Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)? fórum

Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)? (tudásbázis)


1 2
2017. febr. 27. 08:40

Nem jóval hamarabb sóztad és paníroztad, mint ahogy kisütötted?

A sertéshúst csak felhasználáskor szabad sózni, különben kiszárad, mert a só elvonja a nedvességet a húsból.

33. 8a65af67ce (válaszként erre: 32. - Joszivü nagymami)
2017. febr. 26. 17:26
Vén vót a csirke.
2017. febr. 26. 16:55
Mitől száraz és kemény a rántott csirkemell?
2013. jan. 27. 01:43
bo olajban kell sutni.
2013. jan. 26. 11:49

Ha bő zsiradékban van sütve fedetlenül sem lesz kemény.


Nem szabad vékonyra klopfolni!

2013. jan. 26. 11:26

Fedővel lefedve sütöm,közepes lángon és nem szárad ki.

A zsemlemorzsától is függ esetleg..

28. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 26. - Gummy)
2013. jan. 20. 18:34
A méret érdekes,még ne is hallottam 1x1,5 cm-es ????
2013. jan. 20. 18:00
Általába a rántott húst amikor az olajba tesszük le kell fedni, majd amikor meg kell forditani akkor fedőnélkül sütjük tovább, a karaj a legfinomabb.
26. Gummy
2010. okt. 25. 07:44
Amúgy meg próbáld megy egyszer, hogy kb 1x1x5 cm-s (vagy nagyobb) csíkokra vágod, és sűrű palacsintatésztába mártod, majd forró olajban kisütöd. (csak a palacsintatésztát jól be kell ízesíteni). Így a csirkemell is sokkal finomabb, egyáltalán nem szárad ki.
25. Gummy (válaszként erre: 4. - 204b456479)
2010. okt. 25. 07:42

Amit Mamszli ajánlott, Slussza (csak azért, hogy tudjam mit jelent, mert eddig még nem is hallottam):


Sertéshús részei: Comb, lapocka, rövid, és hosszúkaraj, tarja, oldalas, dagadó, csülök, fej, láb, farok.

A comb részei: slussz (majdnem mindenre használható, az egyik legzaftosabb rész), frikandó (eléggé száraz, kemény rész), dió, és felsál (nagyon sovány, száraz hús), nudli.

A combot, általában egyben sütik meg, pörköltnek, tokánynak kitűnő. Darálva és szeletben egyaránt kapható.

Rántani, inkább a slussz részt vagy a felsált szokták.

24. Yulcsy
2010. okt. 25. 07:12

Szerintem túl vékonyra szeled a szeleteket és nagyon kiklopfolod.

Hagyd egy kicsit vastagabbra a szeleteket és nem lesz semmi baj vele.

23. lacza9
2010. okt. 24. 22:01

A karaj eleve száraz hús,én mindig tarját rántok.

1.Ne vágd vékonyra

2.Ne süsd túl

3.Fedő alatt süsd

4.Ne sózd be előre csak a panírozás előtt 10 perccel

Biztosan vannak még más trükkök,én így szoktam készíteni.

Üdv

22. globus
2010. okt. 24. 20:28
Nem jó, ha túl vékony a hússzelet.
21. 1be3c46e4c (válaszként erre: 19. - Lotti71)
2010. okt. 24. 20:26

Én is teszek a tojásba mustárt, de van, amikor a húst áztatom mustáros szószba.



Köszönök minden választ, ki fogom próbálni sorba mindet.


Talán nagymamakoromra rájövök, hogyan kell jó rántotthusit készíteni. DDD,

20. klarika5 (válaszként erre: 16. - 0c930ce391)
2010. okt. 24. 20:11
Igen, nevettem is. Nagy elmék, ha találkoznak:)
2010. okt. 24. 19:39
Én a tojásba teszek mustárt és fokhagymát.Vagy lehet úgy is,hogy megkenem a húsokat mustárral és utána panírorom be.
2010. okt. 24. 19:35
Nekem soha nem szaraz.Ma is csirkemellet rantottam,es finom volt.A hust fuszeres tejbe aztasd,es lecsopogteted,ugy panirozod.Probald meg palacsinta tesztaba,abba szaftos marad.
2010. okt. 24. 19:35
Fedő... beleteszed a serpenyőbe a húst, amig az egyik fele (első) sül, addig rajt van a fedő, utána nem... persze figyelni kell arra, hogy ha a viz (pára) belecsöpög az olajba akkor az felhabzik. Nekem ezzel a módszerrel a csirkemell, a karaj, tajra szottyos marad
16. 0c930ce391 (válaszként erre: 13. - Klarika5)
2010. okt. 24. 19:35
Szerintem egyszerre írtuk. :-) Tök jó!
2010. okt. 24. 19:33
..eleinte nekem is kiszáradt, de már nem. Nem klopfolom ki nagyon, és rögtön sózom, majd hagyom kicsit állni folpack alatt. A tojásba nem teszek lisztet, csak kicsi sót, izesítőt és tejfölt. Duplán panírozom kézzel, nem villával. Kis lángon fedő alatt sütöm. A végeredmény? Isteni..mert a vastag dupla bunda nem hagyja kiszáradni :)
2010. okt. 24. 19:26
Én a tojásba,amikor panírozok teszek egy kis tejet.Egyáltalán nem száraz tőle a rántott hús.
13. klarika5 (válaszként erre: 12. - 0c930ce391)
2010. okt. 24. 19:26
:)
2010. okt. 24. 19:24
Nekem is kiszáradt sokszor, de Anyukám módszerével már nem! Amikor az első oldalát sütöm, lefedem fedővel, de a másik oldalánál már nem. Amikor kész, a kivett husit alufóliával takarom le. Ropogós marad a panír is, de mégis visszapuhul. Ez igaz a csirkemellre is, ami aztán tényleg száraz husi. és igaz a zablisztes, zabkorpás panírra is.
2010. okt. 24. 19:23
Amikor az első oldalát sütöm, akkor lefedem, tehát kicsit párolódik is, s mikor megfordítom a húst, akkor nem teszem vissza a fedőt.
10. gerna
2010. okt. 24. 19:20
Szeletekre vágod, fokhagymás tejbe áztatod néhány órára, utána letörölget, bepaniroz és süt.
2010. okt. 24. 19:20
Ne sózd,utána megsózhatod..
2010. okt. 24. 19:16
A sózás a titka.Speciel nem sózva rántom,csak a tojásba teszek,és amikor kiemelem.Nem száraz vagy kemény.
2010. okt. 24. 19:15
Ja, és Én sem szeretem túlzottan a rövidkarajt, inkább hosszúkarajt veszek!!
2010. okt. 24. 19:14

Akkor száradhat ki a hús, ha nagyon korán, vagyis a sütés előtt egy órával már besózod!!

Így a sótól kiereszti a levét:((

5. starmama (válaszként erre: 1. - 1be3c46e4c)
2010. okt. 24. 19:12
Szia! Próbáld meg zablisztbe forgatni a húst, és ne előre szeleteltet vegyél, mert az már eléggé száraz nyersen is. + ajánlom még a házi zsemlemorzsát, mert némelyik bolti szerintem megkeményíti a husit.Sok sikert!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook