Torna vs babatervezés - mit lehet és mit nem, hogy ne ártsak a fogantatásnak? (beszélgetés)
Hasazasnal egyebkent erezni hogy mikor ne csinald, automatice ha rosszul hasazol, huzodik es begorcsol. 3 terhessegemet mind vegig tornaztam, sulyzoztam, elsonel a rubint reka elso kazettajara (akkor meg kazetta:DDD) es csak az ugralast hagytam ki, letompitva lepegettem helyette. Ugyanezt csinaltam a tobbinel, maga az energikus, lenduletes torna nem artott, az ugralast nem probaltam egyiknel sem de pl sokan futnak is ugyhogy te erzed:)
Mindig, ha ereztem, hogy valamim gorcsol, pozt valtottam.
A hasazas onmagaban nem tilos csak hat az a fajta hasazas ami haspresekbol van, sulyosbitja es elosegiti a hasizom szetnyilasat (amugy is szet kell nyilnia hogy helyet adjon a babanak de ha haspresezel, jobban szetnyilik), ez terhesseg utan inkabb csak esztetikailag nem szep es koldokservet okoz. Ennyi. Ezert ne hasazz:)
A terhességem előtt és az elején spin racingre jártam és jógázni.
Érdekes módon a jógaoktatom nem javasolta a 12. hét betöltéséig az órákat, utána viszont már mehettem.
Szia!
Sztem tök jó a kérdésed. Sokaknak nem ártott a mozgás, mert nem tudták, hogy babásak (pl: én a szerény tae-bo-val és a trambulinnal) de a rázkódást én ha tudtam volna, biztosan elkerülöm és a hasizmot is. Egyéb ellenjavaslatról nem tudok.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- 2015 nyara - Babatervezés
- 2015 ősz-tél és a babatervezés
- 30 fölött első babatervezők
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Peteérés előtt három nappal történhet fogantatás?