Túrórudi brownie recept
A Túrórudi brownie hozzávalói:7 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
2 nagyobb tojás
18+4 dkg cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
5 gr sütőpor
25 dkg áttört túró
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 tk. citromlé
A Túrórudi brownie elkészítési módja:
A vajat és az étcsokoládét a mikró közepes fokozatán többszöri keveréssel összeolvasztjuk, félrerakjuk. A túrót áttörjük, elkeverjük 4 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, a teáskanálnyi levével és a vaníliáscukorral. Az egész tojásokat 18 dkg cukorral sűrű, világos krémmé keverjük, és három evőkanálnyit a túróhoz adunk, összekeverjük. A többit a tojásos-cukros masszához adjuk + a már csak langyos vajas-csokis keveréket. is hozzáadjuk A lisztet, kakaót és sütőport összemérjük, a csokis tésztára szitáljuk, átforgatva homogénné keverjük, és a sütőpapírral bélelt formába simítjuk. A túrókrémből az elsimított tészta tetejére ujjnyi vastag csíkokat kanalazunk, majd egy teáskanállal átforgatjuk-elkeverjük a brownie-alappal, hogy márványos felszínt kapjunk. (Nem baj, ha egyenetlen, a sütőpor majd dolgozik a csokis tésztában.) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 4. 12:44
A túrórudi brownie elkészítési módja és hozzávalói.