Törökmogyoró - segítsetek (beszélgetés)
10. spann (válaszként erre: 8. - Szuszmusz)
2016. szept. 4. 22:02
9. Szuszmusz (válaszként erre: 4. - Spann)
2016. aug. 29. 21:11
Írtam lejjebb, emésztésre jó hatással van. Állítólag. Hátha itt valaki már kipróbálta és igazolja :)
8. Szuszmusz
2016. aug. 29. 21:10
Létezik fa is és bokor is, én fáról szedem :) Állítólag a bokros nagyobb szemű törökmogyorót produkál.
7. spann (válaszként erre: 5. - Siss27)
2016. aug. 29. 21:04
Bocs, a törökmogyoró az nem bokor, hanem fa. Ahogy a topikindító is írta.
6. NomNom (válaszként erre: 3. - Szuszmusz)
2016. aug. 29. 20:58
Ha sütibe teszitek előtte érdemes megpirítani, nagyon finom!
5. siss27
2016. aug. 29. 19:35
Nekünk van itthon törökmogyoró bokor.Mandarinos műanyag ládában szoktuk tárolni,az bele újságpapír,mert kipotyog.Évekig is elállna,de ugye minden évben van új.Megpucolni csak annyit pucolnék amennyit elfogyaszt az ember,inkább maradjon a nagyobb mennyiség héjában.Én megtörés után eszem egyből vagy pedig utána megpirítom kicsit.Bár nálunk a kutyák hamarabb megeszik mint mi. :D Mire felszednénk már csak a héja van a földön,mert rájárnak.
4. spann (válaszként erre: 1. - Szuszmusz)
2016. aug. 29. 19:01
Az áztatásos szisztémát én még nem hallottam, mi értelme van?
3. Szuszmusz (válaszként erre: 2. - Spann)
2016. aug. 29. 19:00
Köszi :) pucolás után szerinted is érdemes beáztatni? Állítólag emésztést nehezítő enzimek oldódnak ki belőle, így áztatás után könnyebben emészthető...
2. spann (válaszként erre: 1. - Szuszmusz)
2016. aug. 29. 18:58
Héjában álljon, szellős helyen (ne nylonban, műanyagdobozban), így 2 évig is kibírja.
1. Szuszmusz
2016. aug. 29. 18:46
Fáról szedtük, van tapasztalat, hogyan érdemes héjában tárolni? Illetve evés előtt tényleg jó ha beáztatjuk pár órára, és utána kiszárítva fogyasztjuk? Héjában sokáig eláll, vagy pucoljuk meg? Nagyon köszönöm, ha valaki ír, aki ért hozzá :)