Éttermi csalódás (beszélgetés)
hát mondom, ez őt, meg a munkahelyeit minősíti.
én csak cukrászdában dolgoztam, ettől még ezsek sütit, csak megválogatom hol. ign, vana hol adnak rá, miből hogy készitik a dolgokat, máshol mg lefizetik a nébihet...
És most eszembe jutott a Balatonföldvári Platán étterem, ami elég drága a többihez képest (nincs sok). Egyszer mentünk oda, mert ajánlották, de nagyot csalódtunk. A barátnőm és a férjem közösen rendeltek egy 2 személyes Platán tálat.
Fatálon hozták ki és nem nézett ki rosszul, de a rengeteg pirított hagymakarika alatt alig volt hús. kb. 6 db 2*2 cm-es húsdarab volt a szelet húsok helyett, köret is alig, hagymakarikával pótolták a mennyiséget. Azon csodálkoztam, hogy a férjem csak finoman közölte a problémáját.
Én rántott gombát ettem, ami bőséges volt. Szerintem az én kajám több volt, mint az ő 2 személyes táljuk.
A munkanélküliségem alatt konyhalánykodtam egy étteremben, nem paníroztuk többször a húst, és sehol nem csinálják szerintem, az sem olcsó. Olyat már hallottam, hogy tojás helyett vízzel paníroznak...
Vannak szakács ismerőseim, akikkel időnként "harcolok", mert ha nálam esznek, mindig van egy-két dolog, amit elmondanak, pl. ők nem használnak vegetát a párolt rizshez. Én meg mondom, hogy nálam úgy eszi és kész:DDDDD
Valamikor régen, a fatányéros volt az egyik kedvencem, soha nem csalódtam benne. Persze éhesen nem az egészségügyi szempontból néztem.
Tisztában van vele,hogy mit szeretek ès mit nem.
Fadeszkán pedig egyen az aki ìgy szereti ès èrtèkeli ezt. Èn nem.
Minden más kaját tányèrra tettek,csak pont ezt nem.
Párkányba a parasztètterembe pont ezèrt nem megyek.
Arról legalább tudom,hogy hogy tálalnak ès milyen stìlussal.
pfuj, milyen szakács, és hol, hogy nem enne a saját kajájából?
mondjuk én kifejezettn azokat a helyetk prferálom, ahol a szemlyzet is jóízűen eszik bármiből. ez cukrázdákra, éttrmekr, bármire igaz
szerintem inkább a férjeddel tisztázd, hogy mit szeretsz mit nem.
ok a legyeket nem, de sokan szeretik ezt a fadeszkést stiklust.
én életem lgjobb kakasherpörköltjét, egy fatárnéyros helyen etteem pl
nem néztétek meg előr milyen stilusú az éttrem? ez a fatányéros tálalás egy stilus, ha van kerthelyiség, meg benti asztal is, akkor előr foglalásnál jelezni kell, ha vmelyik nem felel meg, különben random adnak.
van olyan hely, ahol kézzel kell enni, van olyan hly, ahol mikroadagok vannak, van ahol óriásiak...
de a legtöbb drága helyen kevésféle kaja van, és az se mindig ugyanaz, attóél függ milyen alapanyagokhoz jutnak hozzá
a puccos nem azt jelenti, hogy ők ismerik a te igényeidet. neked kell előre körbenézni és az alapjnválasztani, miylen fajta étel, milyen kaja jön be
Igen, régen ez is más volt. Jobb?:DDD
Még annak idején az eljegyzésünkön jártunk úgy, hogy a rántotthús csak nyomokban tartalmazott húst, de panírt bőségesen.
Nekem nincs az ilyennel gondolom, mert a panírt jobban szeretem, de azért sokan a húst jobban. A férjem kettévágta a sokadik rántotthúst és abban sem volt semmi, így hívta a pincért és megmutatta a problémánkat. Elment, egyeztetett és közölte, hogy a felét kell kifizetni.
Most, ha odamegyek a szakácshoz, hogy a sülthalnak a són kívül más íze is van, ami szerintem nem jó, akkor ő sértődik meg, mert szerinte én nem vagyok eléggé gourmet és azért mondok hülyeséget.
Valóban nem vagyok az, ezért várom a megszokott ízű sült hekket;)
És ennyi, még elnézést sem kér, hogy nem íratta ki, hogy sülthal újragondolva vagy bármi, hogy tudjam, olyat nem kérek és nem fizetek érte feleslegesen...
Természetesen azt a néhány ezret a kukába dobtam, mert vacak volt a hal...
Na de a döglégy nem a felszolgáló kora miatt lepi el az éttermet és környékét;)
Simán lehet enni teraszon, csak nem mindegy, hogy hol tárolják a kukákat...
Jó, hogy mondod, járok arra nézelődni, gondoltam egyszer az életben beülök. Akkor nem.
A kilátás pazar, a környék is, de ahhoz nem kell bemenni. :D
Utólag is boldogot nektek❤️meg minden jót.
Nem sokat tudok hozzá tenni,tömény szívás az ilyen.
Sajnálom.
Nem szóltam volna én sem,épp az említett indokok miatt.
Bortúrák,kilátás mert fent van a hegyen.
Ezeken kívül nem tudom,mert èn csak a negatívumot láttam.
Köszönjük! 😘
Mitől felkapott hely ez?
Amúgy boldog házassági évfordulót!:)
Az egyszer biztos,hogy többet oda nem megyünk.
Vagy elhagyjuk a megyèt vagy átmegyünk a szlovákokhoz legközelebb.
Nem elèg,hogy szó szerint felfordult a gyomrom,de baromi sokat fizettünk mindezèrt.
Pedig nyugodtan balhézz, a qrva anyjukat vegyék észre magukat. Ahol rossz tapasztalat van oda úgysem mész többet.
Az is megváltozott, hogy régen a legapróbb panasznál is kompenzáltak, vagy csak egy részt fizettettek ki, most azért a kaja áráért is verik a nyálukat, amit egy falat után visszaküldesz, mert ehetetlen.
További ajánlott fórumok:
- Ti hogy tudtok túlleni egy szerelmi csalódáson?Kinek mi segit?
- (CSAK) Idézetek - Szerelem, becsület, barátság, érzelem, csalódás, stb.
- Hogy lehet lebukni a Hoxán, azaz a párom is csak egy pasi lett, aki csalódást okozott :( :( (
- Szerelem 35 év felett ! Hogyan szeretünk, néhány csalódás után?
- Tud valaki valamit nagyon rossz kedvre és csalódásra?
- A férjem egy társkereső oldalon regisztrált. De azért már nem ez lenne első csalódásom benne... Mit tegyek?