Újszülött csecsemődet hány hetes korától engednéd, hogy a rokonok, barátok, látogatók, kivegyék a kiságyból, és "babusgassák"? (tudásbázis kérdés)
Sajnálom..
Így már egészen más, megértem.
Addig is boldog babavárást és kívánom, hogy minél kevesebb holmi essen le a földre ezekben a hónapokban :)
Anya már nem él..
Anyósom meg jött,csaszáros voltam,de a seprűt nem fogta meg sose,ott állt felettem leste ahogy szopik a kicsi,közben a megjegyzéseket tette,piszkált,szóval ebből januárban nem kérek köszönöm.
Férjem segit meg a két nagy is,de nem hiszem h szülés után a csesztetésre van szüksége egy kismamának.
Én utólag megbántam, hogy nem fogadtam el anyukám felajánlását, hogy segít. Bár ő szerintem mindent tiszteletben tartott volna, fizikailag és lelkileg szeretett volna segíteni.
Első babával főleg jó dolog ez szerintem. Hiába volt itthon a férjem.
De kinek mi, ez is ezer féle lehet.
Én most tanultam az esetből,mama jött első perctől kezdve,saját magát vágta el a viselkedésével és a beszólongatásaival..arról nem beszélve állandóan itatta és etette volna a gyereket,nem értette hogy iszsz..
Most tuti ő se teszi be a labát 6 hétig,hisz segíteni nem segít,akkor meg mit üljön ott.
Barátok csak 2hónap után jöhetnek.
Még nem szuletett meg de 3 hétig én nyugalmat kérek. Kinek mi.. nemetorszagban lakik unokabatyam. Nemreg szuletett meg a fia egybol mert 2 nagyszulo 1 hetre kovetkezo hetre másik 2 nagyszulo aztan unokatesok stb.. mi nem mentunk soknak éreztem vna.
Én nagyszuloket meg testvéreinket gondoltam h megnéznem majd minket de nekem kell a 3hét abbol majdnem 1 hét ugye kórház!
Na, az attól függ, ki:))))
A családom és újanyósom ( második kapcsolatból várom a 3. gyermekemet, a 2. gyermekem is közös már)azonnal megfoghatja, még a kórházban is. A rokonság közül van pár, akit min. 1 hónapig nem engednék a közelébe.
Nálunk az első fürdetés szent dolog, az a szülőket és tesókat illeti, mármint a mi kicsi, szűk, 5 tagú családunkat.
Nálam nem az a fő ok, hogy a kicsit féltem, mert a Péterfy-s rendszer, hogy a kicsit 1 naposan már megfoghatja, aki akarja (akinek az anya engedi) nagyon bejött, ellenálló kölkök lettek mind!
A fő ok az, hogy pl. a vidéki rokon elvárná, hogy ebéddel készüljek, én meg pl. pihennék..., már amennyire 3 gyerek és az apjuk mellett lehetséges.
A szomszéd gyerekét se engedném a közelébe a fertőzésveszély miatt.... ( állandóan taknyosak)...
Durva...
B@sszus, miért ilyenek?
Amúgy most nyitottam egy másik fórumot, ha gondoljátok, gyertek oda is beszélgetni erről.
Kicsit OFF: de annyit megjegyeznék, hogy talán még mindig szerencsésebb dolog, ha jönnek és SEGÍTENEK a nagyon közeli rokonok, mintha le se tojja senki, hogy kaparod össze magad szülés után.
Én bizony örültem volna, ha valaki megfőz, kiporszívóz, de valóban csak fényképezkedni jöttek, mint ahogy Földlakó is említette.
Nem a Te gyermekedre értettem a vásári majom megfogalmazást, sajnálom, ha félreérthető volt. Csak én ettől a "mindenkivel egy fotót" dologtól rosszul vagyok. Tudod, hozzánk kérés/kérdés nélkül jöttek és hidd el nekem, nem vagyok olyan bunkó, hogy elküldjem őket, pedig megtettem volna legszívesebben. Az, hogy gyakorlatilag a saját lakásomban kelljen nekem elvonulnom, ha etetni akartam a Kisfiamat, szerintem nonszensz.
A fürdetős családi hagyomány így, ahogyan leírtad, jól hangzik :)
Egyébként az én gyerekem sem cukorból van, nekem leginkább azzal van bajom, hogy elmondtam mindenkinek, hogy szeretnék legalább 1-2 hétig a gyerekemmel kettesben lenni és mindenki nagyívben sz*rt rá. Anyós tesójáék mellettünk laknak(ikerházban lakunk) és hiába kértem anyós, hogy szóljon mindenkinek, hogy egyelőre ne jöjjenek, már a hazaérkezésünk estéjén ideállítottak 6-an. És persze anyós nem szólt nekik.
A Kisfiamnak ÉN vagyok az anyja, így véleményem szerint nekem kell sok mindenről dönteni, nem a nagymamáknak, dédiknek, stb. De nincs elzárva a gyerekem senkitől :)
Jah és kisfiam decemberi és 1 hetesen Ő is kinn aludt a téliesített kocsiban a teraszon :)
:DD
Ez már lehet, hogy túlzás is egy kicsit, nem? Nem félsz, hogy magának való lesz a gyerkőc, nem fog barátkozni senkivel?
(Nehogy bántásnak vedd, csak hirtelen ez jutott eszembe.)
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Hol aludjon az újszülött és milyen kiságyat válasszunk?