Vakbélgyulladás vagy vmi más?jelek, tünetek... (beszélgetős fórum)
Tünetek:
Hőemelkedés.
Hasi fájdalom.
Émelygés, hányás.
Rosszullét, gyengeség.
Hasi puffadás.
Étvágytalanság.
Székrekedés vagy enyhe hasmenés.
Ebből hasi fájdalom (végbélnél) kicsit de főként akkor ha hozzáérek.. mostanába a "szivem is szúródik" de nekem 3-4 havonta ez megy :S szerintetek mi lehet ez és mi lehet az oka??
Sziasztok!
2 napja eléggé fáj a hasam alja jobb oldalt,de csak ott,ha megyek,gugolok,mozgok akkor.
De ha elfekszem nem fáj annyira.
Hányingerem is szokott lenni.
Szerintetek ez vakbél lenne?
Nekem három napja volt műtétem..
Reggel laza gyomorgörcseim voltak, amiből este hétre már komoly fájdalom lett, teljesen a jobb oldalamra lokalizálódott a fájdalom. Lázam nem volt, viszont rázott a hideg és hányingerem volt. Bementünk az ügyeletre, onnan sebészet és rá két órára műtöttek is, mert az UH és a vérképem is egyértelműen kimutatta, hogy heveny féregnyúlvány-gyulladásom van. Nem midnen tünet törvényszerű, de a legegyértelműbb tünet a jobb alhasi fájdalom és a hányinger. Ahogy mondtam nekem nem volt lázam és a hányingerem is nagyon gyenge volt.
Sziasztok! Talán még valaki visszanéz ide!
A vakbélgyulladás mindenképp lázzal jár?
Kisebbik fiam (4 és fél éves) egy ideje mondogatja, hogy fáj a pocija. Lent. Egyszer hányt is, reggel, de előtte rengeteg vizet ivott, és utána nem is volt semmi baja. De nem hinném, hogy nagyon fájna neki, mert akkor más lenne a viselkedése.
Eszembe jutott, hogy vajon nem lesz-e vakbeles. :( Nem náthás, nem volt beteg mostanában.
Most kerestem a gugliban, azt írja, gyerekeknél mások a tünetek, kezdetben a köldök körül fáj, majd jobb oldalt, hányinger, hányás előfordul. Csütörtökön viszem orvoshoz.
Nekem 20 évesen hetekig szurkálgatott oldalt,lent ágyéknál a hasam
vizsgáltak össze vissza:sebész,belgyógyász,nógyógyász
aztán jött a főorvos:egy határozott mozdulattal megnyomta egy ponton a hasam:sikítottam rendesen
"marad a hölgy"
fél óra múlva a műtőben voltam
panaszaim azóta sem voltak,tehát tényleg ez volt
Sziasztok!
Valaki írta előttem már, de így igaz: ha a vakbeled gyulladt, az nem múlik el magától sajnos, az egyre jobban fáj, amíg ki nem lukad(perforál). Utána már nem fáj, egyáltalán.
Ha valakinek előfordul, hogy gyakran fáj az alhasa, akár lehet hasonló a menstruációs tünetekhez is, akkor a hasban levő nyirokcsomók gyulladása okozhatja, amelyeket úgy képzeljetek, mintha gyöngysor-szerűen a belek mellett lennének. Szóval ezek begyulladhatnak akár egy felső légúti hurut miatt, akár egy fájós fog miatt, vagy mert nagyon keveset iszol nyáron a naygon nagy melegben. Hisztis nyirokcsomók:) Ezek a panaszok elmúlhatnak, nulldiéta(infúzió), illetve akár a nátha javulásával. Ha valaki hajlamos rá, sokszor előfordulhat, és gyakorlatilag a vakbélgyulladáséra nagyon hasonlító tüneteket produkál.
Gyermeksebészeten dolgozom műtősnőként, látunk ilyet sokat.
Ha már hányás, hasmenés vagy épp székrekedés is jelentkezik, vagy magas láz, akkor inkább vakbélgyulladás. Erre vannak speciális manuális vizsgálati tünetek, amikor a doki megnyomogatja a gyerek pocakját, gyakorlatilag akárhol nyomja, a jobb alhas fáj, ez a lényeg.
Remélem, tudtam segíteni:) Ha van kérdésed, szívesen válaszolok, de inkább privibe:)
Sziasztok
Zsuzska
pont 22 perc? :)
érdekes amúgy ez a vakbél, mindig is olyan különös dolognak tartottam
Az egyik fiam volt vakbélgyanúval kórházban, őt is megfigyelték stb, de nem műtötték. Mint kiderült, valami allergiás reakció volt.
A másik fiamnak is kórház éjszaka, reggel vakbélműtét.
Szia!
Nekem még nincs gyermekem, de 2006-ban műtöttek. Én január 1-jén begörcsöltem, és elég rendesen hánytam tőle. Vettem be görcsoldót, és másnapra elmúlt, csak nagyon kis szúrást éreztem a hasam jobb alsó oldalán. Azért elmentem dokihoz, onnan, sebészet, onnan sürgős labor, stb., aztán haza sem engedtek. Annyit mondtak, hogy 22 perc múlva műtét. Nagyon gyulladt volt, pedig úgy toltak be a műtőbe, hogy nem hittem el, hogy ez tényleg vakbélgyulladás, pont az erős fájdalom hiánya miatt. Egy csajjal meg vártak pár napig, de úgy tudom, neki meg fájt.
Engem tizenévesen műtöttek,éppen perforálni készült a vakbelem.
Hirtelen elviselhetetlen alhasi fájás,mentő.
Gyors nőgyógyászati vizsgálat,majd a műtőbe egyből.
A műtét után nálam is jelentkezett émelygés,de egyéb panaszom nem volt.
Mondták,sokat sétáljak,hogy megelőzzem a bélösszenövést.A műtét után néhány órával kimentem a folyosóra és róttam a köröket,csigalassan,a falat fogva.Persze kaptam is nagy letolást,hogy fel fog szakadni a sebem,mert nem azonnal és nem ennyit kell sétálni...
Engem varrtak,viszont abnormálisan nagy vágás van rajtam!A has jobb oldalától egészen a hasam közepéig ér,"csodálják" azóta is,ahány orvos csak látja.A seb már nem emlékszem,mennyi ideig volt duzzadt,de viszonylag könnyen estem át az egészen.
Ágnes19:Nekem semmilyen felfúvódásos tünetem nem volt.Sétáltál eleget a műtét után?Mert akkor nem hiszem,hogy bélösszenövés lenne,nekem legalábbis hatásos ellenszerként tanácsolták.
Sziasztok!
Egy kérdés!
Aki meg volt műtve vakbél gyuszival rajtam kívűl, tudna nekem segíteni abban, hogy evés után felfújódik e még? engem április 12én műtöttek, és azóta felfújódok, bármit eszem....ez normális? ja meg volt valakinek vakbél műtét után bél összenövése? én három hónapja folyamatosan vissza járok a kórházba mert nem tudják mi bajom, csak találgatnak, és azt mondták hogy valszeg bélösszenövésem van, és amikor teltek a belek nyom egy bélkacst és az okoz nálam görcsöket, és várjunk a laparoscopiás műtéttel hátha elmúlik magától, úgy, hogy diétázom és mozgok.... viszont így meg lefogytam....én nem jó hogy alig eszem..... Valaki segítsen Légyszi!
Üziben írjatok légyszi.
Köszi.
Ágnes19
Sziasztok! Nóra vagyok.
Tegnap nagyon rosszul voltam. Délelőtt elkezdett fájni a hasam, de olyan érzés volt mintha fel lennék puffadva. 3 órára már úgy fájt a hasam, hogy csak fetrengtem. Többször úgy éreztem, hogy ki kell mennem a vécére, de semmi...
Hányingerem is volt, de hányni csak 7 óra körül tudtam először. Éjfélig kb. olyan ötször hánytam. Nem mondanám, hogy utána sokat javult...
Valahogy sikerült elaludnom.
Ma már nem úgy fáj, mint tegnap, de nyomásra mindenhol nagyon érzékeny. Ha nem mozdulok meg, akkor egész jó! Szerintetek ez féregnyúlvány gyulladás? Mi lehet ez? Menjek orvoshoz, igaz?
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg vakbélgyulladásom lenne?
- Honnan tudom, hogy vakbélgyulladásom, vagy egyéb bajom van? Mik a tünetek? Hogy jegelik el?
- Mik a vakbélgyulladás tünetei?
- Akit műtöttek vakbélgyulladás miatt, nagyon meglátszik a helye?
- Műtöttek valakit mostanában vakbélgyulladással?
- Lett már valaki beteg kínai kajától, olyan tüneteket produkálva, mint egy vakbélgyulladás?