Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük? fórum

Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük?

1 2
39. SENTINEL1 (válaszként erre: 38. - 8bff41629d)
2010. febr. 12. 15:56
Egyetértek!
38. 8bff41629d (válaszként erre: 34. - A9338a7669)
2010. jan. 10. 11:44
Szerintem úgy érdemes feloldani a drágább-olcsóbb holmik vásárlásának dilemmáját, hogy először is el kell dönteni azt, hogy MILYEN GYAKRAN TERVEZZÜK HASZNÁLNI AZ ILLETŐ DOLGOT...Pl egy cipő esetében ha csak évente egy-két alkalomra kell egy cipő,akkor felesleges a drágábbat,jobb minőségüt megvenni, merthát minek? Arra az egy-két alkalomra az olcsóbb is tökéletesen megfelelő. Ha az év nagyrészében úgyis csak a szekrényben áll a holmi, akkor teljesen mindegy hogy milyen minőségü...A minőségnek CSAK akkor van jelentősége, ha mindennapi használatra keresünk tárgyakat...Ott már valóban lényeges dolog, hogy meddig bírja a tárgy az igénybevételt,úgyhogy ez esetben valóban a "drágább holmi az olcsóbb" hosszútávon...De csakis ebben az esetben...
37. klenca
2009. ápr. 9. 13:38
Néha a drágább az olcsóbb...
2008. nov. 19. 10:08
Szerintem oda kell figyelni az árakra mert domestost lehet venni 270-350 között én ott veszem meg ahol 270
2008. nov. 19. 09:55
Nem mindig...van amikor igen, van amikor nem....a msoógatószerről pl...tudom,hogy biztos nem...abból nem érdemes az olcsót megvenni, mert olyan is.
2008. nov. 14. 16:18

A műszaki cikkből szerintem nem érdemes a legolcsóbbat venni, tapasztalat. Teafőző, amiből mindenhonnan folyt a tea és minden tiszta ragacs lett tőle. Azóta van egy valamivel drágább, ami tökéletes! :)

Eszembe jutott, hogy utoljára amikor olcsóságot vettem, akkor majdnem felgyújtottam a házat... Mondjuk azt nem kifejezetten az áráért vettem meg, de az is közrejátszott. Szóval gyertyatartó, gondolom nem kell mondanom, hogy melyik hipermarketből... Vettem is gyorsan 3 db-ot, mert csak 100 Ft volt darabja és tök jól nézett ki. Nem sokat használtuk, mivel az első szétégett, így a többit kidobtuk.

2008. okt. 21. 00:52
Nem vagyok olyan gazdag hogy olcsó dolgokat vegyek!!!!!!!!!!!!
2008. szept. 25. 21:24
Sziasztok!Én két dolgot tanultam meg.Az első:ha nincs foltos,koszos ruhád,akkor nem éri meg a drága mosószer.A másik pedig,ha te vagy valamelyik ismerősöd tölt le netről filmet,akkor mindig a leggagyibb divix-es lejátszót kell megvenni.A drága,márkás motyók egy-két év után nem akarják elvinni a filmeket.A 8 ezres meg mindent visz,még az összekarcolt lemezt is.
2008. szept. 25. 21:11
Én azt hallottam,hogy a harisnyát a fagyóba kell berakni egy kicsit. Nem próbáltam ki...
30. cfe91a5448 (válaszként erre: 27. - Lilly1)
2008. szept. 14. 19:13
sziasztok:)ha nejlon v üvegharit huzol csak ugyted h lekened testápolóval a lábad és a kezed bekened elötte az ujbegyeknél is akkor kevésbé szakadoznak szét:)probki rem bevállik:)))
29. 6c5f346e46 (válaszként erre: 27. - Lilly1)
2008. szept. 5. 21:50
az mindenkinek szét megy,vegyél olyan vastag kötöttet,az birja.....
28. 6c5f346e46 (válaszként erre: 27. - Lilly1)
2008. szept. 5. 21:50
at mindenkinek szét megy,vegyél olyan vastag kötöttet,az birja.....
27. Lilly1
2008. szept. 5. 12:11
Szerintem van olyan olcsó termék, amit érdemes megvenni, és van, amit nem. Pl. elemből én is csak a márkásat - D...cell - veszem, és már néhány tölthetőre is beruháztam. Sőt, elárulok egy titkot: ha az előbb említett elem a gyerekem autójában már nem működik, a faliórában még mindig használható. Van kedvenc folyékony szappanom, mosogató-, mosószerem, stb. - mind magyar gyártmány, olcsó és nagyon jó. WC-papírból is tudom már, melyiket kell venni, amelyik nem nagyon drága, de jó. Viszont: ha tudja valaki, hogy milyen harisnyát érdemes venni, ossza meg velem! Mert nekem mindegyik szétmegy 1-2 használat után, akár olcsó, akár méregdrága.
2008. szept. 4. 04:51
Én pont így jártam,a távirányítóba vettem ilyen olcsó elemet,és sajnos nekem sem működött,már eleve lemerült állapotban volt a kicsomagolás után.Azóta akkumulátorokat veszek,és töltöm őket felváltva.
2008. aug. 20. 19:20
olcso husnak hig a leve! nem biztos hogy lehet igy sporolni!
24. 6c5f346e46 (válaszként erre: 13. - Anyuca66)
2008. aug. 20. 19:10
Nem "rosszak" a kinai dolgok...a lányomat az apukája elvitte szandált vásárolni,4000ftot adtak ki a lábbelire,a gyermek nem egy cipőmoly,de 2xfél óra használat után leesett az a rész róla,ahova befüzöd a pántot a lábfejnél,hogy ne esem le a lábáról,egy műanyag pöcök.Magyarúl igy már használhatatlan lett,visszavittem ,közölték egy hét, és kész,mire én:addig mit adok a lábára?mert,hogy azért vették,mert szükség volt rá nyilván,közölte: megsürgeti és 2 nap múlva mehetünk a szandiért,addig a szomszéd kislány kinőtt szandijában volt jobbhíján.Eltelik a 2 nap,bemegyek a szandiért,mire közlik:még el sem vitték,nem,hogy kész lenne...elöntötte a sz.r az agyam,de jónevelésemnek köszönhetöen nem szóltam semmit,haza vittem és én magam csináltam meg a szandált," a kinai bolt drága kincs,jó ha van de jobb ha nincs"....
23. 6c5f346e46 (válaszként erre: 2. - Badonyimariaeva)
2008. aug. 20. 18:53
én is igy jártam...volt a kislányom ballagása,vadonat új elemek,eljön a fontos pillanat,digitális fényképezőgép elővesz,aztán egyszercsak a hőn szeretett ikon bukkan ki a kijelzőn,"akku lemerűlt,cserélje ki"...úgyhogy maradt a mobilon a kamera...mi ez,ha nem a pocsék áruk fóruma...
22. ec63a7fc29 (válaszként erre: 20. - Kakukkfű)
2008. aug. 15. 18:08

Egyébként illatos kakukkfű (imádom az illatát)!

Az a helyzet, ha sokan csak a magyarországon készült termékeket vennénk, akkor sokkal több munkahelyre lenne itthon szükség.

A ruháim illatosak és tiszták, magyar mosóporokat használok. De nem is folytatom...

21. ec63a7fc29 (válaszként erre: 20. - Kakukkfű)
2008. aug. 15. 18:06

Vannak olcsó, ámde használhatatlan termékek:

Tampon, amiben nincs zsinór, hártyavékony WC papír, egyszer használatos nejlonharisnyák...

Ha csak egy kicsivel drágábbat vesz valaki, s lám már használható...

S nem biztos, hogy méjd in Csájn készült.

Egyébként nekem vannak kedvenc "márkáim", azok közül válogatok. A legtöbb magyar, s megbízható.

20. kakukkfű (válaszként erre: 18. - Ec63a7fc29)
2008. aug. 15. 12:47
Ez mit jelent????
19. kakukkfű (válaszként erre: 7. - Szimba)
2008. aug. 15. 12:46

Szia!

A zsíros foltra legjobb,ha mosogatószert teszel,és úgy be a mosógépbe!

Én csak ezt a módszert alkalmazom,és tökéletesen működik!!!:)

2008. aug. 15. 12:34

Egy ismerősöm szerint:

Made in DOBD KI

2008. aug. 11. 14:40

egyszer kétszer beugrottam "óóccsó" dolgoknak - de nem szabad!!

pl vettem kész olcsó függönyt....hát mit szívóztam vele míg rendesen megvarrtam - mert iszonyat ahogy megvarrták...- és ráadásul még a méret sem volt az igazi!!

tehát az olcsó dolgoknak nem szabad bedőlni.

16. dobos (válaszként erre: 3. - Szanád)
2008. júl. 8. 19:09
Egyetértek veled, röviden de ez így igaz.
15. anyuca66 (válaszként erre: 14. - Northstar)
2008. júl. 8. 18:40
Márkás pólom esetleg úgy van hogy a turiba találok. Legalábbis a belső cimke, ráhímzett feliratból arra lehet következtetni. A fényképezőhöz inkább az akksik.
2008. júl. 8. 08:49

Sztem ha logikusan gondolkodsz, akkor a 4db/200 forintos elemet meg sem veszed. Hiszen mi lehet benne ennyi pénzért? Azért a spórolásnak is van határa...

A fényképezőgépek egyébként is nagyon kényesek az elem minőségére, illik tölthető akkumulátort venni hozzájuk. Igaz, hogy drága, de legalább nem ér meglepetés.

A ruhákról csak annyit, hogy nézzétek meg a márkás holmikat ( N..ke, egyéb)! A címkén , jól látható helyen szerepel, hogy MADE IN CHINA.

2008. júl. 7. 23:59

Névnapom volt amikor vettem buborékos üdítőt. Mikor megláttam az összetételét,valami gumi is van benne... Nem az a guargumi. Ezt a mérget itassam meg a kollégákkal!!??..

Igen kínai cipőm nekem csak az van kb 3 éve hordom, most kezd lejönni a talpa. Egyébként a velúr fajta jó náluk is. Ha "nem csiszolták meg rendesen a talpalás előtt" se szabad lejönnie! A ruhákat is ott veszek, nem túl rossz a minősége. Vettem már drágább helyen is, az se volt jobb minőségre. Mellesleg néhán butikos onnan szerzi a készletét. ( egy imerősöm márkás szabadidőt szétbontott, made in china volt a cimkén belül). Müszaki cikket csak is boltba, az elemeket 8db vav egy pakkba, kemény papíros csomagolás, 80 ft körül van 1 db, nekem ez megfelel. Illetve akksi AA.

12. winny
2008. júl. 7. 18:31

Nem tartom jónak a gyümölcsleveket.Bármi is legyen ráírva.Főleg gyereknek.

Csak a frissen facsart ami egészséges!

11. efa181b264 (válaszként erre: 10. - Dzsetta)
2008. júl. 6. 16:58

Ebben igazad van és minimum 50%-os gyümi tartalmú már jónak számít, de én a gyerekeknek csak is 100%-os leveket veszek.Az élelmiszerekből csak is kizárólag a jó minőségűt vásárolom és mi abszolút nem eszünk tehén tejet és származékait.

Kiválóan el vagyunk nélküle.

Ami jó ebben az az , hogy nem is hiányzik.

2008. júl. 6. 09:51

Szerintem ilyen szempontból érdemes megközelíteni és beszélni az élelmiszerekről is... Mert igaz, hogy nem 1-2 nap múlva, hanem hosszú évek, sőt, évtizedek is eltelnek, de valószínű lesz valami negatív hatással az emberre például a sok gagyi cukrozott "gyümölcslé", az 0,1 % gyümölcstartalmával, aminek a 20%-a látott valami 10 %-os hígított gyümölcslevet...

És nem is kell itt "olyan nagy" dolgokra gondolni: elhízás, szuvas fogak (főleg gyerekeknél), aztán persze idősebb korban diabétesz, érelmeszesedés, satöbbi,ami az ilyen sz*roktól kialakulhat. Nem csak az üdítőtől, hanem sok más, szilárd élelmiszertől is!

Én például felvágottból megveszem a "nem a legdrágább" fajtát is, de a gagyi üdítőt képtelen vagyok meginni!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook