Tudja valaki, hogy mikor utalják az osztrákok a családipótlékot, ha már megkaptuk a finanzoktól a végzést? (tudásbázis)
Sajna nem az van, amire gondoltam...
Minden páratlan hónapban, 10-e körül utalják az osztrák CSP-t. De a visszamenőleges részét én előbb kaptam meg, igaz, ugyanabban a hónapban.
Na jó, leírom pontosan, hogy volt nálam.
A visszamenőleges részt megkaptam március 2-án, és a "rendes", tehát a normál havi juttatást kaptam 9-én.
Itt azért van egy nap csúszás, mert mindenkiét elutalják 9-én, ugyanis bármilyen bankról is legyen szó, 10-én már a számlán kell lennie a pénznek. Bankon belül viszont gyorsabb az utalás. Legalábbis ez volt régebben, most már tudtommal 24 órán belül könyvelésre kerül minden belföldi pénzmozgatás, ha nem hétvége van.
Összeg a miénken sem volt.
Van a finanzamt-nak honlapja, ott meg tudod nézni, hogy melyik kategóriába estek.
Két gyermek esetén az összeg hatszázakárhány euró KÉT hónapra.
Huhh, most eszembe jutott valami, megpróbálom megnézni neked.
Érdekes...
Nekünk mire ideért a határozat, már a számlán volt a pénz.
Mikor igényeltétek meg? Csak mert én úgy tuom, hogy csak a benyújtástól számított fél évre visszamenőleg fizetnek. (Ugyanez otthon asszem 2 hónap.)
Szia!
Nem mindegy, hogy milyen módon kértétek...
Ha otthonra, magyar számlára, csak a CSP-kiegészítést, azt évente csak egyszer utalják!!!
Ha Ausztriában éltek, és csak osztrák CSP-t kaptok, tehát nem a magyart egészíttetitek ki, akkor viszont már a számlán kellene lennie, legalábbis egy részének.
További ajánlott fórumok:
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Gyes, családipótlék
- Lányom novemberben lesz 19 éves, most megy egyetemre alanyi jogon jár-e neki családipótlék?
- Miért nem adták meg az emlet családipótlékot?
- Meddig jár a családipótlék? Adókedvezmény?
- 12 éves gyermek után jár e gyes az emelt családipótlékon kívűl ha kiderül, hogy tartós beteg/tojás és kevert tartósító allergiás/?