Újévi fogadalmak - Kinek, mi... (beszélgetés)
Sikerekben gazdag, eredményes újesztendőt kívánok minden kedves portállakónak!
Hosszú évek, mondhatni évtizedek óta nincs újévi fogadalmam, ellenben akad számos célom, ami tulajdonképpen évente ismétlő rutin...
Persze, ha a permanens és eredménytelen fogyókúrát ideveszem, akkor minden újesztendő fogadalommal indult.
A nagyon intenzív sportot 1988 késő őszén hagytam abba (az edzések időpontja nem fért bele a munkaidőmbe), aminek következményeképpen már karácsonykor 88 kilogrammot mutatott a mérleg nyelve (ez volt a medveölő súlyom: mivel a futást, az úszást, az erőnléti gyakorlatokat nem hagytam abba, olyan voltam, mint egy bokszerkutya, az a plusz 8 kiló alig látszott rajtam).
Elszánt fogyókúrába kezdtem, amelynek "eredményeképpen" napjainkban már 130 kilogramm felett rezeg a digitális mérleg nemlétező mutatója.
Na?! Ez azért szép eredmény! Úgyhogy, nincs fogadalom, csak fogyókúra, és immár leginkább a túlélésért. Mert az, hogy miképpen nézek ki, jó pár éve teljesen hidegen hagy.
Öleléshegyek mindenkinek: [KGyul@]
Először is mindenkinek Boldog Új Esztendőt!
Célokat tűztem ki magamnak, rövidebb határidőseket, és közepeset, és egyértelműen ebből következik, hogy távlati célom is van. Több is, és mindezért a napi kis aprónak tűnő célok, irányt kapaszkodókat a célom eléréséhez. A 2019-es évben szeretném kiadni a könyvemet, de lehet, hogy kettő lenne. Sok múlik a hozzáállásomon, mert a történeteket, nekem kell megírnom. S ha már meg is van írva, annak megfelelő kezelése, és a kiadással kapcsolatos lehetőségek feltérképezése, legalizálása.
Persze, hogy szeretnék lefogyni nagyjából 10 kg-ot, hm? de ha marad a mostani súlyom, akkor máris előrébb vagyok, mert hízást kihagytam.
Olvastam itt Gurujkától, hogy a lustaság, meg a gyaloglás. Na a lustaságot azt el kell hagynom, ez biztos, és legalább annyi mozgást belevinni az életembe, hogy az egészséges legyen.
Kivételesen most azt fogadom meg, hogy ledobok néhány kilót, hogy kevesebbet cipeljen a csontvázam.
Jól fog jönni, mert műttetni kell szegény szervezetemet.