Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol? (tudásbázis)
Nem ugyanaz.
A triso foszfátot tartalmaz amit nem jo a termeszetbe juttatni.
A mososzoda nem artalmas
Szépen lebomlik.
Vettem:)
Amint eszembe jut, máris írom:)
Köszönöm szépen:))
Csak azért nevetek, mert és Szekszárd mellett lakom...:)
Na , erre rájöttem.
Nekem se vált be, meg a férjemnek se, mert neki kerestem.
A mosás lejárt, ruhákat kiszedtem a gépből... nem lett mind tiszta:( MIÉRT????????
Szerintetek kórházakban mivel mosnak? Ott is lesz mindenféle makacs folt. Még olaj is. Mégis minden szép fehér.
Tudjátok, nekem a fejfájást a konyharuhákban benne maradó sárga olajfoltok okozzák. Irtóra rühellem. Hiába tiszta az a konyharuha, ha előveszem és foltos:( A múltkor - próba gyanánt - jó sok trisóval és mosóporral beáztattam foltos fehér abroszokat, utána főzőmosáson kimostam. Az gyönyörű lett. Erre az este bőszen előszedtem minden foltos konyharuhát, kötényt, stb. 60 fokon trisós-mosóporos vízben beáztattam, a gépben. Most reggel, mielőtt elkezdtem volna a főzőprogramot, néztem őket, háááát, foltosak!!:((
Nem igaz, hogy nem lehet kivenni. Jó, a vége a főzőmosás (95 fok) után lesz, de kissé el vagyok keseredve. Mosószódát meg nem kaptam még. Nálunk csak egy festékbolt van, ami árul ilyen háztartási dolgokat is, meg majd a 100 forintosban még megnézem.
én tegnap váttam a cba-ban, fél kiló 400 ft és drágának tartottam...
majd megnézem háztartásiban is, ha ott ennyiért 1 kilót lehet venni...
és én zacsiban láttam
Még annyit: a trisó és a mosószóda az ugyan az?
Én trisót (trinátrium-foszfát) vettem 0,5 kg-ot 380 Ft körüli áron. A használati utasítás csak megemlíti, hogy lehet mosáshoz használni, de konkrétat nem ír.
Köszi szépen:) Megmondom őszintén, már vettem, fehér abroszokat mostam ki vele, amiken foltok maradtak. De - ezek szerit - jó sok trisót tettem bele, vagy 6 evőkanállal:) De a színes konyharuhákhoz nem mertem nyúlni.
Te áztatsz is, vagy csak magas hőfokon mosol?