Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Törzspontgyűjtés változások fórum

Törzspontgyűjtés változások (beszélgetés)

18. Ruslan
nov. 19. 23:48
Én is úgy gondolom, hogy egy feltett kérdést, ha már ír bele valaki, meg kell tisztelni annyiban, hogy nem egy szót írunk bele. Mert a kérdező kíváncsi nyilván a miértre is. A hull a hó? és társaik szerintem teljesen értelmetlenek.
17. Ruslan (válaszként erre: 1. - Hoxa)
nov. 19. 23:39
Jó ötlet és az új kategória is, amibe bekerült sok ilyen egyszavas válaszokat tartalmazó kérdés, amelyek oldalakat töltöttek meg. Most már sokkal áttekinthetőbbek a kérdések, egyre jobb lesz az oldal.
16. Banános Zselé (válaszként erre: 6. - PöttyösPanka)
nov. 18. 17:25
igen így jó
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - Srcrss)
nov. 18. 17:21
Igen, ami olyan, az simán lehetne szavazás is...
14. srcrss (válaszként erre: 11. - Kacsahercegno)
nov. 18. 16:55
Úgy kell kérdezni (beszélgetés céljából fórumot indítani), hogy ne lehessen igennel vagy nemmel válaszolni. Ha úgy teszik fel a kérdést, van, hogy én is csak igennel vagy nemmel válaszolok.
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - Birebora)
nov. 18. 16:52
Szerintem sem, főleg hogy ez is van, amit mondasz, hogy valaki kiír beszélgetős fórumnak egy eldöntendő kérdést, amit nem igazán lehet kifejteni. Mondjuk a mákosat is ki lehet, ha neked fájt már a hasad tőle, vagy ismersz valakit, akinek fájt, azt kifejtheted bővebben. :D
12. birebora (válaszként erre: 11. - Kacsahercegno)
nov. 18. 16:49

Hát akkor nyilván én vagyok rosszul bekötve:)

Itt van pl. "a mákostésztától lehet hasfájásom?" - szivem szerint odairnám, hogy lehet. De ezek után már nem teszem mert kiutáltok:)

Volt már, hogy én is odairtam, hogy igen, nem, lehet, talán. Tettem ezt azért mert elolvastam a fórumcimet és vagy nem akartam a többi 20-30 hozzászólást elolvasni vagy csupán egy szóval válaszoltam. Adekvátan. Úgy éreztem az is releváns. Tulajdonképpen a kérdező kapott + 1 (megerősitő vagy nem) választ.

Azt gondolom, hogy egy ilyen egyszavas nem rekeszti meg a diskurzust, attól még mehet tovább a beszélgetés, fórumozás.

11. Kacsahercegno (válaszként erre: 10. - Birebora)
nov. 18. 16:31
Nem ez a baj, hogy az általad említettekbe egy szóval válaszol, mert azok arra vannak, pontgyűjtős fórumok. Hanem hogy a beszélgetős témákba, amiket valaki beszélgetési céllal indított, odabiggyeszt egy igen/nem-et.
nov. 18. 15:49

A pontokért jár valami jutalom?

Nem.

Nem mindegy, hogy kinek mennyi van?

De.

Lesz valaki a pontokkal több vagy kevesebb?

Nem.

Valaki az első oldalra akar kerülni?

Kerüljön. Bánja a fene. Neki az valamiért fontos. Tegye.

Ha valakinek az okoz örömet, hogy egy szóval válaszol mert lehet annyival is, mert úgy életszerű, hogy nem ir összetett körmondatokat arra, hogy pl. "esik az eső?, reggeliztél már?, süt a nap?" akkor azzal kinek mi a baja? Most sem értem...ezt sem:) De őszintén kivánom magamnak ennél nagyobb bajom ne legyen soha.

9. 55Judit (válaszként erre: 7. - Pulcsis)
nov. 18. 15:10
Pl. biztos jó gyűjteni.😉 Én nem tudom, nem gyűjtöm, csak gyűlnek maguktól. De mikor és miért, gőzöm nincs. Más dolgok érdekelnek.😀
8. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 3. - Ghost👻)
nov. 18. 15:04

Megérdemlik? Mármint a pontokat. De miért? Miért érdem az, ha valaki itt tölti a szabadideje egy részét?

Nem, nem érdem. Az érdem az én olvasatomban egészen mást jelent. Szerintem tök mindegy, ki hányadik oldalon szerepel. Az én szememben nem attól jó fórumozó valaki, hogy az első vagy az utolsó oldalak egyikén szerepel. A mondanivaló, a tartalom a lényeg.

Persze ez nem ellened szól, félre ne értsd! Csak az érdem szón akadtam fent.

nov. 18. 14:56
Még ha jók lennének valamire ezek a pontok, megértem, de ííígy...
6. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Hoxa)
nov. 18. 14:42
Köszönjük szépen! Nagyon szuper! Így mindenki megkapja, amit szeretne.
5. 55Judit (válaszként erre: 3. - Ghost👻)
nov. 18. 13:53
De, értsd meg! Régen a gyerekek szájából a lufi lógott ki, körülötte csurgott a nyáluk. Erre mondták hogy olcsó játék együgyű gyerekeknek. Na a pontgyűjtés hasonló, csak ez felnőtteknek van.
4. Hoxa (válaszként erre: 3. - Ghost👻)
nov. 18. 13:50
Ez is egyfajta hobbi vagy tekinthetjük játéknak is.
nov. 18. 13:45

Egyèbkènt mire jó ez a pontvadászat?

Elhiszem,hogy jó èrzès az első oldalon szerepelni. Megèrdemlik,hisz èvtizedek óta itt vannak ráadásul aktív tagok,de a 86000.-iknek mièrt ilyen fontos,hogy vonalakkal nyomjon tele amúgy is csak pontvadászatra lètrehozott fórumot?

Sosem fogom megèrteni.

2. Hoxa
nov. 18. 13:39
Cserébe szeretném kérni, hogy ha egy fórumcím mögött a "beszélgetés" szót látjátok feltüntetve, akkor az egyszavas válasz helyett fogalmazzátok meg a mondanivalót, vagy fontoljátok meg a fórumba való beírást. Törzspontvadászatra most már az egyszavasok és a fórumjátékok is alkalmasak.
1. Hoxa
nov. 18. 13:27

Sziasztok!

Éjjel már úgy fog lefutni a törzspontszámítás, hogy az egyszavasokért és a fórumjátékokért is ad pontot a rendszer. Azért gondoltam át a korábbi döntést, mert néhányan a pontok miatt a normális, kifejtős fórumokat egyszavas, semmitmondó, értelmetlen hozzászólásokkal, sőt néha egy vonallal vagy egy pipa ikonnal kezdték megtölteni. Megmondom őszintén, felháborodtam ezen. Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen kétségbeesett küzdelmet jelent 10 fórumhoz értelmesen hozzászólni. Lehet, hogy most kicsit keményen fogalmaztam, de van bennem törekvés a kellemes és értelmes fórumozás fenntartására és az kevésbé értékes témák szűrésére. De azt belátom, ennek megoldásra nem a törzspontokban keresendő. Ezen még dolgozunk.

Változtatni fogunk még majd a törzspontrendszeren, ezekről majd ebbe a fórumba fogok írni. Akit érdekel majd, kedvencelje be!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook