Túl hirtelen mozgok, s ezért sokszor órákon át szédülök; hogyan legyek kevésbe hirtelen? (beszélgetés)
Én is ilyen üreg nyúl vagyok, sétálni sem tudok, csak rohanni kb. Ha hirtelen felpattanok is elszédülök,de ebben nincs semmi különleges. Próbálj lassabban, nyugodtabban mozogni.
A vércukor kiegyenlítésre jó a kapormag vagy fahéj kapszula, illetve lassú felszivódású ételek fogyasztása.
És nem ártana valami egyéb elfoglaltság...
Lehet éppen tanulni, inkább a tudatos mozgást.
Valamelyik jógaoktató is tanított ilyen gyakorlatot. Lassú járás a neve, a lényege az, hogy megállsz, pár lassú ki- és belégzést követően úgy teszel meg néhány lépést, hogy egészen lassan mozogsz, és eközben az egyes izmok mozgását figyeled. Ha jól csinálod, alig látszik, hogy mozogsz.
Más mozgással is meg lehet csinálni.
A másik, hogy igyál citromfű teát, mellékhatások nélkül nyugtat kicsit.
Sokszor szédülök, s jópár kivizsgálás után annyira jutottam, hogy nem elég kiegyensúlyozott az étkezésem, amitől leesik a cukrom s ehhez még hozzájön, hogy túl gyorsan mozgok.
Ma pl bevásárlás alkalmával siettünk, gyorsan ide-oda mentem, hogy időben érjünk haza, s utána pár órán keresztül szédültem s gyengének éreztem magamat.
Most ugyanez van, nem tudok elaludni s össze-vissza forgolódom, majd mikor eléggé álmos s fáradt lennék, nem tudok már elaludni, mert szédülök.
Mire figyeljek oda? Lehet “tanulni” a lassabb mozgást?
További ajánlott fórumok:
- Egy tökéletes kapcsolatból hirtelen kilép a párod...
- Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek?
- Ti hogyan vezetitek le a hirtelen jött, hatalmas dühöt pohártörés nélkül?
- Ha régóta keresed a párod és hirtelen több jelentkező is akad, mit teszel?
- Mi miatt kezdhet el hírtelen sírni egy csecsemő?
- Lehet, hogy agydaganatom van? Sokszor érzem magam furcsán, mintha szédülnek, de mégsem szédülök, olyan bizonytalanság érzésem van.