Vajon tényleg indokolt a császármetszés? (beszélgetős fórum)
Úgy olvastam, hogy az orvos nagynak gondolja a babát és ezért császározna. Ugye a súlymérésnél a fej adja a súly egy részét és lehet, hogy éppen az tűnik nagynak és az orvos azért nem kockáztat. Egyébként azt én sem értem, hogy sokan miért inkább műtetnének, ha lehetne természetesen is. Sajnoa sokan legyintenek ha a kockázatokról esik szó.
Éppen ezért én úgy gondolom,hogy normális orvos nem császároz csak úgy, kényelemből. Egyébként igen, nagyon okos vagyok (és szép és szerény is):D Na de te is ;D
Nekem épp így volt, csak épp több, mint 30 órát hagyott a dokim...
Szóval nekem a császár maga volt a felüdülés.:)))
Valaki írta, hogy császárosok a műtét után sokáig nem kívánják a szexet..nos, én már a hazamenetelem napján úgy ki voltam éhezve, mint akinek évek óta nem volt része együttlétben. Szerintem ez nem attól függ, hogy kinek milyen szülése volt, hanem a hormonoktól. Az meg mindenkiben túlteng szülés után, és kiből ezt, kiből azt hozza ki.
Persze, h nem, mert mindenkinél okosabbnak képzeled magad...:D
Ha látnak uh-n bármi rendellenességet, az pedig rajt van a papíron. Ki kockáztatná meg, hogy eltitkolja? Szája pedig van mindenkinek, lehet beszélni az orvossal. Ha nekem előre felveti a császárt, egyértelmű, h rákérdezek az okára, mert tudni szeretném miért. Indokolatlanul nem mennék bele egy nagy hasi műtétbe. A sürgősségi pedig minden szülésnél benn van a pakliba, előre nem látható, vagy csak feltételezhető komplikációk esetén.Számomra egyébként érthetetlen, hogy miért akarják sokan inkább a műtétet, ha megszülhetné természetes módon is az anya a gyerekét? Ez tudatlanság, vagy sok esetben butaság csak. A császárnak sokkal több szövődménye lehet, mind a baba, mind a mama részéről, mint a normál szülésnek. Meg aztán azt képzelik, hogy mindenkinél hipp-hopp kint kéne lenni annak a gyereknek fél óra alatt. Pedig a természetes vajúdás elhúzódhat, attól még az magában nem komplikáció ha minden rendben van. Itt nálunk sajnos 6-8 óránál többet nem hagynak már vajúdni, sürgetik infúzióval, sok problémát okozva ezzel. Nem csoda ha sok a császár, pedig nagy része megelőzhető lenne.
A tervezett császárt mindig engedélyeztetni kell. A sürgősségit természetesen nem minden esetben, de ilyet nem is írtam. Ne forgasd kis a szavaimat. Ám mivel szigorú előírások vannak az orvosnak egyátalán nem kényelmesebb elvégezni egy nagyműtétet, mint levezetni egy hüvelyi szülést.
Az bizony tény, hogy az orvos köteles lenne mindenröl tájékoztatni. Az meg, hogy valaki eü.s nekem semmit nem nem jelent. Hacsak nem szűlésznő, esetleg csecsemős nővér, akik napmint nap benne vannak a sűrűjébe. Még az sem jelent semmit, hogyha valaki orvos. Hacsak nem gyakorló szülész-nőgyógyász. Ámbár én is rámondhatnám, hogy eü-s vagyok.
Én az első kislányomat simán szültem 2010.11.12-én a doki azt mondta alig lesz 3 kg és 3770 született és 52 cm a kisfiam most 2012.07.10 született császárral 4650gr és előtte szenvedtem 6 óra hosszát mert nem tudtam megszülni a kisfiamat akkora volt pedig a dokim tudhatavolna ha oda figyel mert 36 héten már tobb volt mint 3500gr és mégis hagyott szenvedni a hasam is oriási volt még is azt mondta hogy akkora lesz mint a kislányom én könyörögtem a DOKIMNAK HOGY CSASZAROZON MEG MERT ÉRZEM NEM FOG MENNI MERT SZERINTEM TÖBB MINT 4500GR ÉS NEKEM LETT IGAZAM.
BIZZ A DOKIDBAN ÉN AZ ENYÉMBEN CSALODTAM ÉS A KISFIAMAT IS MEGVISELTE 6 ORA HOSSZAS VAJUDÁS
Mégis miből tudta előre, hogy császározni kell? Vagy volt már probléma a terhességgel is?
Nálunk gond, hogy nem hagynak normálisan vajúdni, siettetik a szülést infúzióval. Én az elsővel semmit nem kaptam, igaz nem volt rövid a vajúdás, mert hajnalban már fájásokra ébredtem, és éjfél előtt pár perccel lett meg, de szépen lassan haladt a szülés, és minden komplikációtól mentes volt. Viszont a másik kettővel már sürgették, nem hagytak időt, és rosszul is lett mindkét babám annyira, hogy császározni kellett. Már nagyon bánom, hogy hagytam, de akkor ugye az ember nem akar a dokinál okosabb lenni, úgy gondolja ő tudja mit csinál. Szerintem érdemes beszélni egyébként a szülésről a dokival.
igen tudom ám :) egyelőre még kiélvezem az utolsó pillanatokat :))
bár már nagyon várom, hogy a kislányom a karjaimban szuszogjon!!! köszönöm szépen még egyszer mindenkinek.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat:) Nem a fájdalom helye miatt nem szeretném, igazából így is úgy is fájni fog valahol utána:)) Két közeli ismerősöm is császárral szült az elmúlt 4 hónapon belül, mindketten túlélték, tejük is volt, de tudom hogy mindenkinél másképp vannak ezek a testi reakciók utána. Egyébként a SOTE I-en.
Tudom, hülyeség már most a szülés utáni szexre gondolni, de abból a szempontból talán jobb a császár.
További ajánlott fórumok:
- Vajon tényleg megtette?
- HÁZASOK! Nem kételkedtetek anno abban, hogy vajon tényleg ő e az igazi?
- Vajon tényleg spórulunk, ha az olcsóbbat vesszük?
- Vajon tényleg léteznek szellemi "erők"?
- Szobabiciklivel tényleg szépen le lehet fogyni?Elbizonytalanodtam, hogy vajon nem vastagítja-e meg a combot stb...
- Az álmok és jelentéseik..vajon tényleg tartalmaznak rejtett üzenetet felénk? szerintetek?