Üzlethelyiség kiadás? Ezzel foglalkozni? (tudásbázis)
Már az adásvételi szerződést is ügyvéd készíti, mivel a földhivatalhoz a tulajdonjog változás bejegyzéséhez őneki kell benyújtania, ill. van részükre egy kötelező bevallás a nav felé. Az adásvételit a földhivatal csak akkor fogadja be, ha valamelyik ügyvéd vízjeles bélyegzője és az aláírása rajta van. Különben az életben sem kerül a tulajdonjogod begyezésre.
- A nav-nál bejelented, hogy "ingatlan bérbeadás"-hoz kérsz adószámot. Ezzel nem adószámos vállalkozó, csak "adószámos magánszemély" leszel.
- Ha meg van az adószámod, akkor a nyomtatványboltban kapsz "készpénzfizetési számla" tömböt. Amennyiben a bérlő nem kp-ben fog fizetni, akkor síma "Számla" tömb kell!
- A rezsit a bérlő szokta fizetni, de a rezsiszámla maradjon továbbra is a te neveden és ez esetben te behajtod rajta,
- de azt a bérleti díjon fölül, és annak az összegét nem vésed fel a számlatömbbe.
- könyvelőt elég egy évben 1x megkeresned, majd elkészíti a bevallásodat. A munkahelyeden nyilatkozz, hogy önadózó leszel.
Üzlethelyiség kiadással szeretnék foglalkozni. Ki is néztem 2 eladó üzlethelységet. Az egyik már ki van adva, a másik még nem. A kérdésem az lenne, hogy elmagyarázná e valaki lépésről lépésre ennek a menetét?
-Megveszem az üzlethelységet, utána ügyvédhez megyek vele mehfizetni az illetéket?
-a bérleti szerződést az ügyvéddel vagy a könyvelővel nézessem át?
-ha fizet a bérlő, akkor én hogy tudok számlát adni? (elektronikusan is eltudom neki küldeni?)
-milyen gyakran kell meglátogatnom a könyvelőt és ő miket csinál?
-a rezsit meg a közösköltséget én vagy a bérlő szokta fizetni (úgy hogy annyival kevesebb bérleti díjat ad)?
-én költségként mit írhatok le?
További ajánlott fórumok:
- Homeopátia a mindennapokban. Azok írjanak akik tanácsot tudnának adni, estleg ezzel foglalkoznak.
- Párom egyik szülője halála után nagyon megromlott a kapcsolatunk csak ezzel foglalkozik. Próbálok még türelmes lenni, de meddig?
- Barátnőmnek abszolút nincs önbizalma! Tudnátok olyan könyveket ajánlani, ami ezzel a témával foglalkozik, és esetleg segíthetne neki?
- Orvostechnikai eszközök és gyógyászati termékek értékesítése. Ha ezzel foglalkozol, hogy működik ez?
- Szerintetek foglalkoznom kellene ezzel?
- Ne foglalkozzak ezzel az albérlettel?