Valaki tudna esetleg osztrák cégelérhetőséget, ahová csőszerelőket, hegesztőket keresnek? (tudásbázis)
Szia!
Megnéztem és igazad van. A kiállítástól számított 6 héten belül munkába kell(ett volna) munkába állnia, mert különben a munkavállalási engedély érvényét veszti
Az egy dolog, hogy mikor kérte meg az engedélyt a cég, az tulajdonképp a kutyát sem érdekli... Ami sokkal fontosabb, hogy mikor adták ki.
Azt tudjátok biztosra, hogy megvan? Megkaptátok postán a másodpéldányt?
Nálam 2 hónapba tellett, mire megkaptam, de fogalmam sincs, hogy mennyi időn belül kell munkába állni. Ha gondolod, akkor este megnézem otthon, hátha van erről valami az "apróbetűsben", mert a neten nem találtam semmit.
Szia!
Megköszönném! Írd meg privibe a számot. Meg pár szót amit esetleg tudni kel róluk, hogy tudjam mondani páromnak. Magyarul tudnak, vagy csak németül lehet velük beszélni? Mondjuk párom tud németül, csak hogy mire számítsunk :D
Én is egyedül vagyok két kicsivel mikor párom dolgozik, nekem sincs segítségem :S Ha itthon dolgozik akkor is az ország másik végén, aztán úgy vagyok vele, ha nincs itthon mindegy hol van, akkor legalább jó keressen.
A bullseye munkaközvetítő most küldött egy reg.lapot e-mailbe. Ők Hollandiába keresnek embert. Róluk nem tudsz valamit? Megbízhatók?
Nekünk már mindegy lenne, csak megbízható cég legyen,kifizessék a pénz. Már nagyon le vagyunk gatyásodva :S
Szia!
Ez a téma minket is érdekel. Férjem Németországba dologozott hegesztőként (, bár eredeti szakmája vízvezetékszerelő), és őket szeptemberben küldték haza :S Azóta nem talál rendes melót. Itthon elment dolgozni, de nem fizették ki a bérét...stb. Mi is feléltünk már minden tartalékunkat, és is GYESen vagyok. Most beadta a férjem két helyre az önéletrajzát: Németországba vízszerelőnek, Hollandiába hegesztőnek, de még nem tudunk róla semmit. :S
Szia!
Őszintén szólva nem látok túl sok esélyt, mert tegnap hozták nyilvánosságra, hogy drasztikusan nőtt a munkanélküliek száma, illetve azoké, akik rövidített munkarendben dolgoznak, de ezeken az oldalakon megnézheted, hátha találsz valamit:
ams.at, karriere.at, jobadler.at, flohmarkt.at
Ausztriában még 2011-ig munkavállalási engedélyt kell megkérni a munkáltatónak, ha külföldi (non-EU-s vagy új EU országból származó) munkaerőt akar alkalmazni. Nem tudom, hogy a jelen helyzetben megadják-e...