Tőletek is kér pénzt a kéményseprő, ha csak ellenőrzi a kéményt, de minden rendben van vele? (beszélgetős fórum)
Az ellenőrzésért fizetni kell. Nálunk is járt, megnézte, minden rendben volt. Mi is annyit fizettünk. Ez így működik. Ez van. Semmi sincs ingyen manapság...
Azért a 2-3 másodpercért fizetni majdnem 4.000,-Ft-ot... ??? Egész jó órabér egy 30-40 lakásos társasházban :D
Kéményseprö!Benne van a nevében azért jár elellenőrzi és kitakarítja.Fizetni a végén fizetsz,ha nem csinál semmit meg se nézi fizetség se jár.Nálunk a héten volt,megnézte a vegyes kazán kéményét ki is takarította,A két kéményért a gáz kéménnyel együtt 3680ft fizettem. Tükörrel bele tud nézni.Mink anno egy régi MZ motor tükrivel néztünk bele,mert úgy nézet ki madár fészket készít fent valamilyen madár-,de átlátható volt a kémény ,szomszédnak döglött galamb volt benne.:(
Akkor te még jól állsz.Amikor mi laktunk házban,akkor bekopogott,az ajtóban adott valami ellenbizonylatot a pénzért cserébe és továbbállt...Ez volt a kéményellenőrzés minden alkalommal,megjegyzem gázcirkónk volt,új CO-biztos kéménnyel.Most erre mit lehet mondani?De próbáltam volna elhajtani,az önkormányzat verte volna le rajtunk-már nem is emlékszem mi alapján...
Neked az semmi, hogy ellenőrzi a kéményt? A biztonságod nem ér meg ennyit?
Régebben, amikor még sok kandalló, cserépkályha volt üzemben volt létjogosultsága a dolognak. Manapság újra divatba jönnek ezek, úgyhogy a kéményseprők sem maradnak munka nélkül.
nálunk is pont tegnap volt!5300 forint volt!
csak tudnám mié ilyen drága a semmit tevésért!
Igen. Kamerával vagy tükörrel.
azon a kis ablakon lent belát?
"Kéményseprőt látok, szerencsét találok!" ez legalább bejött? :D
Elvárhatod, hogy nézzen is bele a kéménybe. Ellenőrizze a helyiség megfelelő légellátását (ezzel nem nagyon foglalkoznak, pedig fontos)
Jó esetben van náluk huzatmérő, parasztvakításnak. Mégiscsak egy digitális műszer.
Most várhatóak nálunk is,tavaly megírta a papírt,hogy itt járt 3800 ft-ért,de semmit nem nézett meg!
Igen. Azért a néhány percért nekem majdnem négyezer forintot kellett fizetnem 2 évvel ezelőtt. Társasházban lakom, ezért ha nem nézetem meg, akkor jön a kemény büntetés.
kütyüt én még nem láttam nála
Beméri....ellenőrzi.....itt ilyenkor jár nyár végén, a fűtési kezdet előtt. Ez rendben is van.....az ajtók, ablakok még nyitva, jó idő lévén, de kinn lengedez a szél, a lakásban érezhető a légmozgás.....már a küszöbön azt mondta, baj van, mert jelez a kütyüje.....párom szólt neki, hogy már az udvarom is sípolt.
Ha nem fizetsz, küldik a csekket.....
itt szószerint a SEMMI sincs ingyen
akkor mit kérhetek a pénzemért? kínáljam meg én is sütivel?
Persze...semmi nincs ingyen.
Sajnos hiába fogod kérni. Itthon hiába.
Nálunk is évente kétszer jönnek, kérdezik, hogy kell-e seperni. Mindig fel szoktam küldeni, ha már fizet az ember így is, úgy is. Meg fő az elővigyázatosság.
Köszi nektek, már tudom legalább mit kérjek, mit nézessek meg vele. Múlthéten volt, anyósom vigyázott a gyerekekre, kifizette, azt mondta nem nézett semmit csak belesett a kazánházba és evett pár sütit az asztalról.
Ilyenkor el kellene indítani néhány perce. Ezért minden kazánon van úgynevezett kéményseprő vizsgálókapcsoló hogy a kéményseprőnek ne kelljen pontosan ismernie a készüléket.
Pl. Németországban nagyon komolyan veszik ezt, minden kéményseprő ismeri az összes (!) kazán indításának módját. Ott a kéményseprőnek hatósági joga van, elzárhatja a gázt ha valami nincs rendben.
Te most tényleg ennyire nem érted a lényegét vagy csak a szomszédasszonyodat akarod a butaságban követni?
Neharagudj,nem bántani akarlak,de a saját érdekünkben és biztonságunkért fizetünk.Tudom sosem jókor jön ez a kiadás,de hidd el van értelme.
Ha meg eddig nem nézett semmit a kéményseprő,akkor kérd nézzen át mindent,és kérd jöjjön majd fűtési időszakban is,hogy műszeresen is ellenőrizzen mindent.Ehhez jogod van és neki kutya kötelessége eleget tenni a kívánságodnak,amiért nem számolhat fel még + külön díjat sem.
Ha már tényleg akarok csináltatni valamit, akkor több pénzért...a gázszerelő kitakarítja a kazánt. De akkor legalább történt valami javulás.
nincs is ilyenkor bekapcsolva a kazán, mit tud(na) ilyenkor méricskélni?
Jogos az elővigyázatosság, kb. tizen huszan halnak meg évente szénmonoxid mérgezésben magyarországon, többnyire gázkazántól. Ezért ma már új építésű lakásba nem is engednek kéményes gázkazánt beépíteni. A kémény mellett a leggyakoribb probléma a rossz légellátás (pl. nyílászáró csere után) elszívó (konyhai, fürdőszobai) beépítése, vagy a kazán karbantartásának hiánya.
a teteje olyan hogy semmi ilyesmi nem tud beleesni.
Nem fizrted ki,max.ráterhelik az ingatlanra néhány felszólítás után.
További ajánlott fórumok: