Tüszős mandulagyulladás esetén jót tesz a fagyi? (tudásbázis)
Nincs semmi baj!:)
Nekem mind2 lányom asztmás:(
Nem mutattam be a betegséget,csak leírtam a véleményem,tapasztalatomat,de bocsika,lehet nem kellett volna.....
jobbulást.
Az én fiam is asztmás, tartósan beteg, 3 gyógyszert szed rendszeresen, nem kell bemutatni egy felső légúti betegséget...
Elmúlt 4 éves, de a mandulájával most először volt gond. Majd meglátjuk a folytatást.
Egyébként még mindig nincs túl jól, holnap jár le az 1 hét antibiotikum (de lehet még rá kell húznunk pár napot, ezt mondta a doktornő), alig eszik, pedig nem fájlalja a torkát. A kedvencét főztem ma neki, paradicsomos húsgombócot főtt krumplival, nagyon örült neki, aztán egy falat után nem kérte..most vajas kiflit majszol :))
Tudom,hogy fontos szerv,de suliból nem hiányozhat heteket,igy lerendeztem neki nagy csoportban a műtétet.Hidd el,nem bánnád meg,de ez egy mókuskerék,nem fogja kinőni.
Most a kicsivel aki 2 éves,vele szenvedek havonta,bár ö alapól hörgőasztmás,a 2 együtt meg brutál.Neki is javasolták vetessem ki,de még nem akarom,várok vele.Viszont nagyon valószínű nem lesz más megoldás.
Ez a fagyi-nem fagyi álláspont mindig változik, kb divatfüggő.
Amikor nekem kivették, ezer éve, akkor jó volt a fagyi. Tesómnak rá vagy öt évre, akkor nem volt jó. Aztán ismerősnek jó volt x időre rá, most megint nem jó.
Ez az első, hogy gond van a mandulájával. Nem szeretném kivetetni, mert az egyik legfontosabb "szűrő" a szervezetben, de ha többször lesz vele gond, akkor nyilván megfontolom.
Köszi :)
Vetesd ki a manduláját!
Én a nagyobbik lányommal kínlódtam sokat,semmi nem használt,havi szinten 2-3hetet volt itthon betegen.Tavaly decemberben kivették neki,azóta 2szer volt beteg,áprilisban és most.
Egy kicsit fáj csak neki, látom rajta amikor nyel.
Köszönöm kérdésed.
Hááát, nem tett jót a fagyi, egy falat után sírt a fiam, hogy fáj a torka tőle és nem kéri. Bár tegnap gyakorlatilag mindenre ezt mondta.
Ez van. Ma már sokkal jobb, falja a levest (langyosan), eszik kekszet is és iszik sokat.
Erre számítottam...megoszlanak a vélemények.
Penicillin származékot kapott, erre csak ez jó, én úgy tudom.
Már beígértem a kisfiamnak a fagyit, nem fogja elfelejteni holnapra :))) de nem örült ennek se túlzottan. Semminek nem örül, amit le kell nyelni.
Köszi mindenkinek, majd írok tapasztalatot.
Akkor jó:). Nekem is nem túl régen fájt:(. Én gyümölcslevet ittam kicsit hidegebbet rá, szóval egy fagyi nem árthat. Jobbulást! :)
Na és nem fagyi téma, de paradicsomlé, nagyon jó,nekem mindig beválik, és előbb gyógyul a torkom ha fáj.
fagyit akkor szoktak,mikor már kivették a mandulákat:S
"Javasolt a száj fertőtlenítése, garatöblögetés, szükség esetén helyileg is adható fájdalomcsillapító. Nyakra vizes borogatás is fontos.Folyékony-pépes étrend. Nagy dózisban penicillin 8 napig (kísérő és következményes szövődményes betegségek elkerülése fontos!). "
További ajánlott fórumok:
- A tüszős mandulagyulladás miatt is lehet nehéz a légzésem?
- Tüszős mandulagyulladásra kell antibiotikum?
- Mivel lehet kezelni a tüszős mandulagyulladást?
- Tüszős mandulagyulladást mivel lehet kezelni az antibiotikumokon kívül?
- Gennyes mandulagyulladás esetén mit tehetnék?
- Tüszős mandulagyulladás, a legerősebb gyógyszer sem használ. Mit csinálnak ilyenkor?