Valakivel megtörtént, hogy mikor levették a vérét először az után rosszul lett? (beszélgetés)
Ajaj de hányszor. Elég volt belépnem a laborba és vége.
Most már jobban birom. Megedződtem.
Régen rosszul voltam már előtte is, aztán a vérvétel megtörténte miatt mégjobban. Ha mástól vettek attól is majdnem elájultam.
Manapság a vérvételtől már nem vagyok rosszul, de ha valakinek történik valami balesete és az vérzik, na azt most sem bírom.
Sürgősségivel kerültem kórházba ,centrális vénás katétert szúrtak kb . ötödszörre!
Azt hittem ott pusztulok meg .😵
Azóta a varrótű látványától is rosszul vagyok.
Pedig sajnos nagyobb gyakorisággal kellene Tsh és társait nézni ,mert nincs már pajzsmirigyem és a gyógyszerezés miatt kell a vérvétel.
Attól, hogy a középkorban csinálták, még nem jelenti azt, hogy hasznos is volt, legalábbis gyógyító értelemben. Mondjuk, sokakat megszabadítottak a hosszú szenvedéstől, ami persze egyfajta haszon, bár gyanítom, hogy a betegek inkább gyógyultak volna az euthanasia helyett. :)
Én személy szerint nem vagyok rosszul a vér látványától, sőt egy ideig dolgoztam is vele, de azért nem szoktam nézni, ahogy szurkálnak. Inkább csak az esetleges bénázás miatt, de azért nem gond, ha odakukkantok. Viszont a nagybátyám automatikusan elájul, ha meglátja a saját vérét. Másé nem zavarta. A katonaság alatt az egészségügyieknél szolgált, így volt alkalma elég vért látni, de azzal semmi gondja sem volt.
Ott jönne ki, ha egészségügyi intézetben kellene ennem. 5 hónap kórházban fekvés alatt 1x sem tudtam bent enni, csak az udvaron.
Nagy levegőt sem tudok venni, ha vizsgálnak.
De a véradástól még nem voltam rosszul.
Ostobaság a két véradást megkülönböztetni. Persze, ha még nem próbáltad egyiket sem...
A többit meg már leírtam.
Kóla és csoki a vérvétel után!:)
Folyadék és cukor pótlás, nagyon fontos.
Sose lettem rosszul, akkor sem, mikor én vettem a vért 😀
Én véradó is voltam sokszor és vérvételen is sokszor voltam. Jellemzően nem vagyok rosszul, de előfordult már 2 esetben is, hogy rosszul lettem.
Egyszer egy véradáson, ahol rosszul lett a barátnőm, én meg attól, hogy ő rosszul lett:), és egyszer egy sima vérvétel után. Nem tudom mi volt velem.
Én mindig azt hittem, hogy bírom a vért, de rájöttem, hogy csak akkor ha nem az enyém és nem olyané folyik (nem kémcsőbe), akit ismerek/szeretek.
Mindig végig nézem, hogy hova szúrnak és, hogyan, és szoktam irányítani a vérszívót, hogy hová kell szúrni.
Ha megfelelő ideig nyomjuk a szúrás helyét, akkor nem kékül be, és igen, van akinek hosszabb ideig kell, mert nehezebben áll el.
Van ismerősöm, aki előtt ha csak szóba kerül a vérvétel, elájul:DDDD Vérvételen csak fekve vesz részt, mert nem akar nagyot esni:DDD Ez azért vicces számomra, mert férfiról van szó:DDD
Persze, igazad van.
Csak a fórumindító utána lett rosszul.
ha a látványtól lenne rosszul, akkor már korábban megtörténne"
Ez bármikor előfordúlhat a procedúra alatt/után
Én már véradás elötti sorbanálláskor elkezdtem szédülni. Nyomták a fejem lefelé, én a fejemet vissza és igy elmúlt. Nem vettek vért ezután
Viszont azóta simán nézem ahogy vért vesznek adott esetben
Vannak fura emberek.
Vagy eddig is voltak, csak a net nélkül nem tudtuk.
Én bizony sose vizsgálgattam, örültem, hogy kijött, kész.
Pedig vannak, akik még vizsgálgatják is.:) Hányszor olvashattuk, hogy milyen a színe, állaga...
Szerintem a vérvétel utáni szédülés egyszerű fizika. Hiszen, ha a látványtól lenne rosszul, akkor már korábban megtörténne és nem utána.
Ami furcsa, hogy a fórumindító véradásról beszél.
Egy kiterjedt laborvizsgálathoz is levesznek vagy 4-6 csővel. Ilyenkor szoktak is szólni, hogy ücsörögjünk egy kis ideig még a labor előtt.:)
További ajánlott fórumok:
- Akikkel már megtörtént a csoda... Élet a sikeres lombik után
- Lefeküdni az első randin? Veled már megtörtént?
- Halál. Ha megtörténne, ami történne az....
- Házas férfi, régóta kerülgetett, egyszer megtörtént azóta nem keres. Miért, mi a véleményetek?
- Legfurcsább mód, ahogy eddig összejöttél valakivel?
- 7 év után megtörtént...