Túrógombóc Trixibell módra recept
A Túrógombóc Trixibell módra hozzávalói:4 tojás
5 kanál zsemlemorzsa
50 dkg túró
csipet só
1 kanál cukor
A Túrógombóc Trixibell módra elkészítési módja:
A tojásokat a sóval és a cukorral kézi vagy gép habverővel jól kihabosítjuk. A túrót áttörjük villával, hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. Aztán kanalanként hozzádolgozzuk a zsemlemorzsát. Miután jól összedolgoztuk, legalább 2 órára hideg helyre tesszük pihenni. Pihenés után vizes kézzel gombócokat formázunk, ebből a mennyiségből nekem 18-20 darab lesz. Vizet forralunk, a fövő vízbe tesszük a gombócokat, ezt én kétszerre szoktam kifőzni egy nagyobb fazékban, mert megnőnek. Mikor beletettük a gombócokat megvárjuk, hogy újra forrjon a víz, ekkortól 10 percig főzzük. Kiszedjük szűrőbe, leöblítjük vízzel, majd pirított zsemlemorzsába öntjük óvatosan. Meglocsoljuk pirított vajjal, óvatosan összerázogatjuk, keverni nem szabad, mert puhák és szétmennek. Pirított vaj: 3 dkg vajat egy edényben addig melegítünk, amíg barnulni kezd.
Rögös túró és krémes túró nem jó hozzá! Zsemlemorzsa is jobb minőségű legyen, nem nagyon apró szemű lisztes, nem a nagyszemű rusztikus, és nem panírmorzsa.
Porcukros tejföllel tálaljuk, aki szereti és bírja fahéjat is tehet a tejfölbe, nagyon illik hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5e32f9e232, 2021. febr. 4. 13:51
A túrógombóc trixibell módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.