Tudja valaki, hogy milyen hatóság ellenörzi(ha ellenőrzi egyáltalán) az "ittas egyének" kiszolgálását a kocsmában? (tudásbázis)
A legjobb, mikor öntik a vizespohárba a hazait és az ember felrikkant:
- hííí!! jóvan jóvan jóvan, elég lesz!
Értem.
0,3 dl = stampedli, stampó
0,5 dl = féldeci, feles
az ilyen 0,4dl meg 0,2dl ilyen burkolt lehúzós téma...
igen ez változó
ezért is hülyeség
mi az az egy centes?
egyébként egy kocsmában az emberek jó része valamilyen mértékben "ittas"...most mi alapján kellene eldönteni ki mennyire?
apukám bár nem jár kocsmába,csak ezerévente,régebben be be ugrott meló után,egy sör és egy centes már erősen látszott rajta....párom haverjába meg lehet önteni mint a kútba sok kell hogy látványos legyen.....szóval ki az ittas egyén?
Uhh...
megúsztam...
+ a pultos is
Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999(XII.28).kormányrendelet 12.§-a szűl erről (közterületi piálás, 18 év alatti kiszolgálása, vagy ittas kiszolgálása). Szabálysértési eljárást a Fogyasztóvédelem folytathatja le, helyszíni bírságot kiszabhat a Rendőrség, a közterület felügyelő, és az ÁNTSZ.
A való életben a részeget viszont nem tudja igazoltatni, megszondáztatni más, csak a Rendőrség.
Szerintetek van hatóság, aki pl. este 9-kor a mellékutcákban lévő borozót figyeli - inkognitóban, szondával a zsebében -, ki az, aki már a negyedik fröccsét kéri ki egy órán belül?
Aki pedig már kezd problémás lenni, azt szerintem a vendéglátós saját hatáskörben lerendezi.
Nagyon igazad van.
Tudnék róla mesélni.
A cigaretta füstjét én is utálom :-(
Nem is szeretnek hozzám jönni a dohányosok :-(
Teljesen igaz,de ha nem keresed az utat,biztosan nem találod meg :-(
Nem egyszerű dolog,amibe nagyon könnyű belemászni :-(((
akar e megoldást találni?
akarja e hogy együtt megoldjátok?
További ajánlott fórumok:
- Tőletek is kér pénzt a kéményseprő, ha csak ellenőrzi a kéményt, de minden rendben van vele?
- A védőnőket ellenőrzi valaki, hogy kijár-e rendszeresen a babákhoz?
- A szociális szolgálatók csak a gondozottakat ellenőrzik vagy a családtagjaikat is?
- Aki ápolási díjat kap, csak az arra jogosultra költheti a pénzt, vagy bármire? Ellenőrzi őket valaki ez ügyben?
- Hogyan ellenőrzik a bölcsivezetők a szülők munkahelyét?
- Rendszeres szociális sgélynél ellenörzi az Apeh a vagyonosodást?