Tökéletes anya, nő, feleség! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tökéletes anya, nő, feleség!
Csorba téma :) Én valamikor a székely exem anyukájától tanultam :)
Magyarosabb :)
kockára vágott disznó hús-lehet csirkeaprólék, húsgombóc- kevés dinsztelt hagymán sóval, borssal lestyánnal megfőzni, rakni bele, répát, borsót,zöldbabot petrezselyemgyökeret, kevés krumplit, lestyánból és borsból teszek bőven, hogy jó ízes legyen. Nos van ez a BORS nevezetű román fűszer nem tudom mi van benne valami erjesztett gabonaféle...ilyennel szoktam savanyítani,de ha nincs talán egy kicsi ecettel lehet megpróbálni valamint a végén teszek bele egy kis paradicsomlevet vagy sűrített paradicsomot
Legalább ilyen finom az ukrán BORCS leves-céklaleves :)
van jó háztáji "majorsághúsom" a fagyasztóban, hordja nekem faluról mindig egy asszony, na majd abból lesz a csorba:)
annyira untam már a tyúkhúslevest!
(marhát nem eszünk, csak ritkán, gulyáslevesbe, birkát meg rendelni kell, és nem biztos, hogy nem nem nagyon faggyúsat fogsz ki...)
Ibi, köszi az infókat a csorba levesről
mert úgy látom az elkészítésből leves
csombordot halvány fogalmam sincs honnan szerezzek...
a tárkony ismerem, csak rákérdeztem, mert máshogy írtad. A kertben nevelgetek pár fűszernövényt, de eddig azt az izsóppal kimerítettem a leg különlegesebb és legnehezebben fellelhetőbbet:)
köszi!
már csak a következő szavak jelentésére lennék kiváncsi:majorság hús, csombord
tarkon az tárkony?savanyú tej savo az aludt tej?
lapu az a lapulevél?
a paradicsomlé és a tejes cucc nem vesznek össze az ember bélésében?
én vagyok, hébe-hóba
MI AZ A CSORBA???
Nálunk is nagyon hideg van,már hetek óta.
A hó szinte csak süpped,de még mindig meg van,még a hóemberek is :)))
További ajánlott fórumok:
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Lefogyok!! Mert édesanya és feleség vagyok!
- A feleségem nem anyának való!
- Hogyan tudná egy feleség/anya a férjét iránta tiszteletre bírni, hogy a férj ne köcsögözze le?
- Baba az egyetemen. Avagy hogyan legyek egyszerre jó anya, példás feleség és évfolyamelső...