Undorító kutyaszokás (beszélgetés)
Úgy látszik a csiviknek a fürdő (kád) a gyenge pontja. Az enyém is ilyen, de ha becsukom a fürdő ajtót éjjelre, akkor nem pisil sehova be. Csak a kád és a kilépő a kedvence...
Attól meg, hogy gazdi odapisiljen, óvva intenélek :) Csak mégjobban fog jelölni utána.
Szerintem a legtöbb lenti sprés tanács semmit nem fog érni, a kutya nem tanulja meg, hogy ezt nem szebad.
Ajánlom figyelmedbe CESAR MILLAN (Ő a csodálatos kutyadoki, lehet, hogy ismered) könyvét:
Hogyan neveljünk tökéletes kutyát.
Abban le van írva, hogy az ilyen és hasonló dolgokról hogy tudod egyszer s mindenkorra leszoktatni.
Kutyaszokás. Ezt el kell fogadni.
Ez olyan, mintha a macskától azt várnánk el, hogy ne dagasszon, ne doromboljon.
Ez nem undorito szokas, hanem teljesen termeszetes allati oszton- megjeloli a teruletet.
Vam erre spray, de ivartalanitassal a legjobb.
Szia!
Menj el a Fressnapf-ba (nem tudom hogy írják, bocsi) vagy egy kisállat üzletbe. Kapható direkt olyan spray, ami erre van kitalálva, én használtam is annó.
Olyan, mint egy ablaktisztító spray. Befújod, és a kutya utálja, oda sem megy.
Nekem rendszeresen a pici a szőnyegre pisilt , akkor vettem, azóta már okos kutyus. :)
Esküszöm azt hittem, hogy azt javasolod, hogy le kell pisilni a gazdának is. :@@@@@@
Eljutottam odáig, hogy nem, de még mindig itt kuncogok magamban. Egyébként lehet nem is lenne rossz ötlet. :DD
Borítékolom az eredményt: azt hugyálja le, amit még nem fújtál le, vagy amiről már lejött a szag. A fújkálós zselé papíron 3 nap, de ha jön az eső, cseszheted.
Az ivartalanítással mit veszítenél?
Megpróbálom ezt a fújkálós szert, hátha ...
Veszíteni nem veszítek vele semmit. Köszi az ötletet.
Igen jó fej, tudom, hogy ösztön, hogy jelöl, de unom a kutyapisi törlést. Jó nagy adagot locsol mindig, a szagról nem is beszélve.
Tudja, hogy nem szabad amit csinál, mert amikor észreveszem a tócsát és morgolódok miatta, akkor mindig beszalad magától a helyére bűnbánó arccal. Imádom őt, de kellene valami kompromisszumos megoldás, ami mindkettőnknek jó.
Az ivartalanítással szerintetek megoldódna ez a dolog?
Ivartalanítással.
Amúgy ez nem undorító szokás, hanem ösztön.
Van két kutyám, egy szuka és egy kan. 5 évesek, jól neveltek, okosak, tanítottam őket, foglalkoztam velük sokat.
A kannak van egy undorító szokása, a teraszra pisil állandóan, a bejárati ajtó mellé vagy körbe a teraszkorlátra illetve ha valamit a teraszon hagyok, akkor azt tuti, hogy megtiszteli. Nem tudom leszoktatni róla, sem szidással, sem tiltással. Az a baj, hogy nem tudom rajta kapni amikor csinálja, csak utána veszem észre.
Már beszórtam többször borssal is a területet, 1-2 napig használt azután ugyan úgy folytatódott minden.
Nagyon elegem van belőle, hogy a kutyapisit törölgetem állandóan.
Hogy tudnám leszoktatni erről?
További ajánlott fórumok:
- A kövér szó nem egyenlő az undorítóval
- Mit tegyek?Kinek szólhatnék, nagyon undorító dolog
- Egy gyümölcsnap ma? Neked is undorítóan sokat mutatott ma a mérleg? :S
- A barátnőm lefeküdt a nagybátyjával, undorító dolognak...
- Szerintetek nem undorító, hogy üzletet csinálnak az ünnepekből?
- Gyerekosztályon dolgoznék kórházban, mert undorító a bánásmód a gyerekekkel, milyen iskola kell hozzá?