Török joghurtos sütemény recept
A Török joghurtos sütemény hozzávalói:Szirup
350 ml víz
5 púpozott ek cukor (ízlés szerint lehet több)
1 ek citromlé
Sütemény
3 db tojás
15 dkg cukor (kb. 3 kis kávéspohár)
3 ek joghurt
12.5 g búzadara (kb. 2,5 kis kávéspohár)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor (vagy kikapart vanília)
20 dkg finomliszt (kb. 4 kis kávéspohár)
A Török joghurtos sütemény elkészítési módja:
Szirup A cukrot a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük. Sütemény A hozzávalókat konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk. 24x30-as tepsiben vagy jénaiban 180 fokon készre sütjük (tűpróba). A langyosra hűlt szirupot a még kicsit meleg sütemény tetejére öntjük, és 5-10 percre letakarjuk egy fedővel. A kihűlt süteményt pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x30 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. aug. 4. 08:41
A török joghurtos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.