Tudnátok nekem kifejezetten stresszoldásra gyereknek szedhető vitamin készítményeket? 8 éves gyereknek (tudásbázis)
Csak higgadtan! Intelligensnek tűnsz, erőltess magadra nyugalmat, és gondold át előtte mit szeretnél mondani, kérdezni!
Semmi sem teljesen fekete vagy fehér!
Annak a másik gyereknek pont elég baj, hogy így nevelkedik! Ha rárontasz, csak romlik a helyzet! Most kell "elkapni", hogy felnőttnek ne legyen ilyen! Ha látja, hogy nem bántani akarják, hanem segíteni, ő is enged majd! Ez nagyon nehéz, de annak kell okosnak lenni, aki felnőtt! Drukkolok!
Aki "terrorista", annak is oka van! Valószínű, hogy a szülőkkel nem sokra megy ilyenkor az ember! Van hogy annyi elég egy ilyen kis "elszabadultnak", hogy a felnőttek (pl. egy olyan tanár akit tisztel) elkapják a frakkját, és a bántott féllel szembesítik! Mindig az adott szitut kell megnézni, mi használ!
Az sem mindegy, hogy fizikailag bántalmazza a társát, vagy sunyi módon, lelkileg gyötri. Más a megoldás ilyenkor is.
Az sem kizárt, hogy az a gyerek aki cseszegeti a tiédet, az nem komplett.Általában ha vki rászáll valakire azért csinálja,mert tudja, hogy az illető nem tud ellene védekezni, van valami gyenge pontja.
Szerintem ez a gyereked harca inkább,mert nem lehetsz vele mindig aki megoldja a dolgokat,mert akkor meg ő lesz az anyámasszony katonája, majd azért cseszegetik.
Hát az nem megoldás, hogy teletömöd minden sz.rral,már bocs,és nyugtázod, hogy stresszes.
Attól még a probléma, probléma marad.Szerintem ne vidd át máshova,mert az meg megfutamodás, sőt ott újra be kell illeszkednie az sokkal rosszabb.
Tényleg talpra kell állítani őt, hogy kiálljon magáért, a sport jó ötlet.Az sem árt ha tényleg beszélsz a másik féllel, meg a szülőkkel.
A gyerekek nagyon genyák tudnak egymással lenni,és általában nem maguktól ilyenek,hanem otthonról hozzák :(
Illetve azt az okot is meg kell találni amiért valami okból ki van "közösítve".
az nem fog megszűnni, ha begyógyszerezed a gyereked.
Viszont a tanulmányi eredménye romlani fog, a koncentrációja romlani fog és még betegségtudatot is keltesz benne, hogy gyógyszert kap...
Nem vagyok pedagógus, de láttaím mi folyik a világi iskolákba. Láttam, hogy mi számít lés mi nem.És hogy egy pedagógus, hopgy lehet részrehajló, hogy lehet lekenyerezni az pár ezer Ft-os ajándékkal meg egy mindenlébe kanál Szmk-s gyerkőcével.
Aztán láttam olyan pedagógust is, aki egy komplett kisközösséggé alakította az osztály, ahol nem lett megengedve a klikkesedés, ahol összefogás és szolidaritás van a hátrányosabb helyzetű egyedekkel.
Ilyet is láttam.
Sok mindent láttam.
Nagyon jól teszed! Csak így tovább!
Vigyétek el egy kicsit kirándulni, bringázni minden gyerek szeret, hogy egy kicsit kizökkenjen, kikapcsolódjon. Remélem hamar megoldódik a helyzet!
Egy lelkileg legyengült gyereknek elöbb a lelkét kell rendberakni-szerintem.
Egy lelkileg megbetegedett embert sem fogsz a csatatérre kiküldeni, mert még betegebb lesz.
Ti ott hibáztok, hogy mindazt a tanácsot amit adtok-egészséges gyeek esetébe adjátok.
Ennek a kisfiúnak meg van törve a lelke és megalázták.Nem kicsit, hanem nagyon.
Vagy egy hibás sprotág-választás miatti kudarc-megélés után még inkább padlóra kerül.
A sporthoz is szükséges egy bizonyos szintű mentális egészség. Jó dolog a sport, csak túl széles a paletta... mik az erősségei? milyen lehetőségek vannak a közelben? ...és mindenekelőtt mentálisan kell erősödnie... nevelési tanácsadó, ha a szülő felelősséggel akar segíteni...
én is erre szavazok:)
sport, sport, sport..hogy önbizalma legyen, és kiállása, no meg egy jó társaság, ami a hasonló érdeklődésű és korú gyerekekből áll, ez sem utolsó szempont. Azok a gyerekek, akik egy ilyen közösséghez tartoznak, nehezebben kallódnak el.
Nem lehetsz mindig ott, meg kell tanulnia megvédeni magát és meg kell tanulnia a konfliktusokat kezelni. Az iskolás gyerekek nagyon csúnyák tudnak néha lenni. Ha nagy a gond, akkor tényleg szakemberrel kell beszélni. Az osztályfőnökkel is beszélnék, hogy ő mit lát ebből az egészből, lehet vannak problémás gyerekek az osztályban, akik a társaikat "zaklatják" és ez akkor már az ő hatáskörük, hogy valamit tegyenek.
A benne felgyülemlett feszültséget pedig valahogy le kell vezetni, futás, biciklizés, foci, lényeg, hogy mozogjon, sportoljon, és megtanulja levezetni a stresszt.
Szerintem helyesen látod, mi is voltunk hasonló helyzetbe, és a nevelési tanácsadás nagyon jól be vált! Nem a verekedés és stb a megoldás, erőszak erőszakot szül!
Sajnos az érzelmi világuk a gyermekeknek nagyon könnyen sérül!
Én minden képpen szakember segítségét venném igénybe a szülők helyébe!
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Tinédzser arcápolás - avagy milyen készítményt vegyünk a gyereknek?