Ez valóban így van teherbe lehet esni kicsi prog. szinttel csak sajnos ha nem pótolod akkor van baj mert elvetélsz pár hetes korban, sajnos tapasztalatból beszélek, én 4-szer vetéltem mire kiderült, hogy kicsi a prog. szintem és aztán szültem 2 babát és most várom a harmadikat persze segítséggel mert használnom kellett mindegyik terhességemnél, most is az Utrogesztánt és most még + a crinone gélt is hogy megmaradjon a pici.
ezt azért kategorikusan nem lehet kijelenteni, alacsony progeszteronszint mellett is lehet peteérés, teherbe is lehet esni, csak nem biztos, hogy meg tud maradni
Tovább kell vizsgálódni: pajzsmirigy, egyebek. Érdemes lenne AMH szintet is nézetnie, ebből kiderülne, milyen állapotban vannak a petefészkei (mennyire merültek ki esetleg)
Szia! A terhessége legeslegelején a dokijával írasson fel progeszteron pótlót. Én is szedek, nekem Utrogestant írtak fel. A 12. hét végéig kell szedni, vagy orvosi engedéllyel akár tovább is. Most vagyok a 13. héten és idáig 2 szemet kellett vennem, és most kivezetés képp az utolsó 6 szemet egyesével. De ez orvos függő.
Én is hasonló cipőben járok, 20 éves létemre annyi a progeszteronom, mint egy idős nőnek. Pótlás nélkül menstruációm sincs. Pajzsmirigy alulműködésem és inzulinrezisztenciám vn, ezért borult fel a hormonegyensúly.
Mi lehet a baj a szervezetében, hogy lehet ezen segíteni? A nőgyógyász annyit mondott neki, hogy ha teherbe esne, nem tudná megtartani a magzatot, elvetélne. Volt már valaki hasonló helyzetben? Tapasztalatok, elért eredmények?