Gesztenyés habos keksztorta recept
A Gesztenyés habos keksztorta hozzávalói:
Alap:
35 dkg kekszmorzsa
5 dkg olvasztott vaj
250g kiengedett gesztenyemassza
kb 1 dl meleg tej
30ml rumaroma
Réteg :
9 dl tej
9 ek cukor
3 cs tejszínes pudingpor
30 dkg vaj
Hab:
2dl tej
1habpor
Közben kB 10 db babapiskóta
Dísz: tortadara
A Gesztenyés habos keksztorta elkészítési módja:
Az alap hozzávalóit összekeverem, kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. A pudingot megfőzöm, ha kihült a felhabosított vajat belekeverem. A puding felét a gesztenyés masszára kanalazom, egy réteg babapiskóta, majd a maradék puding. Egy éjszakát pihen a hűtőben. Tetejére habot verek, tortdarával megszórom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2020. dec. 30. 13:49
A gesztenyés habos keksztorta elkészítési módja és hozzávalói.