Ha az egy év után születik, akkor a születéskor kapok majd egy nagyobb összeget, 150ezer forintnak megfelelőt, majd havonta egy minimális összeget keményen 9 hónapon keresztül, ami után semmi nem fog járni. Itt az óvoda/bőlcsöde nem ingyenes, ha az ember minimálbért keres, akkor a napi fizuja nem fedezi a napi óvodai vagy bőlcsödei ellátást. Tehát nagyon meg kell gondolni ebben a helyzetben. Vagy babysittert fogadunk majd fel, hogy dolgozni tudjak, de ne tudjak a gyerekkel foglalkozni, vagy otthon maradok a gyerekkel és teljes egészében a párom fizetéséből kell fizetni a törlesztőrészletet, a lakásbiztosítást, életbiztosíátsokat, az autó fenntartását, rezsit, ennivalót, ruházkodást, ha bármi gixer beüt és extra pénz kell vmire, stb. Ez pedig nem megoldható, nem várhatom el tőle, hogy a gyerek 6 éves koráig (ekkortól van iskola) végig itthon legyek - utána meg szépen ne kapjak munkát. Szóval nem könnyű, pénzt kell félretenni, hogy legyen miből állni a babát és a babysittert, ez az egyetlen elfogadható megoldás.
Igen, éppen ilyen helyzetben vagyunk mi is. Bár anyukám vidéken él egy nagy családi házban, sajnos egyedül, mehetnénk oda minden további nélkül, bármikor, de a munka miatt itt maradunk, és albérletben lakunk. Mindeketten dolgozunk évek óta és gondolkodás nélkül vállaljuk a babát, mert ha arra várunk, hogy mindenünk meglegyen, talál sose lenne. És nem vagyunk már "fiatalok". Sajnos saját lakásra még nem telik, a hiteltől meg kiráz a hideg, így marad az albérlet.
Igaza van annak, aki azt mondja, hogy ezt a "saját" lakás-ház témát csak mi fújjuk fel ennyire, máshol ez nem téma, hiszen akármelyik nyugatibb országban millióan élnek bérlakásban, és senki nem aggódik, hogy nincs sajátja.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Ti vállalnátok 41 évesen?
- Első babára várók, akiknek mégse jött össze egyenlőre
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Komoly kapcsolatot ír majd közli, egyenlőre nem akar csak kalandot - miért döntenek így a pasik?