Úgy érzem valamiért, hogy nem vagyok elég jó a nőknek férfiként? Mi lehet a gond? (beszélgetés)
Azzal én sem értek egyet, hiszen evidens, hogy nem a szenvedésen keresztül lehet fejlődni, vagy tanulni.
De ez nem jelen-jövő-múlt függvénye. A múltban, a mában és valószínűleg a jövőben is lesz olyan, aki benne marad a rosszban, mint választaná a bizonytalan jövőt.
Elvileg, szerintem senki nem tudatosan választja a rosszat, esetleg belenyugszik a kialakult meglévőbe, de ez már más téma. :)
Most Te vagy optimista. :)
Zolcsika kérdését nem sikerült megválaszolnia, én pedig nem segítek. :D
Hallottál arról hogy "jó kislány" - "jó kisfiú" szindróma?
Ez a másik neve a megfelelési kényszernek. A megfelelési kényszer pedig szeretethiányból, önbizalomhiányból fakad.
Nos, talán azt a biblikus mondást is ismered, hogy:
"Mert akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik, amije van."
Tehát valami nincs, valamit nem tudsz adni, nem tudsz nyújtani, ezért pattintanak le. A nők szeretnek kapni, főleg lelki gondoskodást.
És amellett érzik jól magukat, aki stabil, legyen az lelki vagy anyagi. Itt nem feltétlenül anyagira kell gondolni. Nagyon sok lány már kiábrándult a magamutogató, gazdag, műmájer, önbizalomhiányos palikból.
A legvisszataszítóbb, ha valakinek nincs helyes önértékelése, önbecsülése. Ennek jelei hogy mindent a külsőségekre helyez, mindegy, csak jól nézzen ki, csak foglalkozzanak vele, csak sikereket érjen el, stb... Képes eladni a lelkét (önmagát), csakhogy megkapja a figyelmet, a törődést.
Tehát neki is hiányérzete van, akkor tud adni?? Nem! Tud sugározni? Nem! Erős? Nem!
A gyerekek, a nők és az állatok is az "erőre" mozdulnak, nagyon jól kiszagolják. Ha lelkileg puhány vagy, ha nem érzik a hitelességet, akkor "lapát", akármilyen szép vagy, akármilyen pozícióban vagy!
Ezért van az, hogy az úgynevezett "rossz fiúk" jönnek be a nőknek, nem azért mert egy "k*cs*g, hanem mert nem szorul mások figyelmére, meri önmagát adni, hiteles, stb. Ha azt mondja hogy "NEM!", az azt jelenti hogy: "NEM!"
"Badboy", "Badass" kifejezések amelyek szintén ezt takarják: Többet ér nekem a szabadság, az őszinteség és az önkifejezés, mint hogy másoknak megfeleljek. A saját utamat járom, hű vagyok önmagamhoz, semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó megalkudni. Nem vagyok hajlandó mások elvárása szerint élni az életemet.
Szeretném, ha megnéznéd ezt a filmet:
Ha láttad, akkor megint nézd meg! A főszereplő mentalitása a lényeg! Tipikusan "Badass" karakter.
Egyéb "Badass" színészek:
- Mickey Rourke
- Jack Nicholson
- Jeff Bridges
- Christopher Walken
- Willem Dafoe
- Hugo Weaving
- Kevin Spacey
- Samuel L. Jackson
- Gary Oldman
- Henry Fonda
- Ray Liotta
...
Érdemes őket tanulmányozni. Szóval a saját útjuk fontosabb számukra, mint a másoknak való megfelelés. Ettől ikonikus "rosszfiúk".
A lényeg: MERJ ÖNMAGAD LENNI, DE SEMMIKÉPPEN NE PRODUKÁLD MAGAD, MERT AZ MÁSOKNAK VALÓ TETSZELGÉS! (ergó ÖNBIZALOMHIÁNY -> levágós)
Kapott egy utolsó esélyt tőlem, de lehet, hogy igazad van.
Nem lehet valaki ennyire reménytelen eset! Szinte hihetetlen, vagy vicc az egész. :D
Neki? Úgy gondolod?
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek, ha ezt mondja nekem férfiként, akkor az mit jelent nála?
- Nem jó a napod, beteg vagy, mérges valamiért?Gyere oszd meg velünk..
- Hogy viselkednétek a szomszédotokkal, aki alattomosan a hátatok mögött feljelent valamiért az Önkormányzatnál?
- Ma születetett nálunk egy kiscsikó. Csak valamiért nem tud szopizni. Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz, kérem adjon tanácsot!
- Színtelen körömlakk, férfiként
- Neked szóltak már be ismeretlenek valamiért az utcán?:)S