Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok
Felfedezni véltem néminemű szarkazmust és megmosolyogtatott:)
1.) Tehát érthetem úgy is, hogy akinek volt egy csepp esze már külföldön van öt-hatszoros fizetésért (és csak a kompetenciájának megfelelő munkát végzi - ez fontosnak vélem megjegyezni) akinek meg nem volt /van agya, kvázi a "selejt" itthon maradt:)
Naná, hogy diszkrepancia van és minden úgy sz.r, ahogy van. Naná, hogy a kiszáradt betegnek nem tud egyből branült szúrni, naná, hogy kékzöld lesz bőre és naná, hogy az EKG tappancs levételekor a gép nem sípol be... és még sorolhatnám:)
2.) volt itt vizit díj kérem szépen, 300.- ft de hát az emberek elmentek és leszavazták. Nehogy már abból épüljön, szépüljön, gazdagodjon a rendelő vagy kórház (műszer, eszköz, steril eszközök, vizsgáló berendezések, fejlesztés, stb)
3.) Már képzés sincs, meglehet nézni milyen szakdolgozói képzések vannak és milyenek a követelmények. Tudom, mert néha oktatok.
4.) Az átadást meg őszintén úgy értettem, hogy jöjjenek a fiatalok, csinálják. Komolyan. Pedig szeretem amit csinálok és jól is csinálom, de sok és mennék már pihenni:)
Nem pontosan van úgy, ahogy írod.
Odafent összefognak, de csak azért, mert foggal-körömmel védik egymás disznóságait, orbitális hülyeségeit, kéz-kezet mocskol alapon.
Idelent egy 40-50 év közötti nem mer elmenni szervezett megmozdulásokra, hátha megtudja a munkáltatója, s már repül is.
Azért nincs társadalmi összefogás, mert félelem van. Az emberek látják, hogy nem azt veszik elő, akik milliárdokat elcsalnak, hanem azt, aki feltárja a bűnöket. (Már a facen is megy a fenyegetés ötkarikás ügyben.)
A másik kedvencem amikor előjegyzéskor közöljük a betegekkel, hogy hozzanak enni-innivalót, mert 2-3 órát is várni kell, mire végeznek mammográfián."
Én is düdörögnék hasonló helyzetben.
Milyen szervezés z , ahol pl. 2:30-ra adnak időpontot és 4:30-kor kerül sorra?
De emlitek "jobbat" is
Külföldi jóbarátomnak volt időpontja, fizetős "vendég", mármint zsebbe fizetős
Jött Pirike, bement elöbb, aztán Marika, az is elöbb ment be
Odaszoltam a nővérnek hogy van időpontunk és mondtam a barátom nevét, hátha az orvosnő "kapcsol"
Nem kapcsolt. Vártunk még, aztán amikor szólitották, mondtam hogy akkor elmegyünk egy magánrendelésre, a pénz ugynannyi, de nem kell várrni és számlát is kapunk
Köszi, nem kell a "szivesség". Valamit még morgolódott az asziszetens...
Eü. UH egy hónap várakozás
Ha kifizetem 10ezer és ugyancsak egy hónap
Magánba 8ezer és másnap megcsinálták
OK. ez utóbbi nem az orvosok sara, hanem az eü-é.
Vedd figyelembe hogy aki bármilyen "akut hasi" panasszal megy, az meg van ijedve, fáj neki nyilván és mielöbb szeretne orvos elé kerülni.
"Ilyen hozzáállással szerintem egy csepp jóérzést se várjanak tőlünk."
Pedig elvárható még ha nehéz is ezekben az esetekben. Empátia, leszerelni a beteg idegeskedését egy kis jóindulattal , kedvességgel.
Hidd el megnyugszik és máris jobb hangulat lesz
Van kivétel természetesen , amikor a "rokonság" is ott visítozik a beteg és az orvos körül :)
Van gond aszokkal is akik már rég csinálják!! Kórházban voltam, az utolsó napra is ki volt írva az injekcióm. Nem adta be a gyógyszeres nővér. Mikor rákérdezett az orvosom azt felelte...azt hitte már elmentem. Ennyi..:(
Immunjavító volt..gondolom beadta volna másnak..:(
Azattóllüggmikorcsinálták. :D
Ami 100 évvel ezelőtt készült, az minimum 50 évig bírta. Ami most, az jó, ha 10 évet szolgál. S azt is úgy, ahogy.
Ezt nem tudom. Nem tudok vidékben gondolkodni.
Itt Pesten azért vannak lehetőségek, és ha nem is szívesen azért ellátják a beteget, ha már nagyon hisztizik, fenyegetődzik, könyörög, stb..
Sajnos időnként meg kell tenni. A hisztit sem saját szórakozásunkra tesszük, hanem akkor perpillanat úgy érezzük, hogy a gyors segítségtől függ az életünk, vagy a szerettünk élete...
Nem tudtam végig olvasni a cikket. Felháborít a sok semmitmondás és tudálékos okoskodás. Nagyon unatkozott a kedves fórumindító? Könnyű ám partról dumálni. Én is tudok.
Aki nem dolgozik betegágy mellett, nem dolgozik az egészségügyben miért és honnan veszi a bátorságot? Érdekes, ez is az a terület amihez mindenki ért:-)
Pénzéhség miatt??? Jézusom! Jatt miatt??!!
Lehet ám megnézni a bértáblát két műszakban, szombat, vasárnap, ünnepnap, ügyeletben...
Na majd ha lesz időm bővebben reagálok.
Ja és én is ajakápolózom (valóban ördögtől való) mert kiszárad a szám, lehet, hogy éppen akkor még nem ittunk aznap eleget? A fene sem tudja. Kéz krémezek is mert a sok fertőtlenítőszer cserepesre és fájdalmasra tudja szárítani a bőrünket....ugyanis azt is használunk.
De azért 33 éve végzem a dolgom...a betegágy mellett. Munka mellett tanultam, két diplomám, két szakosítóm van.
Nem, nem, nem fogok nyugdíj mellett dolgozni, eszem ágában sincs, alig várom, hogy a jól megérdemelt pihenésemet a gyerekeimmel és az unokáimmal, szüleimmel töltsem még és még többet. Hovatovább ha és amennyiben valaki átvenné a helyem már holnap átadnám. Nosza.
A továbbképzés minden szakmában fontos. A kőművestől kezdve a villanyszerelőn, jogászon, pedagóguson át az akármilyen szakosodású orvosig. Csak ésszel kellene kiválasztani, hogy ne járjanak úgy mint te, akinek kismillió papírja van felesleges képzésekről.
Meg merem kockáztatni: akik a képzéseken jó nagyot kaszálnak, magasról tesznek rá, hogy kiket, mire képeznek tovább. S adott esetben a (különösen állami) munkáltatók részére is csak a strigula, a statisztika fontos: ennyi-és ennyi embert küldtünk továbbképzésre. S hogy a haszna nulla? Kit érdekel???
Nem vitatom, hogy a fiatalok között van nem kevés zseni, akik az idősebbek tapasztalatait meghazudtolóan teljesítenek. De ők ritka kivételek.
Igazad van, itt vagyok.
Amiben nincs igazad az az, hogy "jól szórakozik".
Olvasom az élettapasztalatokat, a véleményeket... próbálom összerakni magamban, hogy a közösség hogy áll ehhez a témához. Tiszteletben tartok mindenkit, nem látom értelmét egyesével válaszolgatni a kommentekre, de ha valami kifejezetten érdekel, vagy lenne kérdésed, akkor állok elébe.
Igen, kevés az orvos és az eü. személyzet is, de nem az a megoldás, hogy fogadják a betegeket, majd közlik, hogy itt nincs orvos, hanem mint írtam tegyék ki az ajtóra!
A mi háziorvosi rendelőnkben a rendelés reggel 8-12 ig és 15-19 ig tart. Nem megyünk oda 12-15 ig és 8 előtt, 19 után, mert tudjuk, hogy csak a portás van ott, aki nem tud segíteni.
A felháborító az, amikor tudjuk, hogy a szakrendelésen reggel 8-20 ig van rendelés, és fél 6-kor már nem fogad az orvos, mert neki sok az adminisztrációs munkája....
Körlevél....Kitenni az ajtóra a táblát, hogy ide ne gyere, mert itt nincs orvos! Stb.....
És akkor nem verem ott az ajtót, hanem már eleve máshova megyek.
Egy pesti kórház: eltört a könyököm a melóhelyen, és a férjem úgy döntött, hogy ha ennyire fáj és dagad, akkor csak meg kell nézetni (én úgy gondoltam, hogy csak elestem és beütöttem a kezem, majd elmúlik). A sürgősségire mentünk, ahol fél óra sorbaállás után a recepciós közölte, hogy én nem oda tartozok, menjek a másik kórházba....Ezt meghallotta egy doki és rögtön odajött és megkérdezte, hogy mi történt. Erre azt mondta a recepciós nővérkének, hogy nem fogom a beteget elküldeni, mert nem ide tartozik! Vegye fel!
Ilyen is van. És értem én, hogy még sürgős eset sem voltam, nem is háborogtam, de kb. pont ennyinek kellene lenni minden nővérkébe és orvosba a jogszabályok ellenére.
Ugyan ebből a kórházból nem küldtek el, amikor az egész fejem eldeformálódott egy rosszul tömött fog miatt (előtte már elhajtottak a körzeti fogorvosnál, a Szentkirály utcai fogászatról is).
Nem azt várjuk betegek, hogy akkor is gyógyítsanak meg, ha köztudottan nincs orvos, hanem azt, hogy az ott lévőket érdekelje annyira, hogy legalább elirányít minket normálisan.
Tehát, én nem várom el, hogy a hetesnél legyen egy orvos, aki segít, csak azt, hogy az orvosi rendelőbe ellássanak, ha kell....
Hát éppen ez az, amikor a szolgálatot tevőn csattan az ostor. Nővérnek nincs kompetenciája kisműtétek végzésére.
Nem egy példa volt már, hogy a munkakörülmények, rendszer ellen sztrájkoltak a dolgozók. Az emberek nem álltak melléjük, hanem azt mondták, mit akarnak már megint?
Semmiféle társadalmi összefogás nincs, csak fröcsögés. Idelent sincs másképp, mint odafent...
Kevés az orvos. És ez teljesen pártfüggetlen, nem 4, és nem 10 éve kezdődött.
Még 10 év, és tetőzik, nem nagyon van akarat a folyamat megállítására sehol. 10-15 év múlva jó eséllyel a nővér se lesz ott.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mate tea, az egészségünk alternatívája!
- Kik dolgoznak az egészségügyben?
- Mi lett veled egészségügy?
- Vannak-e orvosok, egészségügyi dolgozók a Hoxán, akiknek lehetne kérdéseket feltenní?
- Az egészségügyi dolgozók ingyen utaznak a buszokon, vonatokon stb. Bárhova utazhatnak, vagy csak a lakóhely-munkahely között?