Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük?
A műszaki cikkből szerintem nem érdemes a legolcsóbbat venni, tapasztalat. Teafőző, amiből mindenhonnan folyt a tea és minden tiszta ragacs lett tőle. Azóta van egy valamivel drágább, ami tökéletes! :)
Eszembe jutott, hogy utoljára amikor olcsóságot vettem, akkor majdnem felgyújtottam a házat... Mondjuk azt nem kifejezetten az áráért vettem meg, de az is közrejátszott. Szóval gyertyatartó, gondolom nem kell mondanom, hogy melyik hipermarketből... Vettem is gyorsan 3 db-ot, mert csak 100 Ft volt darabja és tök jól nézett ki. Nem sokat használtuk, mivel az első szétégett, így a többit kidobtuk.
Egyébként illatos kakukkfű (imádom az illatát)!
Az a helyzet, ha sokan csak a magyarországon készült termékeket vennénk, akkor sokkal több munkahelyre lenne itthon szükség.
A ruháim illatosak és tiszták, magyar mosóporokat használok. De nem is folytatom...
Vannak olcsó, ámde használhatatlan termékek:
Tampon, amiben nincs zsinór, hártyavékony WC papír, egyszer használatos nejlonharisnyák...
Ha csak egy kicsivel drágábbat vesz valaki, s lám már használható...
S nem biztos, hogy méjd in Csájn készült.
Egyébként nekem vannak kedvenc "márkáim", azok közül válogatok. A legtöbb magyar, s megbízható.
Szia!
A zsíros foltra legjobb,ha mosogatószert teszel,és úgy be a mosógépbe!
Én csak ezt a módszert alkalmazom,és tökéletesen működik!!!:)
Egy ismerősöm szerint:
Made in DOBD KI
egyszer kétszer beugrottam "óóccsó" dolgoknak - de nem szabad!!
pl vettem kész olcsó függönyt....hát mit szívóztam vele míg rendesen megvarrtam - mert iszonyat ahogy megvarrták...- és ráadásul még a méret sem volt az igazi!!
tehát az olcsó dolgoknak nem szabad bedőlni.
Sztem ha logikusan gondolkodsz, akkor a 4db/200 forintos elemet meg sem veszed. Hiszen mi lehet benne ennyi pénzért? Azért a spórolásnak is van határa...
A fényképezőgépek egyébként is nagyon kényesek az elem minőségére, illik tölthető akkumulátort venni hozzájuk. Igaz, hogy drága, de legalább nem ér meglepetés.
A ruhákról csak annyit, hogy nézzétek meg a márkás holmikat ( N..ke, egyéb)! A címkén , jól látható helyen szerepel, hogy MADE IN CHINA.
Névnapom volt amikor vettem buborékos üdítőt. Mikor megláttam az összetételét,valami gumi is van benne... Nem az a guargumi. Ezt a mérget itassam meg a kollégákkal!!??..
Igen kínai cipőm nekem csak az van kb 3 éve hordom, most kezd lejönni a talpa. Egyébként a velúr fajta jó náluk is. Ha "nem csiszolták meg rendesen a talpalás előtt" se szabad lejönnie! A ruhákat is ott veszek, nem túl rossz a minősége. Vettem már drágább helyen is, az se volt jobb minőségre. Mellesleg néhán butikos onnan szerzi a készletét. ( egy imerősöm márkás szabadidőt szétbontott, made in china volt a cimkén belül). Müszaki cikket csak is boltba, az elemeket 8db vav egy pakkba, kemény papíros csomagolás, 80 ft körül van 1 db, nekem ez megfelel. Illetve akksi AA.
Nem tartom jónak a gyümölcsleveket.Bármi is legyen ráírva.Főleg gyereknek.
Csak a frissen facsart ami egészséges!
Ebben igazad van és minimum 50%-os gyümi tartalmú már jónak számít, de én a gyerekeknek csak is 100%-os leveket veszek.Az élelmiszerekből csak is kizárólag a jó minőségűt vásárolom és mi abszolút nem eszünk tehén tejet és származékait.
Kiválóan el vagyunk nélküle.
Ami jó ebben az az , hogy nem is hiányzik.
Szerintem ilyen szempontból érdemes megközelíteni és beszélni az élelmiszerekről is... Mert igaz, hogy nem 1-2 nap múlva, hanem hosszú évek, sőt, évtizedek is eltelnek, de valószínű lesz valami negatív hatással az emberre például a sok gagyi cukrozott "gyümölcslé", az 0,1 % gyümölcstartalmával, aminek a 20%-a látott valami 10 %-os hígított gyümölcslevet...
És nem is kell itt "olyan nagy" dolgokra gondolni: elhízás, szuvas fogak (főleg gyerekeknél), aztán persze idősebb korban diabétesz, érelmeszesedés, satöbbi,ami az ilyen sz*roktól kialakulhat. Nem csak az üdítőtől, hanem sok más, szilárd élelmiszertől is!
Én például felvágottból megveszem a "nem a legdrágább" fajtát is, de a gagyi üdítőt képtelen vagyok meginni!
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- A tényleg nagyon nagy túlsúly!
- Értelmes személynevek: pl: Para Zita (A lényeg, hogy tényleges keresztnév legyen, és összeolvasva is értelmes szót kapjunk.
- Szexre tényleg könnyű egy pasit "felszedni"?
- Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat