Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek? (tudásbázis kérdés)
Tajgetosz 2, mert az első az egészségügy.
Gondozásra szoruló, már nem számít...
Itt Gazdagréten, vagy a Főváros más otthonában lenne hely, de több milla a beugró, tehát a te esetedben tárgytalan..
ezért nem is ajánlottam..jobb ötletem nincs.
Kórházban elhelyezésnél is komoly havi kiadás, ki tudja meddig tűrik, ha ilyen..
...aztán egy éjjel megáll a házatok előtt egy betegszállító, és leteszik a kapu elé, mert ez volt az utolsó elérhető címe..
..a sofőr pedig csikorgó kerekekkel elszáguld.
Légy résen, mert ez a spirál lefelé mutat, és beszippant egy lelki és anyagi romlásba..
...egy ilyen tesót elveszteni nem nagy ügy..teljesen mindegy..ráadásul a háttérben mindenkit az anyagiasság mozgat(ellened)
Ne feledd: mindenkinek egy élete van..legalább a sajátodét ne sajátmagad cseszd el...ezt mások megteszik helyetted, természetesen a saját, könnyebben élhető életük szem előtt tartásával...akár testvér, akár sógornő, akár intrikus szomszédok...mind a pálya szélén állnak, és arcukat eltakarva kiabálnak..te meg riadtan rohangálsz...vedd észre, egyedül maradtál, nincs ki átvegye a labdát..
Veled most azt a játékot játszák, mint mi szoktuk egymással gyerekkorunkban..egy papírt ragasztottunk a mit sem sejtő osztálytársunk hátára, melyre az volt írva: balek
ráadásul ezt csupa rendes, mosolygó gyerek ragasztotta a másik hátára, miközben szeretettel ölelgette.
C'est la vie(ilyen az élet)
Aki időt nyer, életet nyer.
A tesódnak meg (idővel) kinéz egy kis lelkiismeret-furdalás.
Teso fronton ugyanez van nálunk is...ő volt a kedvenc meg minden most meg sehol nincs...lênyeg hogy van egy felesêge neki aki papucsot csinált belőle...tegnap számonkért de nem hiszem hogy anya ügyét vele kêne megbeszélnem...az én férjem se szereti anyát de támogat mellettem van.Ugy tettek mintha akár egy ft-ot is kértem volna pedig csak azt kértem amit itt is hogy tudnak e valamit esetleg.....eltiltotta tesómat tőlem...faca felesêge van ugye?
Ebben az egêszben az a csunya hogy ahonnan anyát elhoztuk mindenki ott lakik.rokon teso gyerek ilyenek....én laktam messze ês nekem kellett segítenem..
Mióta meg elhoztuk senki fel nem hiv mi van....nehéz dolog de úgy fest megoldódik lassan..
Az elhelyezésre nincs ötletem, azért nem is szóltam eddig (nálunk már tizenéve volt aktuális, nagggyon hasonló szitu, azóta sokat változtak a lehetőségek) - de azt megkérdezhetem, hogy a testvéredet miért vesztetted el?
Az én öcsém hajthatatlan volt, ő is ellenezte egyáltalán a segítségnyújtást - mondván, hogy nem törődött velünk amikor kellett volna, akkor őt sem érdekli. (Pedig kettőnk közül ő volt a "féltettebb gyermek" annyira amennyire, de még így sem tudott megbocsátani! Megbocsátani sajnos én sem, csak tisztában voltam vele, hogy ha a gyerekei nem segítenek rajta, akkor senki. :-(((
Az öcsém tőlem/tőlünk azért nem fordult el, ha azt látta, hogy túlságosan le vagyunk kötve anyám miatt (messze is lakott), akkor jött segíteni anyósoméknak amíg a férjemmel nem voltunk itthon, stb., de közvetlenül neki segíteni nem volt hajlandó.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne szomorkodj, szerintem a tesódat nem fogod emiatt elveszteni te sem...
Elmentünk oda ahonnan elhoztuk,megkerestük a családsegítőt és az ő tanácsára elmentünk a hajléktalan szállóra....azon belül van ilyen gondozói ház...kaptunk papírokat..kicsi várólistás de megoldjuk...
Ami szomorú,hogy anya miatt és a segíteni akarásom miatt tesómat is elveszítettem...
Vácon találtam ilyen Irgalmas rendi valamit...oda beutaló kell.
Sajnos sok esetben sok pénzt kérnek,ami neki nincs..
Tanácstalan vagyok..
Valahol Baja környékén is van hasonló.
Talán evangélikus, de nem vagyok benne biztos.
Évek ezelôtti információ.
Szenvedélybetegek otthona?
Valamelyik felekezetnek van ilyen intézménye.
Család unszolására itt van szeptember óta...december óta el akarjuk távolítani,de gondoltuk a tél végét megvárjuk,ne legyünk annyira szemetek...család is megérti a problémát,egyedül tesóm az aki teljesen elzárkózik és azt kell mondjam már bánom,hogy mi is nem tettük ezt..
..de ember vagyok....nem akarom utcára tenni,bár ha nem most, fél év múlva oda jutna...ezért szeretnék valami megoldást neki,hogy azért valamennyire mégis jó helyen legyen,mert bármi jobb egy hajléktalan szállónál..viszont itt már nem tud maradni.
További ajánlott fórumok:
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Nem szobatiszta gyereket is felvesznek az óvodába?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Szerintetek felvesznek egyetemre?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Ki lehet rokkantnyugdíjas?