Válás bejelentése a családnak (beszélgetés)
Tökéletes! :)
Még annyit tennék hozzá, hogy azt gyanítom, ettől függetlenül időnként majd felmerül - 5 perc, fél óra, 2 óra múlva -, hogy de mégis mi történt. "Ne haragudjatok, nem szeretnék beszélni róla. Ez a kettőnk dolga, nehéz döntés volt, de meghoztuk. Legyen elég ennyi!"
Kitartás! Nem lesz egyszerű. Viszont faggatózás helyett inkább örüljenek annak, hogy újra látnak! :)
Nagyon egyszerű. Kedves család, úgy alakult, hogy válunk. A részletekről nem szeretnék beszélni, kérlek ne faggatózzatok. Minden rendben, jól vagyok - vagy nem vagyok túl jól, nem szeretnék a részletekben elmerülni.
A keresztlányaidat pedig biztosítsd, hogy továbbra is szerethetik a párodat, ne érezzék úgy, hogy miattad ignorálniuk kell.
EGyszerűen közöld, hogy elváltok.
Illetve azt, hogy a részletek csak rátok tartoznak.
Mennyi idősek a keresztlányaid? Ha ők kedvelték a párodat, akkor tarthatják vele (természetesen külön) a kapcsolatot.
Bárha külföldön éltek, akkor azért lazább a kapcsolat.
Azért, ha külföldön élsz, anyád meg Magyarországon, akkor nem biztos, hogy minden rezdülésedről tud.
Főleg, ha kulturáltan mennek a dolgok, és nem előtte történnek a nagy veszekedések.
Szerintem egyszerűen közöld a tényeket, elváltatok. Már nem volt közös az utatok. Mond meg nem szeretnél róla beszélni egyenlőre. Majd...
A gyerekek korát nem ismerve, erre meg nem is lehet válaszolni.
Sziasztok!
12 év után elváltunk a férjemmel. Mi külföldön élünk, jövő héten utazom haza bejelenteni a családnak. ( szülők, testvérek, keresztgyerekek) Tanácsot szeretnék kérni, hogyan tegyem mindezt. Részleteket nem szeretnék közölni ( úgy gondolom az okok csak ránk tartoznak) de nyilván jönnek majd a kellemetlen , tolakodó kérdések és szeretnék ezekre felkészülni. A keresztlányaim nagyon kedvelték a páromat, leginkább számukra szeretném valamilyen kevésbé felkavaró módon közölni. Nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Br 120 ezer bejelentettel vállalnál gyermeket!
- Te mit tennél ha az öcséd bejelentené, hogy római katolikus pap lesz vagy szerzetes?
- Programajánlók - Szórakozás, kiállítások, programok az egész családnak
- Mit főzöl holnap a családnak?
- TB-vel, bejelentett állással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Köteles-e a szülő bejelenteni válás után, hogy mikor viszi külföldre a közös gyermeket?