Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Török joghurtos sütemény recept

Török joghurtos sütemény recept

A Török joghurtos sütemény hozzávalói:
Szirup

350 ml víz
5 púpozott ek cukor (ízlés szerint lehet több)
1 ek citromlé

Sütemény

3 db tojás
15 dkg cukor (kb. 3 kis kávéspohár)
3 ek joghurt
12.5 g búzadara (kb. 2,5 kis kávéspohár)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor (vagy kikapart vanília)
20 dkg finomliszt (kb. 4 kis kávéspohár)


A Török joghurtos sütemény elkészítési módja:
Szirup A cukrot a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük. Sütemény A hozzávalókat konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk. 24x30-as tepsiben vagy jénaiban 180 fokon készre sütjük (tűpróba). A langyosra hűlt szirupot a még kicsit meleg sütemény tetejére öntjük, és 5-10 percre letakarjuk egy fedővel. A kihűlt süteményt pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x30 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A török joghurtos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook